SG-café vrijdag 28-10-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 28-10-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (6)

#1 Fietser

Simon Rozendaal (ja, hij weer) beweert dat het KNMI met cijfers sjoemelt om het opwarmingsverhaal recht te breien: https://twitter.com/hansvtellingen/status/791948540897402881 . Hij vergeet te vermelden dat de correcties gebeurden om te corrigeren voor verplaatsingen van meethutten. Bijvoorbeeld meetpunt Vlissingen: dat stond in het oude recordjaar 1947 in Souburg, dat verder landinwaarts ligt en waar het dus warmer was. http://www.weer.nl/nieuws/detail/2016-07-06-zomer-1947-valt-van-voetstuk/

#2 Bismarck

@1: Het lijkt er eerder op dat het KNMI in de jaren ’70 heeft gesjoemeld door een aantal stations naar koudere plekken te verplaatsen.

#3 AltJohan

Opmerkelijke speech “Michael Moore Explains Why TRUMP Will Win”: https://www.youtube.com/watch?v=YKeYbEOSqYc

#4 gbh

@1: Het meetpunt Vlissingen staat zeker al 30 jaar midden in zee en meet eerder de watertemperatuur dan dat van de lucht. In de winter geeft de waarde altijd te warm aan en in de zomer te koud.

#5 Bismarck

@4: Naja, midden in zee, aan de kade. Daar zitten ze al sinds 1958. Maar daarvoor zaten ze dus sinds de jaren ’40 ergens anders, op een plek waar een microklimaat heerste en er dus nogal afwijkende metingen gedaan werden.

#6 gbh

@5: Het gebouw van het KNMI zat aan de kade, het meetpunt aan het eind van een strekdam, op de kaart bij 4 zie je het meetpunt staan: het rondje. Het oude meetpunt zat hier, welk microklimaat daar zou moeten heersen ontgaat mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*