SG-café vrijdag 12-06-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 12-06-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (11)

#1 Hans Verbeek

Shell trekt zich terug uit het schaliegas-project in (Oost) Oekraïne.
http://www.z24.nl/economie/shell-stapt-uit-oekraiens-schaliegasproject-567362
Goed nieuws wat mij betreft, hoe minder er gefrackt wordt, hoe beter. Maar Igor Kolomoysky zal wel weer knallende hoofdpijn hebben
Misschien wordt het nu minder belangrijk om gebied te heroveren op de separatisten in Oost-Oekraïne.

#2 gbh

Misschien wordt het nu minder belangrijk om gebied te heroveren op de separatisten in Oost-Oekraïne.

Omgekeerde wereld, sinds Minsk is er maar één partij die gebied veroverd en dat is Rusland. Der Hans heeft de schuldige weer gevonden; de eeuwige jood.

#3 Hans Verbeek

@2: Igor Kolomoysky is de CEO van Burisma Holding, het Oekraïnse bedrijf dat samen met Shell de schaliegasreserves in Oekraïne wilde exploiteren. Of hij katholiek is of biseksueel, doet volgens mij niet terzake, gbh.

#4 Emile M

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/06/12/namenlijst-geexecuteerden-sulawesi-opgedoken-in-nationaal-archief/
Onze militaire Dorknopers hebben alles netjes geadministreerd. De gedachte dat ‘we’ misschien een beetje te ver gingen is niet bij ze opgekomen.

#5 Folkward

Nog niks over het nieuwe belastingstelsel?
Waarover nu.nl nog berichtte:

Het lage btw-tarief op voeding moet laag blijven, maar op andere categorieën kan de btw omhoog. Dat schept ruimte voor lagere belastingen voor werkenden en bedrijven, waardoor werken lonender wordt.

Klinkt leuk, maar ik lees daarin dat goedkoper werken wordt opgevangen door hogere btw. Over de vpb verwacht ik weinig tot niks te horen (zal wel omlaag gaan, of de eerste tranche zal wel weer eens opgerekt worden). Ik zie dat uiteindelijk niet goed komen.

#6 Bismarck

@5: Misschien omdat het voorstel waarschijnlijk nog een flink eind vertimmerd moet worden om voldoende oppositiepartijen erachter te krijgen? Bovendien zijn er nog bijzonder weinig details uitgewerkt: Het H-woord mis ik bv. in de link die je geeft (er wordt alleen voorgesteld om een aantal aftrekposten te schrappen, maar welke dat zouden worden, daar mogen we naar raden).

#7 gbh

Putins Invasionstruppen haben am Freitag offenbar eine neue Offensive rund um die Hafenstadt Mariupol gestartet.

http://www.bild.de/politik/ausland/donezk/angriff-auf-mariupol-gas-pipeline-getroffen-41333634.bild.html

#8 stoethaspel
#10 Hans Verbeek

@7: interessant, Mariupol is nu afgesloten van aardgas. Zelfs in de zomer een zware slag voor de lokale economie, want waarschijnlijk gaat de hoogoven van Mariupol hierdoor dicht en wordt 10% van de beroepsbevolking werk- en brodeloos.
Als de bevolking zich in een referendum uitspreekt voor aansluiting bij de Volksrepubliek Donetsk, dan zal de aardgastoevoer wel weer snel hersteld zijn.

#11 gbh

@10: Als die land rovende, moordende, dictatoriale, fascistische, maffia vriend van jou Putin zijn troepen uit de Oekraïne terugtrek zal alles weer snel hersteld zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*