1. 4

  Haatgroep Britain First krijgen een gebiedsverbod voor alle moskees in Engeland en Wales voor drie jaar. Ook mogen hun leiders Paul Golding en Jayda Fransen het stadshart van Luton niet betreden of hun activisten er naar toe sturen. Een hogere beroep zou Britain First waarschijnlijk bankroet maken en hun ondergang betekenen.

  http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/britain-first-banned-from-all-mosques-in-england-and-wales-after-police-take-out-injunction-a7196831.html

 2. 8

  @2 Corbyn heeft nooit zijn aversie tegen NAVO onder stoelen of banken gestoken. Daarbij is hij altijd consequent geweest in zijn voorkeur voor dialoog boven conflict. Blijkbaar was het bij de vorige verkiezing geen belemmering. Storm in een glas water.

 3. 9

  Goed nieuws voor nationalisten: Nederland mag zich voor het eerst sinds de 17de eeuw weer tot een der grootmachten rekenen.

  Kanye West heeft immers buiten de VS slechts 7 pop-up stores geopend, waarvan 3 in Europa: Londen, Berlijn … en Amsterdam.

  *ringvingert een traantje weg*

 4. 10

  @2 Putin aast op alle useful idiots om een spaak in het wiel van het Westen te steken. Corbyn, Wilders, Trump, Le Pen, Erdogan, maak het rijtje maar vol, allemaal hetzelfde type zonderling met anti democratische trekjes. Een zak geld hier, een Paul Manafort daar, oud links wat nog heimwee heeft naar de USSR, alle oude KGB trucjes van Putin worden uit de kast gehaald om zijn honger naar internationale macht te stillen.

 5. 13

  @2 Je kunt het ook zo lezen dat Corbyn allerlei heethoofden (in de Baltische staten en Polen bijvoorbeeld) niet wil aanmoedigen ruzie met Rusland te zoeken door bij voorbaat te garanderen dat de NAVO toch wel te hulp zal schieten.

  Het is een precaire dans: roep je te ferm dat de NAVO toch wel zal ingrijpen, dan moedig je heethoofden aan onze kant mogelijk aan om conflictjes te escaleren; suggereer je dat de NAVO mogelijk niet te hulp schiet, dan moedig je Poetin mogelijk aan om hetzelfde geintje dat hij in Zuid-Ossetië en Oost-Oekraïne heeft uitgehaald in bijvoorbeeld de Baltische staten te proberen.

  Verder een storm in een glas water: Trump roept voortdurend van alles, en er valt geen peil op die man te trekken, maar alles wijst erop dat hij in November gaat verliezen, en Jeremy Corbyn heeft een vraag niet met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoordt, maar de vraag omzeild – overigens lijkt het mij sterk dat hij eventuele verkiezingen gaat winnen, daarvoor is de hetze tegen hem in de gevestigde, corporate owned media te sterk; en het is maar de vraag of hij niet eerdaags door zijn eigen partijgenoten uit het zadel zal worden gewipt.

  Er wordt reuring gecreëerd om niks (maar ja, die kranten moeten ook verkopen). Andersom zie je trouwens ook gebeuren. Theresa May kreeg in het Lagerhuis de vraag voorgelegd of ze als puntje bij paaltje kwam bereid was op de rode knop te drukken en nucleaire atoomraketten te lanceren. Haar antwoord was een resoluut ‘Ja’, met de uitleg dat het hele idee achter een ‘nuclear deterrant’ nu juist hing op de overtuiging van de tegenpartij dat je bereid zou zijn die atoomwapens ook daadwerkelijk in te zetten.

  Meteen memes op Twitter dat Theresa May een genocidale agenda had, met de suggestie dat ze niet kon wachten om atoomwapens in te zetten. Terwijl dat dus niet de portee van haar woorden was.

 6. 14

  @1:
  Ik denk dat je je in de grootste partij vergist, dit is wel degelijk de bedoeling. Iedereen aan de slag als ZZP-er zodat werkgevers geen sociale premies of pensioen meer hoeven te betalen. In het artikel staat ook dat de VVD er voorlopig niets aan wil doen.

 7. 17

  @13

  en het is maar de vraag of hij niet eerdaags door zijn eigen partijgenoten uit het zadel zal worden gewipt.

  Hebben ze al geprobeerd, de PLP, de zogenaamde chicken coup. Die is falikant mislukt. Corbyn wordt gesteund door de meerderheid van de leden. Van de CLP’s die een stemadvies hebben uitgebracht heeft hij ook een meerderheid (285 versus 53 voor Owen), idem wat betreft de bonden. Het is vrijwel uitgesloten dat hij gaat verliezen.

 8. 19

  @13: “allerlei heethoofden (in de Baltische staten en Polen bijvoorbeeld) niet wil aanmoedigen ruzie met Rusland te zoeken”
  Vertel eens, welke heethoofden in Polen en de Baltische staten zoeken ruzie met Putin? Ik denk dat dit soort uitspraken eerder het omgekeerde effect hebben; Het zijn aanmoedigingen aan Putin om zijn volgende stapje te maken en in de Baltische staten zelf ruzie te zoeken. Dan hoeft ie vervolgens alleen maar wat mist op te gooien door de schuld aan de andere kant van de grens te leggen en Corbyn en jij trappen erin en geven Putin zijn volgende vinger.

 9. 20

  Ik heb over het algemeen niets op met aluhoedjes en samenzweringen als het over westerse inmenging in de Oekraïne gaat . Boy have I been proven wrong
  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/19/trumps-campagneleider-manafort-neemt-ontslag-3865416-a1517084

  En dan gaat het nota bene om Amerikaanse inmenging ten gunste van Rusland. Hoe cynisch kan je het krijgen?

  edit:
  En dan Larry fucking King! Wow! https://www.theguardian.com/world/2016/aug/19/larry-king-got-225000-to-interview-viktor-yanukovychs-pm-says-ukraine-politician

 10. 22

  @21: Vooral ook: waar houdt je (men, niet jouw) geheugen op? Gülen en Erdogan waren tot voor kort hele dikke vriendjes, immers hadden ze hetzelfde doel: islamitische staat Turkije. Die hele verwondering over de lijsten met duizenden “Gülisten” vlak na de coup getuigden dan ook van gebrek aan kennis van die voorafgaande periode.
  Het grootste gevaar is Gülen als verlichte tegenhanger van Erdogan gaan zien, alleen maar omdat we weten dat Erdogan allesbehalve verlicht is en Gülen tot zijn tegenstander heeft verklaard.

 11. 23

  @19 De president van Litouwen, Dalia Grybauskaite, schijnt bijvoorbeeld nogal een havik te zijn als het op Rusland aankomt.

  ik kan het desbetreffende interview op de webzijde van de Washington Post niet terughalen, maar daar noemt ze Rusland een “staat met terroristische elementen”, en vergelijkt ze het gevaar van Rusland voor de wereldvrede met dat van IS:

  The danger of Russia’s behavior today is not smaller than what we have with ISIS in Iraq and Syria.

  “If [Putin] is not be stopped in Ukraine, he will go further.”

  In een interview met een ander blad vergeleek ze Poetin met Hitler en Stalin, aldus Reuters:

  ”(Putin) uses nationality as a pretext to conquer territory with military means. That’s exactly what Stalin and Hitler did. Such comparisons are spot on.”

  Die Baltische staatjes worden zenuwachtig van Russische militaire oefeningen, terwijl Poetin op zijn beurt weer zegt zenuwachtig te worden van de militaire opschaling van NAVO in de regio.

  Vraag is natuurlijk of Poetin dat werkelijk meent of dat hij de vermoorde onschuld speelt, en op expansie uit is. Corbyn lijkt me te zitten op de lijn dat Poetin een rationele speler is, en het werkelijk meent als hij zegt dat hij het opkruipen van de Westerse invloedssfeer en de uitbreiding van de NAVO naar voormalige sovjetstaten als agressie ervaart.

  Daar valt wat voor te zeggen, lijkt me. Waarom zou hij anders in allerijl de Russische marinebasis op de Krim hebben veiliggesteld toen er een pro-Westerse regering zijn marionet verving? Uit audioclipjes weten we dat de Russische veiligheidsdienst opnamen had van de Amerikaanse staatssecretaris voor buitenlandse zaken, Victoria Nuland die de Amerikaanse ambassadeur voor de Oekraïne instrueert hoe de Oekraïense regering er uit moet komen te zien, wie er geschikt is voor welke post en wie niet.

  Daaruit valt af te leiden dat de Amerikanen op z’n minst in de veronderstelling waren dat zij daar behoorlijk wat over in de melk te brokkelen hadden (en dat zal niet op lucht zijn gebaseerd).

  Het Kremlin zag de bui kennelijk al hangen: dit wordt een regering die naar de pijpen van Washington danst, en dan staan wij buitenspel, dus we moeten nú handelen, voor het te laat is en onze kans verkeken is (en dan zijn we de Oekraïne voorgoed kwijt).

  Kortom, de Russen laten niet langer over zich heen lopen wat hun (voormalige) satellietstaten betreft. En ze zijn bereid het vuil te spelen; hoewel dat niet vuiler is dan wat de Amerikanen in Latijns-Amerikaanse landen uitspookten – herinnert iemand zich de Contra’s nog, of de pogingen om Castro te vermoorden en uit het zadel te wippen? Of de vele door de CIA ondersteunde staatsgrepen om socialistische regeringen uit het zadel te wippen?

  Enfin, vraag is dus even hoe ver Poetin daarin bereid is te gaan en of hij daarin voornamelijk reactief zal blijven opereren, of dat ‘ie ook van plan is (pro)actief verloren gebieden terug te winnen.

  Als dat laatste het geval is, dan is het laten rollen van de spieren door NAVO en benadrukken dat we geen enkele agressie van Russische zijde tolereren een goed idee. Maar als Poetin en de zijnen vooral reageren op wat zij zien als gestage Westerse economische en militaire expansie – en dat is het Russische narratief – dan is détente vermoedelijk een prudentere strategie.

 12. 24

  @13

  Je kunt het ook zo lezen dat Corbyn allerlei heethoofden (in de Baltische staten en Polen bijvoorbeeld) niet wil aanmoedigen ruzie met Rusland te zoeken door bij voorbaat te garanderen dat de NAVO toch wel te hulp zal schieten.

  Wat versta jij onder ruzie zoeken?

  Dat begrip wordt in Rusland namelijk heel breed begrepen.

 13. 25

  @24 Verhitte retoriek, maatregelen om de Russische bevolking van de Baltische staten in het gareel te krijgen, reacties op vermeende provocaties van Russische zijde… allemaal denkbaar.

  Die Baltische staatjes houden serieus rekening met een Russische invasie; wat als er een besluit op een Russisch schip te schieten dat al dan niet in hun wateren vaart? De situatie zou zomaar tot een volwaardige oorlog kunnen escaleren.

  En vervolgens worden we daar als Europa fijn in meegezogen. (Hmm, misschien toch wel handig om alvast jodiumpillen in te slaan).

  Lithuania, for its part, recently launched a high-readiness combat response force comprising some 1,600 troops that can react to hostile actions within 2-24 hours.

  And Latvia, which is considered particularly vulnerable due to its 26% Russian minority and its strong Russia-leaning party, has requested Nato troops on permanent rotation. (Estonia has 25% ethnic Russians; Lithuania, 6%.)

  Currently 150 Nato troops are stationed in Latvia and, Vejonis argues, their presence alone constitutes a deterrent. “Who wants to start a war against the US?” he asks. “That’s what Russia would do if it attacked ­Latvia. Putin is not that stupid.”

  Still, 150 Nato troops could hardly stop an invasion, and though the prospect of one currently seems unlikely, Latvia is beefing up defence spending, which will reach 1% next year and the Nato standard of 2% in 2020.

  “Russia is showing that it still has geopolitical interests in Latvia and the region, and showing us and Nato how strong they are”, says Vejonis. “The warships they’re sending have the latest technology – OK, it’s Russian technology, but they’re sending the best ships they have.”

  In a further sign of escalating tensions between the two countries, Nato and Russia have been conducting war games in the region. (Newsweek)

 14. 26

  @17:

  Corbyn wordt gesteund door de meerderheid van de leden. Van de CLP’s die een stemadvies hebben uitgebracht heeft hij ook een meerderheid (285 versus 53 voor Owen), idem wat betreft de bonden. Het is vrijwel uitgesloten dat hij gaat verliezen.

  Die leden van de vakbonden zijn ook massaal lid geworden om Corbyn in het zadel te helpen. Dat is misbruik maken van een systeem door een radicale activistische actie groep. Hopen dat ze bij stormfront, etc. niet op dat soort snode acties komen.

  @20:

  En dan gaat het nota bene om Amerikaanse inmenging ten gunste van Rusland. Hoe cynisch kan je het krijgen?

  Dat gaat niet om Amerikaanse inmengen maar inmenging adviesbureaus en lobbyisten met de Amerikaanse nationaliteit. Dat is toch wezenlijk wat anders dan jij er van lijkt te maken. In elk land lopen wel gewetenloze geldwolven rond die bereid zijn hun diensten aan alles en iedereen aan te bieden, dat maakt het geen inmenging van een land of regering.

  Blijkt ook uit jouw artikel en daarom moest Paul Manafort ook opstappen:

  Onder de Foreign Agents Registration Act zijn lobbyisten voor buitenlandse naties verplicht zich te registreren en verslag te doen van hun handelen. Op ontduiken van de wet kan een gevangenisstraf tot vijf jaar volgen of een boete tot 250.000 dollar

 15. 27

  @23:

  De president van Litouwen, Dalia Grybauskaite, schijnt bijvoorbeeld nogal een havik te zijn als het op Rusland aankomt.

  Dat is schaamteloze blaming the victim. Die landen hebben al decennia te maken gehad met Russische/Sovjet bezetting en daar een hoge prijs voor betaald.

  Gek dat ze zich nu weer zorgen maken om een buur die al 3 andere ooit gekolonialiseerde landen is binnen gevallen en die dreigt “indien nodig” hetzelfde te doen bij elk land waar Russen wonen. Dan ben je echt een havik.

  In de Balische staten wordt de Russische bevolking al door daarop gerichte Russische propaganda opgezweept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren