SG-café vrijdag 08-04-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 08-04-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#2 Lutine

In mijn idealistische jaren ben ik nog lid geweest van AI. Brieven schrijven naar wrede dictators. Dat waren nog eens tijden: je moest de deur uit en dan rond de tafel schreef je (dezelfde) brief.
Nu ben je al met een paar muisklikken klaar. Erdogan (u weet wel, die man die een oorlog heeft ontketent) zal wel onder de indruk zijn van al dat gemuisklik in Nederland……..

#3 Le Redoutable

Het hele referendum is wellicht illegaal omdat de handtekeningen onder valse voorwendselen zijn ingezameld: http://www.telegraaf.nl/binnenland/25563842/__Advocaat_Spong_denkt_over_aangifte_vanwege__crimineel_referendum___.html

#4 Frank789

@3: ” Volgens artikel 98 van de wet raadgevend referendum is het verboden om onder valse voorwendselen een ondersteuningsverklaring te krijgen. ”

Als je handtekeningen ronselt met “wij zijn tegen europa” terwijl het echte referendum over het associatieverdrag met Oekraine gaat, dan zou dat kloppen. Maar is dat ook gebeurt? Ik heb het niet gezien. Dat er bepaalde sentimenten meespelen of zelfs gepushed werden doet daar niet aan af.

#5 Le Redoutable

@4 De initiatiefnemers hebben dat zelf verklaard tegenover een journalist, hoe rechtsgeldig dat allemaal is weet Spong vast beter dan ik. Voorlopig staat de hele Telegraaf (PVV) achterban op zijn achterste poten, dat vindt ik al vermakelijk genoeg. (Bij Joop intussen trouwens ook) http://www.joop.nl/nieuws/spong-overweegt-rechtszaak-burgercomite-eu-om-referendum

#6 Lutine

Voorlopig staat de hele Telegraaf (PVV) achterban op zijn achterste poten, dat vindt ik al vermakelijk genoeg.

Ja! Het is zo af en toe vermakelijk om de commentaren te lezen.
De grote boeman Brussel wordt groter en groter.

Overigens vond ik de wijze van handtekening zetten wel erg typisch. Ik heb begrepen dat je wat met de muis moest bewegen wat op een handtekening leek. Lijkt me ook erg fraudegevoelig.

#7 Frank789

@5: Spong zou zijn moeder nog een proces aandoen ;-)

Ik zie nergens iemand bewijs van ronselen van handtekeningen geven dat niet over het associatieverdrag ging.
Als dat wel zo is hebben degenen die het referendum akkoord hebben gegeven zitten slapen. Wat iemands werkelijke intentie is om te ronselen of zelfs bij het stemmen, doet er niet toe.

Ik zou liever zien dat politici die stemmen ronselen met de belofte van AOW bescherming, en die dat direct na de verkiezingsdag overboord gooien, aangeklaagd worden.

#8 Frank789

@6: Als er iets fraudegevoelig is, is het papier.
Ik kan al mijn buren aanmelden en een fantasiehandtekening neerzetten.

Bij een elektronische handtekening zit je meestal aan je IP-nummer vast. Daar gaan vervalsingen vanaf één adres veel sneller opvallen. Dan moet je al tientallen free wifi spots langs om anoniem te blijven. Bovendien kun je 100%-controles elektronisch uitvoeren, bv kijken of een adres bestaat en hoeveel personen daar wonen. Ga daar maar eens aanstaan met een berg papier.

#9 Le Redoutable

@8
Ik heb zelf al 5 IP adressen en ik denk dat als je een beetje handige IT jongen bent , je er zo een paar honderd kan organiseren. (ik weet wel een dienst in St. Petersburg waar ze die hebben)

Hoe de rechter er over denkt, dat weet ik ook nog niet. Zeker is wel dat ik diverse interviews en onderzoeken heb gezien, waarin het publiek dacht dat ze anti EU gingen stemmen. Als de rechter dit dan bevestigd, dan wordt het advies van dit referendum wel heel erg vrijblijvend.

#10 Lutine

@8

Als ik goed ben geinformeerd zijn de desbetreffende handtekeningen uitgeprint en aangeboden. Dan komt er geen IP adres aan te pas. Hoe dan ook: het is net zo goedkoop als de petitie tekenen in @1

De referendumwet rammelt aan alle kanten. Maar daar is de politiek inmiddels ook van doordrongen. Maar omdat men het nee-kamp niet tegen de haren in wil strijken houdt men zich gedeisd.

#11 Frank789

@9: IP-adressen uit RU zijn natuurlijk sowieso verdacht.

Voor zover ik weet worden er altijd flinke steekproeven gedaan. Geenpeil wilde dan ook ruim over de minimumdrempel gaan om foute handtekeningen te compenseren. Voor zover ik weet hebben tegenstanders of medestanders ook geprobeerd valse verklaringen toe te voegen, maar dat is snel opgevallen.

Hoe het publiek denkt te stemmen is niet van belang zolang ze maar gelokt zijn met “bent u tegen het associatieverdrag”.

#12 Frank789

@10: Met het IP-adres kun je deels aan de poort controleren of men vals speelt of aan het saboteren is.
Het NAW staat nog steeds op dat papier en is dus controleerbaar.
Of mensen nog steekproefgewijs gecontacteerd worden weet ik niet, maar dat lijkt me wel.

En men houdt zich helemaal niet gedeisd, ik hoor al dagen niks anders dan wijzigingsvoorstellen voor de referendumwet.

#13 Lutine

@12

Zelfs als men tot wijziging komt van de referendumwet kan er nog een referendum over gehouden worden;-)

#14 Arjan Fernhout

@10: Wat nou goedkoop, emotionele rammelkast. Als ik jouw ‘ordening van de wereld’ lees, denk ik alleen nog maar aan het volgende:
In de inleiding op zijn boek De Woorden en de Dingen (1966), citeert Michel Foucault een passage uit ‘een zekere Chinese Encyclopedie’. Het betreffende fragment beschrijft hoe ‘de dieren kunnen worden verdeeld in: a) die de Keizer toebehoren, b) gebalsemde, c) tamme, d) speenvarkens, e) sirenen, f) fabeldieren, g) loslopende honden, h) die in deze indeling voorkomen, i) die verwilderd zijn, j) ontelbare, k) die met een fijn, kameelharen penseeltje getekend zijn, l) et cetera, m) die juist een vaas gebroken hebben, n) die uit de verte op een vlieg lijken.’

http://metropolism.com/magazine/2013-no3/anti-encyclopedie/

Foucault daarover: Heterotopieen zijn verontrustend omdat ze op verborgen wijze de taak ondermijnen … omdat ze al van tevoren de syntaxis stukslaan … heteropieen liggen aan de foute kant van het taalweefsel omdat ze het spreken als het ware van te voren uitdrogen en elke mogelijkheid van grammatica reeds bij de wortel uitdrogen. WD p.17

Zijn jouw enorme emotionele en intellectuele capaciteiten (zie eerdere reacties van jouw kant van de laatste tijd) verheven boven protest tegen afzichtelijk leed, ook al is die daad utopisch van aard??

Disclaimer: uiteraard is niemand op wat voor wijze dan ook verplicht te tekenen. Maar onze regering dient zich wel te houden aan art.90 van de grondwet, ook al ziet een mafkees als Lutine daar mogelijk een ‘nationalistische daad’ in. Het zou me niets verbazen.

#15 Thierry

@14: De wereld is raarrrrrrr, sex is raarrrrr, vrouwen zijn raarrr, mensen zijn raar.

#16 Lutine

@15

Nope. De wereld is aan wetten gebonden. Sex is aan wetten gebonden, Vrouwen zijn aan wetten gebonden. Mensen zijn aan wetten gebonden. Dat is niet raarrrrr, maar ontzettend logisch. Overtreden van deze wetten mag, maar jammer dan niet als je de gevolgen moet dragen. Net zoals het verstandig is om het fenomeen ‘zwaartekracht’ te begrijpen en deze wet niet te overtreden door van 10 hoog te springen. Dan moet je ook voor de gevolgen in staan….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*