1. 1

  Hopelijk laten we het handen schudden en zoenen bij het begroeten voortaan helemaal achterwege. Altijd al ontzettend smerige gewoontes gevonden. Vooral bij Nederlanders, waarvan 50% niet eens de handen wast na wc-bezoekjes. Vies volk.

  Japanse buiginkjes, please …

 2. 3

  @1: [waarvan 50% niet eens de handen wast na wc-bezoekjes.]
  En binnen de schoenen aanhoudt terwijl ze ook hun honden op de stoep laten schijten. Etc.
  Als je niet met zijn stront kunt omgaan, voer het beest dan ook niet. En als dat betekent dat dan ook die megastallen moeten sluiten, dan moet dat maar. Je kunt niet eindeloos het vlees exporteren en ons letterlijk met de drek laten zitten.

  In ander nieuws: had de DDR nog bestaan, dan vierde men er vandaag de Internationaler Tag der Jugend und Studenten gegen Kolonialismus und für die friedliche Koexistenz. Voilà, alweer een halve toespraak gevuld.

 3. 7

  @3:

  [waarvan 50% niet eens de handen wast na wc-bezoekjes.]
  En binnen de schoenen aanhoudt terwijl ze ook hun honden op de stoep laten schijten. Etc.

  Hollandsche cultuur, houzee! Jij bent een oikofoob.

  @5: En hoeveel van de overleden automobilisten zaten in een rijdend voertuig?

 4. 9

  @5: Dat is wel wat hoog; het is bekend dat het sterven gemiddeld eerder plaatsvindt dan het herstel dus het feit dat ze mensen die nog op de IC liggen niet hebben meegenomen kan een verklaring zijn voor dat hoge percentage.

  Stichting Nice geeft inzicht in de situatie in Nederland, en daar is de uitkomst zo slecht niet:
  https://stichting-nice.nl/

  Je kan in die grafieken ook goed zien dat het sterven eerder plaatsvindt dan volledige genezing.

 5. 10

  @3: .. en als je dan zonodig een kat wilt houden, hou hem/haar/het dan binnen en laat dat beest niet de hele dag in de tuinen van de buren schijten/piesen/graven/eten.

 6. 19

  @6: [ dat is een behoorlijke correlatie. ]
  Hoe zit het met de causatie?

  44 procent van de patiënten die met een AED behandeld worden sterft! Weg met dat rotding…

 7. 21

  @14: En fastfoodverpakkingen, sigarettenpeuken en koffiebekers op treinstations.
  Het probleem blijft het businessmodel dat op lui weggooigedrag is gestoeld. Voor die vijftien cent gaan die lamzakken echt niet hun lege energiedrankblikjes naar de emballage brengen. Als het statiegeld nu een serieus bedrag zou zijn, en dan denk ik in alle ernst aan een euro of vijf, dan kunnen ze die energie misschien wel opbrengen.
  En wat dan misschien ook helpt, is een standaardisering van de flesjes. Niet alleen de vorm, maar liefst ook nog een materiaal dat bij de contact met de combinatie van lucht met suiker ontbindt. ?
  Met al die longzwakke corona-overlevers in het verschiet, kunnen die vermijdbare frisdrankdiabeten er niet meer bij…

 8. 26

  @21: ” Voor die vijftien cent gaan die lamzakken echt niet hun lege energiedrankblikjes naar de emballage brengen.”
  Als je de uitkeringen laag houdt, is dat probleem snel opgelost. Ik was bijna twee jaar terug in Berlijn. Mooie stad, maar ik was toch wel een beetje geschokt over het aantal mensen dat op straat of in het OV sliep en bedelde. Wel liepen daar dus beroepsstatiegeldzoekers rond, met een grote plastic zak en een lampje, die alle prullenbakken langsliepen en ook bijna lege flesjes/blikjes uit je handen keken.

 9. 28

  @26: Om je aan het precariaat te vergapen hoef je niet helemaal naar Berlijn. Om de hoek, in Aken, vind je ze ook. Dat krijg je als men een commissie uit de zakenelite laat bepalen welke aalmoes voor het plebs net teveel is om van te creperen.
  @27: Eigenlijk verkapte kinderarbeid, ook als ze uit zichzelf gaan.

 10. 30

  @29: Dat zei ik (met een ander accent) al in #21.
  Het tegenargument dat je degenen moet aanpakken die het daadwerkelijk weggooien gaat niet op. Ten eerste schort het aan handhaving, maar het is bovenal de industrie die dat faciliteert, sterker het businessmodel op dat gedrag heeft gebaseerd en het indirect ook zeker aanmoedigt.

 11. 31

  @28: [ Eigenlijk verkapte kinderarbeid, ook als ze uit zichzelf gaan. ]
  Tja, wat zouden ze liever doen, gedwongen de tafel dekken of de vaatwasser vullen, of vrijwillig het strand afstruinen naar flesjes en er een paar ijsjes van kunnen kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren