1. 9

  @8 Dan moeten wij het Bakker-Schutplan ook maar weer uit de kast halen! Kan natuurlijk niet zo zijn dat zij wel extra gecompenseerd worden maar wij niet.

 2. 10

  @9

  Ik denk dat het een reactie is op Brussel. Polen/PiS wil de rechtsstaat ontmantelen en oerbos kappen. Misschien is het een signaal naar Duitsland toe om zich koest te houden. Zodat de PiS door kan gaan met haar plannen.

 3. 11

  https://www.varkensinnood.nl/beroepsverbod-straathof

  Dierenbeschermers, de NVWA en de Duitse politie constateerden vele misstanden en wetsovertredingen: bloedende en dode biggen, dieren die zonder drinkwater zaten, zieke varkens die aan hun lot werden overgelaten, zeugen in te krappe kooien en zwakke biggen die door het personeel werden doodgeslagen op het beton. De biggensterfte op één van de bedrijven was bijna 30%. In Duitsland was een politie-inval de druppel: door de rechter én in hoger beroep werd Straathof verantwoordelijk gehouden voor de omgang met de dieren op zijn bedrijf en het werd hem daarom verboden nog langer varkens te houden. In Nederland kreeg Straathof vele processen verbaal, geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van drie maanden opgelegd.

  Eigenlijk is iedereen die dit soort vlees eet medeschuldig aan de martelingen. Jammer dat varkens niet van die zeehondenoogjes hebben, dan waren ze niet zo eetbaar.

 4. 14

  @13 Ik zou wel eens willen meemaken dat onze Oosterburen opeens patsboem zomaar een nieuwe kernEU blijken te hebben opgericht, waarin geen plaats is voor “wel vangen maar niet leveren”.

 5. 15

  @13

  Mijn inschatting is dat Duitsland zich bewust is van haar rol in Europa. Daar zit geen Poetin die via machtsmiddelen de buurlanden wenst te beheersen. (denk maar aan de gaskraan)

 6. 19

  @17

  Je kent toch wel het verschil tussen martelvlees en scharrelvlees?
  Of je eet gewoon helemaal geen varkenslijken, dat kan ook.

  @18

  Geheel andere kwestie. Het economisch sterkste land is nu eenmaal leidend in een gemeenschappelijke munt. Dat was idd in de gulden tijd ook al zo.

 7. 20

  @17: als je even tien seconden nadenkt, dan weet je ook wel dat een stuk varkensvlees voor 2 euro (of minder) dit soort praktijken in de hand werkt.

 8. 21

  @8: Hoe zit het eigenlijk met de schadevergoeding voor de vele miljoenen Duitsers die de door Polen geannexeerde gebieden uitgejaagd zijn op het einde van de 2e wereldoorlog?

 9. 22

  @21: Even uit het blote hoofd: de Bund der Heimatvertriebenen heeft ooit knarsetandend moeten toezien hoe Duitsland na de oorlog heeft verklaard van alle claims en aanspraken jegens Polen af te zien. Voor Ostpreußen zal wel iets gelijks hebben gegolden.

 10. 23

  Ach lutine, vlees is fout.
  Gij barbaar,ga plantenkarkassen uitzuigen of sprinkhanen levend frituren.
  Kom jij aanzetten met je diepvries soja boontjes.
  Een ware marteling om te vreten.

  Sexuele voorlichting is effectiever dan Lekker Dier marketing achteraf.
  afijn,ik ga een omeletje bakken.

 11. 24

  @21

  De vertriebenen (en hun nazaten) zullen er wel bepaalde gevoelens bij hebben. Daar staat tegenover dat veel Polen ook vertriebenen zijn. Het is gevaarlijk en dom om dergelijke oude koeien uit sloot te halen.

 12. 25

  @20: zelfs als het voor een normale prijs in de winkel ligt weet je niet zeker of het niet van een dubieuze bron afkomstig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren