1. 4

  @1 Gelukkig kunnen we het nu ook hierbij hebben over white privilege de achtergesteldheid van donkere mensen (immers, Chang is duidelijk niet wit, en het kind interracial), in plaats van een positieve noot te plaatsen bij deze toezegging. En als je dan inderdaad iets negatiefs toe wil voegen, dan is white privilege natuurlijk een stuk meer terecht dan de de belastingontwijking van Facebook, of de lage vennootschapsbelastingen (corporate taxes) waarmee bedrijven (als ze wél belasting betalen) de middelen hebben om macht kopen.

  Racisme is niet slechts belangrijk, het is superbelangrijk!!! Van niks kan gezegd worden dat het goed gaat, zolang er nog één iemand, ergens op de hele wereld, mogelijk lijdt onder de gevolgen van white privilege.

  /sarcasme

 2. 6

  @4 Meh. Mogelijk dat de white in de citaat afleidt, al is het ontegenzeggelijk dat ook de globale 1% wordt gedomineerd door blanke westerse mannen*. Maar het punt is natuurlijk dat filantropie eerder de ongelijkheid bestendigt dan er een oplossing voor biedt.

  * Leuk dat je Chang erbij sleept, maar het is Zuckerberg die aan het hoofd van Facebook staat en de rijkdom die vergeven wordt heeft vergaard. Een bedrijf dat nota bene op de 10.000 werknemers slechts 80 zwarten in dienst heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren