1. 7

  @5: Goeie vraag die je aan je vetergenwoordiger in de 2e Kamer voor zou kunnen leggen. Kan die het opwerpen bij het eerstvolgende debat of meteen als schriftelijke vraag indienen.

 2. 8

  @5: Er staat dat het aantal in-bedden is geteld inclusief de de ‘medium-carebedden, de bedden van de ‘cardio-care-unit’ en de ‘eerste-harthulpbedden. Dat zal een wezenlijk deel van de verklaring zijn.

 3. 12

  @8: Hoe je het ook bekijkt, een plausibele verklaring waarom we dat gegoochel met die bedden niet goed uitgelegd krijgen zou kunnen zijn, dat van Rijn in 2017 zelf staatssecretaris was van VWS en heeft meegewerkt aan het verminderen van het aantal bedden. Het leven blijft tragisch.

 4. 15

  @12: Onder deze minister-president huldigt (en aanbidt) men de markt. De verzekeraar is benoemt tot regisseur van de zorgmarkt. Zij en het ziekenhuis bepalen het aantal bedden, de hoeveelheid van elke behandeling in een jaar en van alles wat wij niet eens weten. Van Rijn zou je kunnen verwijten dat hij niet krachtig genoeg afstand nam van die filosofie, maar het regeerakkoord was doordrenkt van het marktgeloof. Ik zou dan ook graag een hoge ome van de verzekeraars in één van onze talkshows zien. Liefst met een kritische ondervrager.

 5. 16

  @15:

  Ik zou dan ook graag een hoge ome van de verzekeraars in één van onze talkshows zien. Liefst met een kritische ondervrager.

  Wut?

  De verzekeraar is benoemt tot regisseur van de zorgmarkt. Zij en het ziekenhuis bepalen het aantal bedden, de hoeveelheid van elke behandeling in een jaar en van alles wat wij niet eens weten.

  De vinger op de wonde.

  En: aanbodgestuurd. Dus, wie bepaalt het aanbod.
  En wie weigert de vraag naar de zorgvraag.

  De verzekeraar is benoemt tot regisseur van de zorgmarkt.

  En nogmaals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren