SG-café vrijdag 11-03-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 11-03-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (6)

#1 Le Redoutable

Putin moet fors snijden in zijn wapenbudget vanwege de ineenstortende Russische economie. Hopelijk temt dan ook zijn annexatie plannen:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/wapengigant-verwacht-dat-poetin-fors-snijdt-in-orders~a4261143/

#3 Olav

Voor de verandering een vraag: zijn hier ook lui die incidenteel wel eens freelance/zzp-achtige klussen doen en die dat dan in rekening brengen bij de opdrachtgever via een payrollbedrijf?

Ik heb misschien een aardig (maar klein en eenmalig) projectje in het vooruitzicht. Ik heb geen zin om hiervoor een eenmanszaak op te tuigen met KvK, BTW enz. Heb ik al eens gedaan, is niet goed bevallen.

Dus zo’n payroller is misschien wel handig. Maar er zijn er nogal wat en de meeste vertrouw ik niet. Hoe kies je er een uit?

#4 Hans Custers

@3

Ik weet niet helemaal zeker of dit nog actueel is, maar misschien wel de moeite om het even te checken:

Als je een eenmalig of incidenteel freelanceklusje doet dan ben je dus geen ondernemer voor de btw, heb je geen btw-nummer en factureer je zonder btw.

#5 Olav

@4: Weet ik, maar dat is geen antwoord op mijn vraag ;-)

Als het om een klusje van honderd euro zou gaan dan was er inderdaad geen probleem. Dan schreef ik gewoon een kwitantie. Maar de opdracht is net iets groter dan dat en de boekhouder daar wil een “echte” factuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*