1. 1

  http://stukroodvlees.nl/willen-nederlanders-echt-geen-nexit/

  “Kortom, het publiek lijkt niet op belerende toon te willen horen dat de EU goed is, maar daden te willen zien van ‘de oude politiek’. Wordt dit genegeerd en zet de trend in het kiezersonderzoek zich (lineair) voort, dan is over zo’n zes jaar ook een meerderheid van de Nederlanders de EU beu.”

  Interessante conclusie. Ben benieuwd of er echt wat veranderd op tijd, of dat de verkiezingen het schip keren. Het tij lijkt in ieder geval te keren.

 2. 5

  @4: Bij de tandarts willen ze tegenwoordig ook je hele medische geschiedenis weten inclusief psychische en seksuele stoornissen. Hoe goed zijn die talloze computertjes beveiligd?

 3. 6

  Turkije doet zijn uiterste best om zich van de wereld te vervreemden:
  “Leden van de Turkse regeringspartij AKP hebben een wetsvoorstel ingediend, waarin mannen die beschuldigd zijn van seksueel misbruik onder bepaalde voorwaarden met hun minderjarige slachtoffer zouden kunnen trouwen.

  Daarmee zouden ze onder strafvervolging uit kunnen komen. Het voorstel is in een eerste stemmingsronde al door het Turkse parlement goedgekeurd.”
  http://nos.nl/artikel/2143847-turks-voorstel-trouwen-na-misbruik-minderjarige.html

 4. 8

  @7:

  Tja, zo’n arts zal wel denken. Een gek kan meer vragen stellen dan een wijze kan beantwoorden. Ik denk wel (hoop ik) dat die gekkies tegen zichzelf hebben gepleit.

 5. 9

  @8: De meeste goed opgeleide mensen denken dat ze genoeg weten om met argumenten te debatteren. Die hebben echter nooit gedebatteerd met gehaaide en getrainde “jehova getuigen” als Door Frankema die haar hele leven niks anders doet als antiprikken prediken op internet en spreekavonden door het hele land.
  Als je niet heel diep in hun wereld duikt ga je ze niet verslaan, dat zie je ook met 9/11 complotdenkers of zwaar religieuzen.

 6. 10

  Beetje mosterd na de maaltijd, ik hoor de term minder en minder de laatste tijd. Maar toch…

  http://www.socialevraagstukken.nl/beschouwing/willem-schinkel-het-verwijt-van-politieke-correctheid-is-vorm-van-geweld/

  ‘Wie een ander politieke correctheid verwijt, staat in feite met lege handen. Hij heeft geen positieve argumenten om praktijken te rechtvaardigen die hij verdedigt. En dus verdedigt hij die praktijken op een negatieve manier, door de kritiek erop af te doen als politieke correctheid. De titel impliceert een onderdrukking van de waarheid.’

  Ben het er niet volledig mee eens. Want vaak wordt niet alleen de term gebezigd die Schinkel hekelt, maar tevens worden er genoeg andere punten toegevoegd die meer steekhoudend kunnen zijn zoals: een soort jargon onder een bepaalde elite, die zichzelf streng censureert. Dat is een constatering die min of meer te boekstaven valt, en niets met geweld te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren