1. 3

  Weer een kopzorg voor mevrouw Merkel erbij:

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/bundesregierung-entsetzt-ueber-polens-neue-regierung-a-1068506.html#ref=rss

  Was sich derzeit in Warschau abspielt, bestätigt unsere schlimmsten Befürchtungen”, sagte ein Kabinettsmitglied dem SPIEGEL. Der Versuch, Einfluss auf Justiz und Presse zu nehmen, erinnere an die Politik des ungarischen Ministerpräsidenten Viktor Orbán.

  En nog geen afspraak gemaakt voor een bezoek aan Berlijn door het nieuwe staatshoofd … oeps.

 2. 5

  @4.

  Wat dat betreft had de jonkheer Baudet gisteren wél gelijk op radio 1, namelijk: Turkije was vroeger in de Koude Oorlog een natuurlijke bondgenoot tegen de Sovjets, dat is in deze tijd zeker niet meer het geval. De Turkse en Europese belangen zijn helemaal niet meer dezelfde. Zeker de indirecte steun aan de IS van de Turken.

 3. 12

  @10.

  Natuurlijk, het Nederlandse belang moeten we niet vergeten. Voor mij is wat Merkel vindt en haar regering, belangrijker dan wat Rutte en zijn circus te melden heeft. Machtsverdeling Europa.

  @11.

  Liever dan islamieten.

 4. 13

  Eindelijk weer eens een zinvol voorstel uit de GroenLinksfractie in de Tweede Kamer. Nee, het gaat niet over oplaadpunten voor smartphones, maar over het verlagen van het Nederlandse aardgasverbruik.

  De Nederlandse vraag naar gas dring je onder meer terug door nieuwbouwwijken niet meer op gas aan te sluiten, het makkelijk te maken om gebouwen van het gasnet af te koppelen en het voor burgers en bedrijven eenvoudig te maken om minder energie te gebruiken. Er is een woud aan onhandige en ingewikkelde regelingen om gebouwen te isoleren, duurzamer te maken en zelf energie op te wekken.

  Je kunt overigens je eigen huis isoleren zonder gebruik te maken van “ingewikkelde regelingen”. Gewoon zelf betalen van je vakantiegeld of eindejaarsuitkering en niet gaan zitten puzzelen hoe je zoveel mogelijk subsidie in jouw portemonnee kunt sluizen. Je bent toch zeker geen bankier.

 5. 15

  @14: Burger oorlog in Polen, lijkt me stug, zo’n beetje de gehele mannelijke bevolking die geschikt zijn om te vechten zitten overal behalve in Polen.

 6. 16

  @15 Toen ik vanochtend de burgeroorlogquote van Walesa zag dacht ik dat het een enorme overdrijving was. Maar nu ik lees over de bezetting van een Navocomplex en het schoonvegen van het hooggerechtshof lijkt het er op dat Polen in no time Hongarije als nomorecratie gaat in halen.

 7. 17

  @16: Ach wel nee, als puntje bij paaltje komt dan doen de Polen precies wat de Duitsers zeggen.

  P.S.
  Er is geen NAVO complex in Polen, dat is niet toegestaan onder het NATO-Rusland verdrag uit de vorige eeuw.

 8. 19

  Eigenlijk verbazingwekkend dat de SP met de autolobby heeft meegestemd over die milieuzones. De laatste schijn van een linkse partij wordt opgeheven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren