1. 5

  @4: Ik denk eerder voor schuinsmarcheerders.

  @3: Twee van de drie zijn compleet irrelevant en de derde is met de oren bij gesleept oneigenlijk gebruik. Is dus nog maar een halve.

 2. 7

  Als je een Story lezer kent laat haar dan even de oorlogs-tweet van de hoofdredacteur lezen. Eens kijken of ze Story dan nog steeds zo op prijs stellen:

  Guido den Aantrekker @GdenAantrekker · 1 jun.
  Als de politiek er niet voor zorgt dat Halsema aftreedt, ga ik daar persoonlijk voor zorgen. Enough is enough. Alle tegels die gelicht kunnen worden, zullen gelicht worden. Het 100% schijt hebben aan alles buiten haar grachtengordel – het is nu mooi geweest #promise #mediaoorlog

 3. 9

  “Recht op demonstreren is nog steeds een grondrecht….alcohol nuttigen op een terras niet.” Nou ja, als je van de juiste politieke kleur bent dan, als je anti lockdown tokkie bent dan gelden er hele andere regels hebben we onlangs in Den Haag gezien.

  Die andere regels gelden kennelijk ook voor burgemeesters die de fout in gaan met de openbare orde en veiligheid, die stappen in Den Haag namelijk gewoon op. En in tegenstelling tot Halsema was Krikke geen deelneemster aan de overtredingen in Scheveningen.

  https://www.trouw.nl/binnenland/hoogleraar-staatsrecht-halsema-had-absoluut-moeten-ingrijpen~ba6d5724/?referer=https://www.trouw.nl/

 4. 14

  @9: Krikke had weken, zo niet een jaar, de tijd om te zien dat afspraken werden genegeerd en dat de veiligheid in het geding kon komen en gedoogde vooraf misstanden.
  Dat kun je niet goed vergelijken met binnen één dag verrast worden en maatregelen moeten nemen.

 5. 16

  Daarbij is al die drukte eigenlijk veroorzaakt door racistische Amerikanen. Is die Hoekstra al op het matje geroepen?

  @15: Wat is er met Rutte aan de hand?
  https://nos.nl/liveblog/2336054-protest-rotterdam-beeindigd-door-burgemeester-me-moest-ingrijpen.html

  Rutte: racisme is ook hier een probleem

  Premier Rutte is ingegaan op de dood van de Amerikaan George Floyd en de onrust die dat in de VS heeft losgemaakt. Racisme is niet alleen een probleem in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland, zei hij. “Laten we niet vergeten dat er ook in Nederland mensen wonen die het gevoel hebben dat ze niet volledig meetellen, dat ze niet volledig in de samenleving kunnen meedoen. Ook hier is racisme. Dat is niet alleen een Amerikaans fenomeen.”

 6. 18

  Het lijkt erop dat de Amerikaanse politie gewoon racistisch wíl overkomen. Rijden er een hele rij auto’s rond na de 9 uur avondklok, kiezen ze precies die met twee zwarte tieners erin uit om als voorbeeld te stellen op de meest brute wijze (banden leksteken, ramen inslaan, zowel jongen al meisje taseren, de jongen uit de auto proberen te trekken van twee kanten tegelijk, terwijl ie de gordel nog om heeft, beiden hardhandig tegen de grond werken). En dat alles terwijl ze militaire outfits en vuurwapens dragen. Dat soort beelden doen nog meer kwaad dan alle domme gelul van Trump over de protesten samen. Trudeau (van wie Rutte zijn woorden gejat heeft #16) wordt er sprakeloos van.

 7. 19

  @16: Wat is er mer Rutte aan de hand?

  Ja, het moest heeft indalen bij me, maar dit mag wel bijzonder worden genoemd. Waar tal van lieden proberen de focus te verleggen door te stellen dat Nederland Amerika niet is, dat we geen Amerikaans sentiment moeten importeren naar Nederland, etc, etc. stelt Rutte dus “Ook hier is racisme. Dat is niet alleen een Amerikaans fenomeen“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren