1. 1

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/dijsselbloems-aftreden-werd-geeist-maar-plots-is-schnaps-und-frauen-hem-vergeven~a4491197/

  Dat Dijsselbloem tijdens het debat voor Athene belangrijk nieuws aankondigde – hij wil de bezuinigingseisen verlichten – ontging de parlementariërs totaal. Dijsselbloem verliet het parlement dan ook op zijn gemak. ‘Ik ben een politicus met opvattingen, geen diplomaat.’

  De storm in een glas water is gaan liggen, de Zuideuropese tenen zijn weer op normale lengte. Dijsselbloem zal de gewraakte opmerking niet bewust hebben gemaakt. Maar misschien is het wel nuttig als Zuideuropa (en de Groenen) even kunnen afreageren op een onnozele kwestie.

 2. 3

  http://nos.nl/artikel/2170524-interim-voorzitter-front-national-alweer-weg-om-holocaustontkenning.html

  Le Pen haalde gisteren hard uit naar Macron tijdens een campagnebijeenkomst in Nice. Onder haar tegenstander zou Frankrijk zijn “vernietiging” tegemoet gaan, omdat Macron geen hard standpunt inneemt tegen immigratie en de Franse bevolking daardoor “verdund” raakt.

  Baudet’ s gedachtengoed treffen we aan bij de Holocaustontkenners. Wie had dat nou kunnen denken?

 3. 4

  Dat de standpunten verder verharden, blijkt ook uit opmerkingen van de socialistische oud-burgemeester Delanoë van Parijs die twee afgevallen linkse presidentskandidaten de mantel uitveegt omdat zij hun achterban niet oproepen om op Macron stemmen.

  Delanoë trok een parallel met de jaren dertig in Duitsland toen de nazi’s aan de macht kwamen. “Omdat uiterst links niet wilde kiezen tussen de sociaal-democraten en de nazi’s, werd Hitler bij de algemene verkiezingen gekozen.” Hij riep Jean-Luc Mélenchon en Martine Aubry op “het Franse belang voorrang te geven boven eerdere rancune”.

  Sommige zaken veranderen niet. In het interbellum was er een strijd gaande tussen extreem rechts en extreem links in Europa. Ik ben benieuwd of er daadwerkelijk wat geleerd is.

 4. 5

  @2: Het zegt genoeg over jouw vooringenomenheid, dat je bereid bent om de stereotypering van een (toegegeven, VVD-achtige) PvdA’er over te nemen, als je dat maar goed uitkomt.

 5. 8

  @4 Politiek staat extreem links in Frankrijk ook dichter bij het FN dan bij Macron, beiden zien de EU als een “Neo liberaal” complot van het kapitalisme tegen de arbeider. Dat is niet alleen in Frankrijk, zo is Corbyn persoonlijk net zo pro Brexit als UKIP, Sanders net zo tegen globalisering als Trump, en staan SP en PVV hand in hand tegen de aansluiting van Oekraïne.

  Ze vissen ook allemaal in dezelfde vijver van lager opgeleide boze burgers die zich in de steek gelaten voelen door de traditionele linkse partijen dus zo onverklaarbaar is dat ook allemaal niet.

 6. 9

  @6

  Wat is het echte links? @8 geeft het antwoord al. Extreem links is net zo anti-establishment als extreem rechts. Het establishment wordt gezien als kosmopolitisch en globalistisch.

  Mélenchon vist in dezelfde vijver als Le Pen. Sanders in dezelfde vijver als Trump. In Frankrijk hebben we de totale collaps van de sociaal-democratie gezien, net zoals in ons land. De voormalige achterban is paniekerig en angstig. En dan is het voor extreem rechts goed vissen. In de hele westerse wereld zien we hetzelfde verschijnsel. Links is stervende en heeft zichzelf nog niet opnieuw uitgevonden. Handelaren in angst gaan er met de buit van door, nauwelijks moeite doende om hun racisme te bedekken.

  Groot-Brittannië is helemaal tenenkrommend door het districtenstelsel. Labour dreigt weggevaagd te worden door de interne verwarring. Men stemt voor eigen ikke eerst. En Corbyn slaapt wel verder. Geen gevoel voor de tijdsgeest.

 7. 11

  @10 Oh hemel.. The Manchurian Candidate. Je zou bijna gaan denken hij het opzettelijk doet, de manier waarmee hij China in de kaart speelt.

  Misschien kan ‘ie nog een truc uithalen waardoor ze Okinawa uit worden gegooid.

 8. 14

  @11: Het is of ik weer in Metropole in Den Haag rondwandel. In een van de andere filmzalen draait Novecento. Het is allemaal net echt.
  @13 Ik mis Gesang

 9. 17

  @15: De commissie spreekt hem vrij, met alleen de kanttekening dat er een schijn van belangenverstrengeling was en Keizer neemt ontslag als partijvoorzitter, omdat hij de VVD de imagoschade, die werd veroorzaakt door het beeld dat de media gecreëerd hebben, niet wenst. De Roze Khmer gaat op zoek naar het volgende slachtoffer en tegen de volgende verkiezingen is iedereen deze affaire weer vergeten.

 10. 20

  @16 Ik ben toch wel een beetje bang dat die inheemsen als ze eenmaal eigenaar zijn zelf ook voor het grote geld kiezen. Zoals die indianen in de VS nu allemaal casino’s runnen. In de nobele wilde geloof ik niet zo. Uiteindelijk willen ze net zo goed als wij avonds biefstuk eten, dan met hun voeten op de bank op hun switch spelen, en na een warme douche naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren