SG-café vrijdag 29-04-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 29-04-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (14)

#2 Joop

Nog steeds apart dat er zoveel media-aandacht was en nog steeds is over het lot van het verdwenen meisje.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2016/britse-politiemadeleine-mccann-ontvoerd-tijdens-inbraak/

“Sinds het meisje verdween zijn er al 9000 meldingen geweest van mensen die menen haar ergens ter wereld te hebben gezien.”

Wat veel massahysterie tegenwoordig!

#3 Micowoco

The revolt in France is growing! Up to 500,000 people went on strike and took to the streets across the country to protest unpopular pro-business labor reforms that would leave many people unemployed and would be an attack on worker’s rights.
https://www.facebook.com/telesurenglish/?fref=photo
https://www.jacobinmag.com/2016/04/france-labor-code-hollande-nuit-debout/

#4 Joop

@3.

Verwende lui altijd al geweest met hun Franse slag. Elk land in Europa krijgt een schop onder reet, want de tijd van teveel leuke dingen doen en teveel geld uitgeven is verleden tijd. Dat weten de Grieken als geen ander. Noord-Europa heeft geen zin meer om die luie Fransen nog te helpen. En de grote bedrijven zijn er ook klaar mee, want werkgelegenheid stroomt het land uit sneller dan het water in de Seine en de Rhône. En dan maar weer demonstreren, dat kunnen ze wel!

#5 beugwant

@4:

want de tijd van teveel leuke dingen doen en teveel geld uitgeven is verleden tijd.

Niet voor die 1% die alles afroomt, fiscaal ontwijkt en de rest met de kosten opzadelt.
En voor de groeiende groep onder de armoedegrens is die tijd er nooit geweest.

#6 Joop

@5.

Dan moeten ze maar harder werken, dan hadden ze wellicht ook bij die 1% gekomen of bij hun vazallen. Dat pamperen met andermans geld is voorbij. Wat wel zo is dat tegenwoordig alles in wijken en dorpen moet gebeuren, en het geld om de burger te activeren op is, dus alles komt weer op de schouders van de maatschappelijk werker 2.0.

#7 HenkdeWaal

@4:

“Verwende lui altijd al geweest met hun Franse slag. Elk land in Europa krijgt een schop onder reet, want de tijd van teveel leuke dingen doen en teveel geld uitgeven is verleden tijd.”

Je hebt helemaal gelijk joh. Duitsland, Nederland, Finland en de rest van Noord-Europa staan wereldwijd te boek als verwende kinderen die meer uitgeven dan ze verdienen “kuch”.

“Noord-Europa heeft geen zin meer om die luie Fransen nog te helpen.”

Daarom zit Griekenland al aan zijn derde steunpakket en koopt Draghi (oud Goldman Sachs) voor zo’n 80 miljard per maand aan slechte schulden op.

“En de grote bedrijven zijn er ook klaar mee, want werkgelegenheid stroomt het land uit sneller dan het water in de Seine en de Rhône.”

1 Europese markt weet je wel.

“Dat pamperen met andermans geld is voorbij.”

Met wiens geld wordt Frankrijk gepamperd?

#9 Nietingelogd

@4: misschien moeten ze eens een referendum houden over een Frexit :-)

#11 Henk van S tot S

@6:
Bedenk wel wat jij als afstammeling van het “gewone volk” te danken hebt, aan de Franse bestormers van de Bastille ;-)

#12 Joop

@11.

Niet zoveel hoor. Alles is weer netjes gerestaureerd, pas eind 19e eeuw zijn er geleidelijk wat meer rechten voor de arbeiders gekomen, culminerend in een verwenpakket na de WO II omdat de regeringen bang waren voor de communistische tegenhangers. Na de val van de muur wordt dat weer teruggedraaid.

#13 Krekel

Vrijdagfeitje:

Ik houd meer van Hannibal de tv-serie dan van m’n familie.

#14 Le Redoutable

@3 En wij vinden het al een heftige demonstratie als er een paar Tokkies met een varkensmuts op lopen:

http://www.leparisien.fr/paris-75/paris-75003/video-paris-autolibs-et-scooters-brules-lors-de-l-evacuation-de-nuit-debout-29-04-2016-5753573.php

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*