1. 1

  De Volkskrant breekt de dag met deze historische krantenkop:

  [img]http://i.imgur.com/J0MwSy5.png[/img]

  Inlijsten en aan de muur hangen voor het nageslacht.

 2. 5

  @2: Dat komen autoritaire lieden als die in de Trump-regering goed uit: het volk tot vervelens toe met drama en schandalen bestoken totdat deze helemaal murw is zodat de aandacht verslapt.

 3. 7

  @1: Als je naar de huidige generatie voorlichters kijkt kun je niet anders dan concluderen dat Louis van Gaal op zijn persconferenties zijn tijd ver vooruit was.

 4. 11

  @5

  Dat klopt wel een beetje, zij het dat ik geen Amerikaan ben. Dat ligt gegeven in het feit dat ik al 10 maal gedacht heb: nu zullen ze toch wel een einde maken aan die voorstelling?

  Maar mijn gedachten omtrent Trump blijken telkens niet uit te komen. Mogelijk zijn er krachten aanwezig die rustig hun kans af wachten totdat Trump zichzelf totaal onmogelijk heeft gemaakt, zodat Pence de zaak kan overnemen.

 5. 13

  @12

  Daarom hoop ik ook dat ik het mis heb in @11 Pence lijkt me geen verbetering. Het beste wat de VS kan overkomen is dat Trump niet al te veel schade aan richt.

 6. 14

  @2: Een meevaller: Trump is geen ideoloog … ehhh … met een beetje goede wil kun je Plato als de eerste ideoloog beschouwen. Zo had deze geen interesse in hemelverschijnselen. Er moest volgens Plato een idee zitten achter de verschijnselen. Maar formeel komt het woord ‘ideologie’ van Antoine Destutt de Tracy

 7. 16

  @14: In aanvulling: @Lutine, ik heb net zelfs in de hopeloos tekort schietende NOS-journaal in 2 minuten tijd over de havoc rond Obamacare zien uitgelegd als gereduceerd tot louter ideologische tegenstellingen.

 8. 19

  @18

  al lijkt me dat de persvoorlichter nog iets belangrijker is

  “The White House Chief of Staff has traditionally been the highest-ranking employee of the White House.” Dit is de persoon die traditioneel de advocaat van de duivel speelt voor de president en deze moet tegenspreken, het slechte nieuws moet vertellen en naar wie iedereen in het Witte Huis moet luisteren. Best een lastige baan als je baas geen kritiek kan verdragen en geen tegenspraak duldt en als die hele dysfunctionele Witte Huis-bende je compleet negeert. Ik wens voormalig DHS-directeur John Kelly (die al twee keer eerder de baan aangeboden kreeg en beleefd bedankte) veel sterkte met die rattenbende daar.

  https://en.wikipedia.org/wiki/White_House_Chief_of_Staff

  De persvoorlichter is alleen maar een spreekbuis die exact moet doorgeven wat de President denkt, vindt en zegt. Best een lastige baan en beschamend als je baas je constant tegenspreekt op Twitter en je dwingt om flagrante onwaarheden te verkondigen.

  https://en.wikipedia.org/wiki/White_House_Press_Secretary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren