1. 1

  Over de eerste 3 maanden van 2017 importeerde Nederland ruim 14,6 miljoen ton aardolie, aldus het CBS.
  Daarvan was ruim 40% afkomstig uit Rusland. Ongeveer 13% kwam uit Noorwegen en minder dan 6% uit het Verenigd Koninkrijk.

  [img]https://goo.gl/K1uDv5[/img]

  Gaan we na de Brexit meer olie importeren uit het Verenigd Koninkrijk, of minder?

 2. 4

  @3: Nou ja, ik beantwoord gewoon je vraag. Voor mij is het geen dagelijkse bezigheid om de grafiekjes van alle nationale olie- en gasproducties en -imports/exports bij te houden.

 3. 5

  Lekker gevalletje misleidend taalgebruik in NRC artikel over Turkse invloed op organisaties in NL.

  “De organisaties zeggen zelf geen financiële steun te ontvangen van de Turkse overheid. Radar heeft de indruk dat dit klopt, al heeft het onderzoeksbureau geen onderzoek gedaan naar de financiële administratie”.

  Maar dan:

  “Zo krijgen imams van Diyanet hun preken opgestuurd uit Turkije en wordt ook hun loon betaald door de Turkse overheid.”

  Hoezo geen financiële steun?

  Het wordt tijd dat prekers, van wat voor religie dan ook, of Nederlander zijn of een inburgeringstoets inclusief taaltoets hebben gehaald om verrotte invloed van religieuze en zelfs fascistoide regimes van buiten tegen te gaan. Tenzij we onze samenleving niet zo belangrijk vinden natuurlijk.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/05/rapport-turkse-organisaties-niet-vanuit-ankara-aangestuurd-11660423-a1565702

 4. 7

  @5 Steun hoeft dan ook niet per se financieel te zijn. Denk hulp in natura, advies e.d.

  Dat ze preken krijgen opgestuurd is een voorbeeld van het laatste, dat een ander loonkosten voor zijn rekening neemt het eerste. (Al kan ik er naast zitten natuurlijk)

 5. 8

  @6: Nou, dat is een vraag waarmee Nissan, Jaguar, Land Rover en Mini bijvoorbeeld mee zitten. Het is niet ondenkbaar dat VDL Born hiervan kan profiteren.

  Volvo kondigde gisteren aan in 2020 enkel nog elektrische auto’s te willen verkopen. Ook VW zet op elektroauto’s.

 6. 9

  @5: Met de strekking ben ik het ook wel eens. Dat vereist wel een goede geloofwaardige Imam-opleiding op scholen hier, waar men opgeleid kan worden tot polderimam. Dat zal vast ook niet mogen van de PVV.

 7. 13

  @12: Dat is niet het hele verhaal, want er was – als ik het goed heb gelezen – een piek in de import van tweedehandsvoertuigen. Aangezien het om import gaat, spreken we over “nieuwe” auto’s in Nederland, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren