SG-café vrijdag 20-04-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 20-04-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (6)

#2 Jip Beneck

Vanochtend was ex- model Doutzen Kroes te gast op radio 1. “Ik ben erg milieubewust en probeer tegenwoordig, via mijn naamsbekendheid, o.a. het lot van olifantjes in Kenia te verzachten, en doe daarnaast veel voor het WNF en de dieren in Indonesië. Dat is geen modegrill want was me hele leven al begaan met dierenleed en het milieu. Toen ik klein was raapte ik namelijk al plastic op het strand en heb me ook wel eens ontfermt over een spreeuw met een geknakte vleugel…” De schat…

Jurgen van den Bergh laat haar maar door kakelen zonder de vraag te stellen: “Had jij niet je naam verbonden aan tig modemerken en dito cosmeticareuzen die direct of indirect bijdragen aan ontbossing (palmolie), proefdieren (aapjes), kinderarbeid, milieuvervuiling en uitbuiting c.q. het in stand houden van sociale achterstand in lagelonenlanden?…(ik neem niet eens de moeite dit met bewijzen te staven).

Oké, vraagt wel over haar vlieguren. “Ja ontzettend veel gevlogen, en nóg, en eet ook vlees…maar moet wel een beetje normaal kunnen leven kan moeilijk op een hutje op de wei gaan wonen ja toch?”. De opmerking dat ook als ze de rest van haar leven een spaarzaam en duurzaam bestaan leidt ze die aanslag op de ecologische footprint nooit meer goed zal kunnen maken…wordt vervolgens niet ingepeperd.

Ach, en dat kan je dat aandoenlijke arme schaap ook niet aandoen toch? Ze is net zo naïef als de tienduizenden gezinnen die op zaterdagavond fris gebadderd met palmolive zeep en de haartjes gekamd met snaveltjes tjokvol chips op basis van palmolie op de bank zitten te snikken bij allerlei wervingscampagnes t.b.v. orang oetan weesjes of overwerkte ezeltjes. En de een trekt nog mooier tranen dan de andere…topper wat mij betreft is dat ezeltje dat met kromgegroeide hoeven gelijk Charlie Chaplin het beeld binnenwandelt.

Tragi komedie en dat is het.

#3 Lethe

Soms een beetje traag zijnde, drong het vandaag tot mij door dat de VS de nieuwe/verplaatste ambassade op 14 mei gaat openen.
Kan iemand mij vertellen waarom zulks nu een goed idee leek?

#4 Frank789

@2:
Haar zus, zelfbenoemd “powerfoodie” Rens Kroes, lift mee op de bekendheid van Doutzen en zegt dat je drie weken lang, twee keer per dag een glas klei moet drinken tegen “negatieve straling”.
Foutje in het familie-DNA? Of een combinatie van enorme zelfoverschatting met geldzucht?

https://kloptdatwel.nl/2016/03/19/powerfoodie-rens-kroes-met-haar-klei-tegen-negatieve-straling/

#5 beugwant

@2: ’t Is een mooie meid om te zien, maar daar heb je op de radio toch niets aan?

#6 Bismarck

@2: Al die vlieguren wegen waarschijnlijk nog niet op tegen de milieuschade van de twee kinderen die ze op de wereld heeft gezet, als je dan toch commentaar aan het geven bent…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*