1. 2

  Ik zie het als vooruitgang dat Amerikaanse presidenten tegenwoordig liever een handelsoorlog dan een echte oorlog starten om de aandacht af te leiden van binnenlandse perikelen.

 2. 5

  @4: Er zijn heel veel mensen die zichzelf wijs maken dat …adviseurs echt noodzakelijk/nuttig zijn in onze maatschappij, ondanks dat ze veelal een netto schadelijk effect hebben voor die maatschappij.

 3. 6

  @1: Om toptalent te trekken natuurlijk! Anders blijf je in de eerste-divisie van de denktanken spelen. Krijg je kanjers als Benschop niet voor.

 4. 7

  @3.

  Typisch dat bovenaan kunstenaars staan. Altijd al nutteloos gevonden als beroep. Snap de opleiding waar veel te veel studenten worden toegelaten evenmin.

  Grappig dat bibliothecaressen hun beroep wel nuttig vinden. Dat spoort natuurlijk niet met het uitsterven van de bibliotheek zoals we het momenteel kennen.

 5. 9

  @3
  Het Volkskrantartikel sluit af met dit lijstje:

  Ik vind mijn werk nuttig
  1 Brandweerman / -vrouw 0%
  2 Bijstandsambtenaar 0%
  3 Bibliothecaris 0%
  4 Verpleegkundige 0%
  5 Docent 1%

  Ik vind mijn werk nutteloos
  1 Kunstenaar 22%
  2 Pr-functionaris 21%
  3 Financieel manager 15%
  4 Kok, ober of bartender 14%
  5 Econoom 14%

  Wat is er met dat overzicht misgegaan?
  Ik kan me met geen mogelijkheid indenken dat geen enkele brandweerman of verpleegkundige zijn werk nuttig vindt.

 6. 11

  @9: Drukfout? Beide rijtjes nutteloos-scores misschien.
  @7: Als je iets van kunst begrijpt, snap je dit ook. Ik verbaas me ook niet over de existentiële crisis van pr-managers, maar dat die financiële managers er ook zoveel last van hebben vind ik dan weer wel opmerkelijk.

 7. 12

  @11.

  Je hebt kunstenaars en amateurs, sommige amateurs denken dat ze echte kunstenaars zijn . Daar zijn er maar enkelen van. Eigenlijk is het keihard werken wil je iets van betekenis kunnen maken. Dat wordt nog wel eens onderschat.

 8. 14

  @10: Beetje cryptische omschrijving. Wat vind je er zelf van dat Israël gaat voetje vrijen met een absolute monarchie die zich toelegt op de export van (naast olie) de meest fanatieke vorm van religie? Er zit natuurlijk wel een duidelijke match waar het militair ingrijpen in buurlanden betreft (je zou kunnen zeggen dat Jemen Saudi-Arabiës Libanon is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren