1. 8

  @7: In combinatie met #1 wordt het alleen nog maar wranger! Het zijn niet de belastingontduikers die de welvaartsstaat opblazen, maar de immigranten. De PvdA is echt definitief overgenomen door het VVD-gedachtengoed.

 2. 10

  @9 Mooi werk. Eenvoudig, effectief. Turkije heeft een beetje gelogen, Rusland is voor de zoveelste keer met de broek op de knieën betrapt. Dat liegen daar is wel heel erg chronisch.

  Bolke, ik meen me te herinneren dat je in een eerdere post niet geloofde dat de Russen over Turks grondgebied vlogen. Dat verbaasde me omdat je een meer dan gemiddelde kennis van oorlogshandelingen hebt. Nu wel overtuigd? (even los van het feit of Turkije het vliegtuig wel of niet mocht neerschieten)?

 3. 11

  @10: Ja hoor, maar Turkije heeft niet een beetje gelogen, die hebben gewoon gewacht op zo’n moment, neerschieten was echt nergens voor nodig TENZIJ Erdogan iets te verbergen had.
  (Amerikaanse officieren uiten nu ook al hun vermoedens dat het een Turks opzetje was).

  Maar goed het maakt niks meer uit, gedane zaken nemen geen keer en de Turken krijgen het deksel nu op de neus, de Russen hebben hun meest geavanceerde luchtafweer nu in het gebied en daarmee kunnen ze defacto een no-fly-zone boven Syrie afdwingen en daar boven op hebben ze extra jacht vliegtuigen naar Syrie gestuurd en tegen die 2 dingen heeft Turkije geen antwoord op, zeker niet nu Rusland heeft aangegeven elk Turks toestel dat zich boven Syrie vertoond neer te halen.

  Turkije heeft al haar vluchten boven Syrie opgeschort sinds vandaag en weigert Putin om met Erdogan te praten en is Assad de lachende derde, die verdwijnt nu echt niet meer zo maar van het toneel.

 4. 12

  De opeenvolging van luchtschendingen van Rusland (en ook de onderzeebootincidenten) doen mij denken aan de bravoure van een puber die iedereen wel zal laten zien dat die schijt heeft aan grenzen. Letterlijk.

 5. 13

  @12: Turkije heeft alleen dit jaar al het luchtruim van Griekenland meer dan 1200 keer geschonden, dus het lijkt me niet dat Turkije enig recht van spreken heeft op dat gebied.

  Het lijkt er meer op dat Turkije (Erdogan) dacht dat Rusland wel zou terugdeinzen als hij zich maar als een haantje zou opstellen, hij heeft nu precies het tegenovergestelde bereikt.

 6. 14

  Overigens heeft Erdogan natuurlijk van alles te verbergen, maar weet ik niet helemaal waar je in dit geval op doelt (olieafname van IS?).
  Heb je een linkje voor de Griekse luchtruim schendingen, dat wist ik namelijk niet….

 7. 16

  @14: http://uk.businessinsider.com/turkish-and-greek-jets-engaged-in-dogfight-2015-7?r=US&IR=T

  http://www.politico.eu/article/turkey-buzzes-weakened-greece-military-airspace/

  http://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2015/11/26/turkish-jets-violated-greek-airspace-over-2000-times-last-year-infographic/

  En wat Erdogan te verbergen heeft?
  Er zijn vandaag 2 journalisten opgesloten voor het openbaren van staatsgeheimen, wat hebben ze geopenbaart?
  Dat een turkse inlichtingendienst wapens richting bepaalde rebellen stuurt (en ze bedoelen niet de FSA dus)

  http://www.wsj.com/articles/turkish-authorities-jail-two-journalists-accusing-them-of-espionage-1448577964

  P.S. Rusland bombardeert as we speak elk Turks voertuig aan de verkeerde kant van de grens.

 8. 18

  In de afgelopen 45 jaar is de hoeveelheid phytoplankton in de oceaan vertienvoudigd. Die toename komt waarschijnlijk door de toegenomen CO2-concentratie en het enorm gestegen gebruik van kunstmest, zodat er meer stikstof en fosfaat in het nutrient-arme oceaanwater komt.
  De Coccolithophoren in het phytoplankton leggen CO2 uit het oceaanwater vast in de vorm van kalkskeletjes. De toename van Coccolithophoren in de oceaan trad ook in het verleden op bij hoge temperatuur in combinatie met hoge CO2-concentratie.

  In the short term they make it more difficult to remove carbon dioxide from the atmosphere, but in the long term – tens and hundreds of thousands of years – they help remove carbon dioxide from the atmosphere and oceans and confine it in the deep ocean.
  In vast numbers and over eons, coccolithophores have left their mark on the planet, helping to show significant environmental shifts. The White Cliffs of Dover are white because of massive deposits of coccolithophores.

  Read more at: http://phys.org/news/2015-11-rapid-plankton-growth-ocean-carbon.html#jCp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren