SG-café vrijdag 19-06-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 19-06-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (21)

#1 Hans Verbeek

Wat stil hier.
De voor zondag geplande demonstratie tegen de 1,5 meter-samenleving is door de gemeente Den Haag verboden.
https://www.ad.nl/binnenland/den-haag-verbiedt-demonstratie-tegen-coronabeperkingen-organisatie-stapt-naar-rechter~a473e5d6/
Geen Groenlinkse burgemeester in Den Haag.

#2 Bismarck

@1: Ja, want een muziekfestival met 10.000 verwachte “demonstranten” is ook precies wat Halsema vooraf was voorgespiegeld.

#5 Hans Verbeek

@3: Bolke, de temperatuur in het poolgebied volgt de laatste weken precies het langjarig gemiddelde (volgens het Deen Meteorologisch Instituut).
http://ocean.dmi.dk/arctic/plots/meanTarchive/meanT_2020.png
Het is momenteel boven 0, maar dat hoort het ook te zijn.
Misschien is Noord-Siberië een uitzondering.

#6 P.J. Cokema

@5: “Het is momenteel boven 0, maar dat hoort het ook te zijn.

Maar 25 tot 30 graden? Is dat normaal?

#7 bolke

@5: Ik mag dan geen kloten verstand hebben van het klimaat maar zelfs ik snap dat 25 tot 30 graden niet normaal is voor het noordpoolgebied.

#8 P.J. Cokema

@1: Het was inderdaad zo lekker stil hier. Om 13:28 uur ging de stilte aan gruzelementen…..
Jammer.

#9 Hans Custers

@5

Gewoon even lettertjes leren lezen. De temperatuur die DMK geeft is het gebied boven de 80e breedtegraad. Dat is (ook nu nog) voor het grootste deel zee-ijs. Daar zal de temperatuur nooit ver boven de 0°C uitkomen, zoals je al een keer of honderdduizend is uitgelegd.

Voor wie wel echt geïnteresseerd is in de feiten geeft dit kaartje een overzicht van de situatie. Boven het ijs is het iets warmer dan normaal, in een wat ruimer gebied er omheen grotendeels veel warmer dan normaal. En op sommige plekken wat kouder. Gemiddeld is het noordpoolgebied volgens deze analyse 2,5°C warmer dan normaal (“normaal” is hier het gemiddelde over 1979 – 200), maar ik weet niet precies welk gebied ze hier tot de “Arctic” rekenen.

#10 Bismarck

@5: Definities. De Deense metingen hebben betrekking op uitsluitend alles ten noorden van de 80e breedtegraad. Dat betreft dus vrijwel alleen de temperatuur boven (een klein deel van) de Arctische Oceaan. Die temperatuur gaat, vanwege de zeewatertemperatuur daar, nooit ver boven 0C. Khatanga ligt overigens (met grote delen van Noordelijk Siberië) wel binnen de poolcirkel, maar draagt niet bij aan de temperatuurmeting waar jij naar linkt. Wist je zelf denk ik ook allemaal wel.

#11 Henk van S tot S

@9:

…,zoals je al een keer of honderdduizend is uitgelegd.

Je moet het hem maar niet al te kwalijk nemen:
Hij heeft vast last van dementie.
;-)

#12 Le Redoutable

@1 Op 3 april is eenzelfde anti corona maatregel demonstratie anders wel heel voortvarend verboden door diezelfde Groenlinkse burgemeester:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:2126

Het is maar voor welk politiek doel je protesteert en of diezelfde Groenlinkse burgemeester zelf aan het protest deelneemt hoe het besluit valt om massale overtredingen van nota bene diezelfde corona maatregelen opeens te gedogen.

#13 beugwant

https://nos.nl/artikel/2337812-geen-coronasteun-voor-bedrijven-die-belasting-ontwijken.html

Vijlbrief wijst erop dat het in deze coronatijd belangrijk is om snel te handelen als een bedrijf in moeilijkheden zit. Om die reden is besloten dat het toch geholpen kan worden, als het binnen een jaar alsnog aan de voorwaarden kan voldoen. Daarover worden bij de steunverlening dan specifieke afspraken gemaakt.

Draai het dan om: Als je alleen hulp biedt aan bedrijven die een jaar geleden al aan de voorwaarden voldeden,kun je nog sneller handelen. En je hebt meer zekerheid dat je je niet voor de gek laat houden door boeven die voor de vorm even berouw tonen.
Wat mij echter intrigeert is de omschrijving ‘specifieke afspraken’. Moet ik dan denken aan rulings met de Nederlandse fiscus? 🤔

#14 Frank789

@13: En dan alleen steun in ruil voor preferente aandelen.

#15 Bismarck

@12: Ach, het is geen genocide ofzo.

#16 Frank789

@13: We moeten die bedrijven gewoon officieel als “bijstandstrekkers” markeren. Dan worden ze keihard gecontroleerd en moeten ze iedere extra verdiende euro maandelijks verantwoorden en afrekenen en bij in gebreke blijven volgen draconische straffen, ook als je je gewoon vergist hebt.

Daartoe hebben we vast wel een zooi belastingambtenaren over die voorheen de ouders met kinderopvangtoeslag en buitenlandse achternaam terroriseerden.

#17 Bismarck

@16: Comment van het jaar!

#18 Lethe

@16
Dat klinkt nu eens als een bijzonder goed plan.

@17 Ja!

#19 Karin van der Stoop

Inderdaad vrij briljant #13! Hebben wij nog niet ergens een trofee rondslingeren @redactie…? Haha…

#20 Bismarck

@5: “de temperatuur in het poolgebied volgt de laatste weken precies het langjarig gemiddelde”

Eh nee, de temperatuur in het poolgebied stijgt tot letterlijk (tot dusver) ongekende hoogte.

#21 beugwant

@20: Eh nee, de temperatuur in het poolgebied stijgt tot letterlijk (tot dusver) ongekende hoogte.
ftfy
want Celsius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*