1. 3

  @2: Uit je link valt toch duidelijk te lezen dat het aantal abortussen ook het gevolg is van het beleid dat Schippers voert, door anticonceptie niet gratis te maken en dat ze ook na het pleidooi van abortusartsen daarvoor, bewust voor ander beleid kiest. Als je bij die ontmoediging van anticonceptie de uitspraak optelt dat het aantal abortussen naar beneden moet, dan kom je toch al vrij snel bij het SGP-gedachtegoed uit (want dan hou je alleen de twee SGP-opties over).

 2. 5

  @3: Als je bij die ontmoediging van anticonceptie de uitspraak optelt dat het aantal abortussen naar beneden moet, dan kom je toch al vrij snel bij het SGP-gedachtegoed uit…

  Ik zou echt eerder zeggen : de Vaticaan lobby. En dat is hard te maken. Maar daarvoor moet je blijkbaar wat verder kijken.

 3. 6

  @5: aanvulling: niet de directe lobby op Schippers is hard te maken maar de anti-conceptie/anti-abortus als Vaticaan lobby is hard te maken. Laat ik zeggen: nader onderzoek naar het waarom van Schippers is gewenst.

 4. 8

  Volgens het KNMI komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt over heel 2016 uit op 10,7ºC.

  Op haar website claimt het KNMI

  Met een gemiddelde temperatuur van 10,7 graden komt 2016 net in de top tien van warmste jaren sinds het begin van de metingen.

  Volgens een enkele kniesoor komt 2016 officieel op de 11e plaats in de ranglijst van warmste jaren… net buiten de top-10.

 5. 10

  @3 Nee de SGP optie is abortus verbieden om religieuze redenen. Schippers optie is ongewenste zwangerschap voorkomen, er zijn meer mogelijkheden om dat te doen dan gratis anticonceptie uit te delen. Als dat al helpt, de prijs van een pil of een condoom is al niet veel meer dan een paar dubbeltjes, het is meer nonchalance. Abortus plegen is niet bepaald een lolletje, hoe minder dat nodig is hoe beter.

 6. 11

  @7:
  Edit:
  A: Naam is Alec Baldwin.
  B: Link van #7 doet het blijkbaar niet meer.

  Deze tot nu toe wel

  Anders.
  Het komt hier op neer:

  Een aantal artiesten is benaderd door de Republikeinse Partij en heeft geweigerd. Elton John kon niet overgehaald worden om een liedje te zingen. Ook de leadzanger van Kiss, Gene Simmons heeft bedankt voor de eer. Naast hen hebben al vele artiesten hun onwelwillendheid geuit om het klusje te klaren. Alleen Alec Baldwin, die Trump iedere zaterdagavond belachelijk maakt met zijn sketch in Saturday Night Live, heeft gegrapt dat hij wel een liedje wil komen zingen: ‘Highway to Hell’ van AD/DC.

 7. 12

  Leuke spreuk gevonden op twitter van Godfried Bomans:

  “Met ’n Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot ’t einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt ’t graf in.”

  Iedereen oprecht een goed uiteinde toegewenst en een liefdevol en gezond 2017!

 8. 13

  @11: Trump heeft geen artiesten nodig. En er zijn genoeg artiesten die hun neus niet optrekken voor de deplorabeles die de verkiezingen hebben gewonnen. Of zoals iemand riep: “i love tot be a deplorabele”

 9. 14

  Luisteren jullie naar de Top 2000 of vinden jullie dat stomme commerciële muziek en doen jullie sowieso niet mee met de autochtone dus racistische tradities van Nederland? Dan is misschien mijn alternatieve Top 2000 iets voor jullie:

  http://gebandvanjoop.blogspot.nl/2015/12/een-echt-alternatieve-top-2000-in-de.html

  Het is in feite een Top 100 maar om jullie alvast lekker te maken is dit de Top 10:

  1. Elvis Costello: Almost Blue
  2. Etta James: Anything to Say You’re Mine
  3. Deftones: Lotion
  4. Ronettes: Be My Baby
  5. Portishead: Numb
  6. Palais Schaumburg: Grünes Winkelkanu
  7. The Red Chord: Dreaming in Dog Years
  8. Captain Beefheart: Hair Pie: Bake 1
  9. Robert Johnson: Hellhound on my Trail
  10. Hank Williams: Cold Cold Heart

 10. 16

  @14 Sinds wanneer is iets wat slechts 17 jaar achter elkaar wordt herhaald een nationale traditie? Dat moet toch minstens van de ene op de andere generatie overgeleverd worden?

 11. 18

  @16: De Top 2000 is natuurlijk een spin-off van Top 100 aller tijden. Deze bestaat sinds 1968.

  @14: 1 t/m 10 Pink Floyd. Maakt niet uit welke nummers en/of volgorde :)

 12. 21

  @19: Todd Rundgren, ook goed idd. Houd wel van die liedjes-liedjes…
  Beetje in de zelfde sfeer: Barclay James Harvest, Styx etc.
  Maar muziek is geen wedstrijd dus lijstjes is ingewikkeld :)

 13. 22

  @17 Indrukwekkend human-interest artikel. Sterke vrouwen die het beste maken van de situatie waarin zij zich bevinden en zwakke mannen zich er niet toe kunnen bewegen geen misbruik te maken van een archaïsch patriarchaal systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren