1. 2

  @1:
  Het lijkt me prima passen in de huidige cultuur in Nederland waarin een groot deel van de bevolking niet gelooft in de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, heteroseksuelen en homoseksuelen of allochtonen en autochtonen. We hoeven daarvoor niet eens buiten de autochtonen te kijken, de groep stemmers op SGP/ChristenUnie/VVD/PVV, is zo’n 30-40% van de bevolking.

 2. 5

  @1: Inderdaad. Het is bovendien jammer dat de media, sprekend over ideologie, moraal en moraalfilosofie niet verder kunnen komen dan dit alles te reduceren tot het (m.i. nogal oubollige) “normen en waarden”. Zo’n typische CDA-term, alsof het een en ander alleen voor gelovigen in de een of andere vorm van openbaring een dingetje zou zijn. (Zie dus ook http://nos.nl/artikel/2159741-sombere-kiezer-vooral-bezorgd-over-normen-en-waarden.html )

 3. 6

  @2: De integratieproblemen rondom SGP/CU/VVD/PVV-stemmers zijn uiteraard bepaald niet identiek aan noch even groot als die rondom (zeg) Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond.

  Zeggen dat SGP/CU/VVD/PVV-stemmers allemaal “niet [geloven] in de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, heteroseksuelen en homoseksuelen of allochtonen en autochtonen” is bovendien een karikatuur.

  Maar goed, ik zou (uiteraard) graag geloven dat de toekomstige integratieproblemen rond de groep uit het Midden-Oosten die zich nu als nieuwe Nederlanders melden zich zullen beperken tot de integratieproblemen rondom de 30-40% SGP/CU/VVD/PVV-stemmers, maar volgens mij is er meer reden te denken dat ze meer zullen lijken op die rond die tweede groep.

  Terwijl dat zonde zou zijn. Ik bedoel, stel dat we het integratiebeleid van toen, dus bij Marokkaanse en Turkse gastarbeiders, vanaf het begin opnieuw mochten doen, zouden we dan iets anders doen of zouden we het laissez-fairebeleid van toen domweg herhalen? Want die kans krijgen we nu namelijk, maar voor zover ik kan zien doen we er weinig mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren