1. 2

  Corbyn heeft gelijk als hij de EU ziet als een losgeslagen groep neoliberalen, maar weglopen is daarop niet het antwoord. De EU moet veranderen. Dat bereik je niet met een harde of zachte Brexit. Het Verenigd Koninkrijk lijkt nu alleen het neoliberale deel met handelsakkoorden te gaan behouden en het sociale deel in het badwater achter te laten. Daar deden ze toch al minder aan mee.

 2. 4

  @1: “Labour kruipt steeds dichter tegen de nationaal populisten van FN, UKIP en PVV aan”
  Je vergeet “toevallig” de Conservatives in je rijtje.

 3. 10

  @6

  De conservativen waren pro EU

  Vandaar dat May inzet op een harde Brexit en geen enkele Tory voor de amandement koos.. Mooie stukje geschiedsvervalsing die je daar pleegt. In werkelijkheid zijn de partijen altijd verdeeld op dit punt. En de rechtse rioolpers voert al decennialang een anti-europa campagne.

  Maar goed, ik zie dat de nuance weer het eerst sneuvelt als gbh op het orgel speelt tegen Corbyn.

 4. 12

  @11 dUH.. De UK is niet automagisc de EU ingerold. Maar op de keper beschouwd zijn het altijd de Tories waar het anti-EU sentiment heerste.

 5. 14

  @11: Maar de Conservatives ZIJN nu keihard anti-EU en pro harde brexit en staan daarmee in hetzelfde rijtje als de nationaalpopulisten van UKIP, PVV en FN.

 6. 15

  @13: Maar zo gaat het natuurlijk al heel lang in de industrieële wereld. Niets nieuws. Kijk maar eens naar de autoindustrie. Het is veel goedkoper om bepaalde transportbanden en assemblagehallen intact te laten ipv steeds fabrieken af te breken en nieuwe te bouwen. Ook al die conglomeraten van toeleveranciers verhuizen niet gauw mee. Wat ook vaak gebeurd is dat grote fabrieken later weer worden opgesplitst in kleinere om risico te spreiden en te innoveren. Echte concurrentie vindt plaats in patentbureaus en rechtbanken. Apple is dan ook voornamelijk een designbureau, softwarehuis, patentenhouder en financieringsmaatschappij en mét een flinke juridische afdeling.

 7. 16

  @15:
  Is me bekend.
  Ik was wat cryptisch/kort door de bocht:

  Mijn gedachte erachter was waarom een van de duurste “Amerikaanse” telefoons kopen als ze grotendeels dezelfde dingen bevatten als goedkopere alternatieven.
  Zal me benieuwen wat Trump er van vindt.
  Hoewel hij waarschijlijk eenmalig zijn mond houdt, omdat het z’n twittermachientje betreft.
  ;-)

 8. 20

  @19:

  1) De Tories zijn mijn lieverdjes niet, dat was Labour voordat er een coup werd gepleegd door antisemitische marxisten.

  2) Wat jij beweert blijkt op geen enkele wijze uit dat stuk; de Constitutional Research Council staat los van de Tory Party, dat ze geld geven aan één Tory lid maakt een partij niet schuldig.

  Misschien moet je de wereld eens door een wat minder borderline achtige bril bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren