SG-café vrijdag 26-05-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 26-05-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 frankw

Belangwekkend onderzoek naar Arabische mannen. Een toenemende kloof tussen mannen die steeds conservatiever worden en vrouwen die steeds opener worden. Tal van inzichten die ook belangrijk zijn voor het begrijpen van migranten (ook niet-Arabische migranten) in onze samenleving.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/25/wat-wil-de-arabische-man-10161921-a1560438

#2 rongvk

Kan iemand mij uitleggen wat nou precies het punt is van Trump’s reisverbod? Het staat me bij dat hij 3 maanden nodig had om het ‘doorlichtingsproces’ aan te passen en gedurende die tijd bepaalde mensen toegang moest worden ontzegd. Ondertussen zijn we 4 maanden verder, dus wat is nu het doel? Of heeft het departement van binnenlandse veiligheid in de tussentijd niks gedaan?

#3 gbh
#4 frankw

Een zeer gebalanceerd stuk in Guardian over hoe radicalisering tegen te gaan bij moslimjongeren, van een Pakistaanse Brit. Zijn boodschap: we moeten er samen voor gaan, moslims en niet-moslims. Aan beide kanten moeten we oog hebben voor gevolgen van ons gedrag, van repressie aan de niet-moslimkant tot culturele repressie door moslimouders. Een zeldzaam goede balans met praktisch toepasbare ideeen.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/may/26/jihadis-muslims-radicalisation-manchester

#5 gronk

@4: goed stuk, maar dat zou moeten beginnen met het aanpakken van hun eigen haatzaaimedia (daily mail en co).

#6 Grûtte Pier

@3: Die ‘handshake’ van Trump ook weer :)

Anyways, ja dit was een duidelijk signaal van Macron!
(of is dit weer een in-al-kaar geplakt filmpje/linkje van je?)

#7 Le Redoutable

Corbyn probeert de islamitische aanslag in Manchester in de schoenen van de Engelse regering te schuiven, waarschijnlijk in een poging de verkiezingsnederlaag van Labour naar een absoluut record te krijgen. Hij blijkt ook nog sympathisant van de IRA te zijn geweest:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/labour-leider-corbyn-linkt-aanslagen-aan-war-on-terror-critici-noemen-timing-onsmakelijk~a4497263/

#8 gronk

@7: Labour heeft een aardige rebound de laatste paar dagen, maar da’s helemaal niet zo positief; als Labour aan de macht zou komen dan krijgen zij de verantwoordelijkheid om Brexit uit te voeren (of niet, maar met Corbyn’s getalm lijkt-ie vooral pro-leave te zijn).

Dan krijg je dat de Tories een idioot besluit genomen hebben, dat Labour het uitvoert en daar dan ook -terecht- de klappen voor krijgen.

#9 Bismarck

@7: ” Hij blijkt ook nog sympathisant van de IRA te zijn geweest”
Yawn, hij had contacten met Sinn Fein politici. Lijkt me niets mis mee. Feit is dat de Britten met hun deenlame aan de invasie van Irak nogal een invitatie hebben gestuurd voor oorlog op eigen bodem. Dat was met de oorlog in Noord-Ierland overigens niet anders.

#10 gronk

@9: volgens mij is d’r geen enkele britse politicus van naam uit de jaren 80 die geen contacten met Sinn Fein had :’)

#11 frankw

Putin, Trump en Erdogan hebben allen gemeen dat hun presidentschap een dekmantel is voor hun zakenimperium. Onderzoeksjournalistiek van de hoogste plank. Nu nog consequenties……..

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/26/hoe-de-familie-erdogan-een-olietanker-cadeau-kreeg-10273640-a1560557

#12 Bismarck

Ik ben wel benieuwd wie dat didactische supertalent was daar op Sicilië.

#13 Grûtte Pier

Al-Nusra vlaggen, ISIS vlaggen, FSA vlaggen…
Het westen moet deze ‘gematigde rebellen’ vooral maar meer, meer, meer wapens leveren….
Dan blijf ik iedere keer iedereen in zn smoel uitlachen wanneer deze vrienden weer eens ‘boem’ doen in onze hoofdsteden!

[terroristen shithole Idlib 26/5/2017]
https://www.youtube.com/watch?v=fXqpWSojPZU

#14 beugwant

@3: Toch blijft mij een vraag kwellen: Wat deed Macron daar op dat moment? Hij kwam aanlopen alsof hij het hele spul daar welkom heette, maar hij is Navo-baas noch gastheer en had dus eigenlijk tussen de rest moeten lopen.

#15 Bismarck

@14: Waarschijnlijk waren ze nog aan het verzamelen, want dat was nog niet de hele NAVO bij elkaar. Je ziet Trump in het begin ook nog een hand schudden (van iemand die vermoedelijk net wat eerder was komen aanlopen).

Verder gok ik erop dat het inderdaad een opzetje van Macron was om van de andere kant te komen en zo opvallend eerst Merkel te omhelzen om aan Trump laten zien aan welke kant ie staat. Wellicht zal het ook te maken hebben met het (vermoedelijk onvriendelijke) karakter van hun onderlinge gesprek direct voor deze NAVO-meeting.

Zover ik uit het nieuws kan volgen zat Trump gedurende zijn hele bezoek op een totaal andere lijn dan alle Europese leiders die met hem aan tafel zaten (misschien ook wel door de totale onkunde van hem en zijn gevolg:
“Trump and his team shocked the Europeans by their ignorance of the bloc’s trade policy, according to Süddeutsche Zeitung, repeatedly suggesting America had different trade deals with Germany and Belgium.”).

De conclusie van Europa’s belangrijkste leider is in ieder geval duidelijk: Op de VS kunnen we niet langer vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*