1. 2

  @1: Vind je dit overtuigend?

  Het zal best dat er allerlei tegenstrijdigheden in het Nederlandse beleid zijn en discussie over wat wijsheid is. Dat is niet zo gek, want tegenover Blok staat een Engel die het allemaal maar onzin vindt, en dat heeft reële consequenties in het gedrag van mensen.

  In de typologie van Blok volgen we nu in de praktijk strategie 3 (met hoop op 4), maar waar het mis gaat is dat Blok allerlei landen bij strategie 4 plaatst die daar in de praktijk natuurlijk helemaal niet zitten. Voor IJsland en misschien Noorwegen is onderdrukken misschien nog wel haalbaar, maar al die andere landen voeren grosso modo dezelfde versoepelingen door als Nederland, en dezelfde strategie met veel testen, traceren en isoleren, en zijn veel te veel verweven met hun buren om het aantal infecties naar 0 te laten gaan. Het beste waar we op kunnen hopen is dat de EU plus Schengen erin slagen om het virus intern te controleren, zodat de samenleving grotendeels haar gang kan gaan, en dat we in de loop der tijd zo succesvol worden in het onderdrukken van uitbraken dat onderdrukken in beeld komt.

 2. 4

  @3: Jazeker is dat wel het Nederlandse beleid, wat zijn de GGD’s anders aan het doen dan? Waarom komt er dan een app? Waarom is de testcapaciteit uitgebreid, waarom worden de doelgroepen steeds uitgebreid? Waarom worden bedrijven en locaties van uitbraken dan gesloten/geïsoleerd?

  Dat dit traag op gang gekomen is klopt, en of het genoeg is om ook de gevolgen van de versoepelingen op 1 juli op te vangen moet blijken. Maar dat testen, tracen en isoleren geen Nederlands beleid zou zijn is domweg niet waar.

  Blok noemt niet dat het percentage positieve tests inmiddels onder de 1 is gezakt in Nederland, dat is internationaal gezien erg laag, al zijn er heus landen te vinden waar het nog lager ligt. Nederland doet op dit moment echt niet iets anders dan Duitsland of Frankrijk, dat idee moet er echt uit.

 3. 6

  @5: Dat is dan dik een half jaar te laat. Als ze de Brexit hadden willen voorkomen, hadden ze in december anders moeten stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren