1. 2

  @1:

  Het experiment is vooral een wens van D66. Coalitiepartners CDA en ChristenUnie vrezen sowieso dat het geëxperimenteer geleidelijk de praktijk wordt.

  Die hebben dan ook hun eigen opium voor het volk.

 2. 3

  handelsoorlog VS gaat steeds verder: https://nos.nl/artikel/2240098-nieuwe-stap-in-handelsconflict-tussen-de-verenigde-staten-en-china.html

  Het artikel meldt heffingen op varkens en kippen.

  En iedereen maar zeggen dat dit alleen maar verliezers kent. Ik vind het prima: Trump toont zich op deze manier een president die veel meer dan vorige presidenten voor het klimaat gedaan heeft. Alleen nogal bizar natuurlijk dat dit op totaal irrationele gronden gebeurt.

 3. 6

  @5: Daar is al het e.e.a. over geschreven. Waarom is dat nu interessant? Niet dat het wat uitmaakt, maar ik denk er het volgende over: Labour probeerde een middenkoers te voeren om het toch grote deel van hun achterban die tegen de EU was tevreden te houden en nam dus niet werkelijk een standpunt in.

 4. 8

  @6: Daarnaast, Labour is oppositie. Als je het wil hebben over de Brexit, het eventueel stoppen daarvan, of over hoe met de relaties VK-EU na de Brexit, zul je met May moeten praten, niet met Corbyn, want die heeft er nauwelijks invloed op en geen beslissende stem in. Maarja, waar May is/staat kan gbh geen barst schelen, want May is (net als de Blairites) conservatieve common people hater en hoeft dus niet te pas en te onpas zwart te worden gemaakt.

  @7: Dat wordt dan het einde van de Zwitserse grote toernooideelnames. Van de 21 goals in de kwalificatie zijn 15 gemaakt door eerste of tweede generatie allochtonen.

 5. 10

  @9: Uit jouw eigen artikel blijkt dat op het referendum 35% van de Labour-stemmers voor Brexit stemden. Dat is een groot deel van de achterban.

 6. 13

  @11: Ja, dat is in 2018. Niet ten tijde van het Brexit-referendum. Wie liegt er dus? gbh!

  En als je eens de tijd nam om je eigen links te lezen, zie je ook wat het idee is waarom de leiding van Labour en Corbyn geen tweede referendum willen. Zijn argument is kort gezegd (geparafraseerd) “May maakt er een zooitje van. Daar hoeft geen referendum over te komen, dat kan het parlement zo ook wel zien en er ook zo tegen stemmen”.

 7. 15

  Corbyn is meer SP dan PvdA. Voor nationalisering van geprivatiseerde bedrijfstakken en licht nationalistisch. Altijd al anti-EU, maar voor (en na) het referendum niet al te uitgesproken pro-leave om al die Remainers niet af te schrikken. Hij mengt zich wel in het Brexit-debat, maar vooral om de vinger op de juiste plek (in de etterende wond) te leggen wanneer May weer eens aantoont geen idee te hebben waar ze aan is begonnen en wat te doen.

  Of hij nog altijd pro-leave is, is onduidelijk. En dat wil hij graag zo houden blijkbaar. Het is ook niet zijn taak om de rotzooi op te ruimen. Hij heeft geen campagne gevoerd voor leave en is zelf niet aan de macht. En dat hij geen goed alternatief Brexitplan heeft komt natuurlijk vooral doordat Brexit inherrent een idioot idee is. Er is geen goede manier om te Brexitten en er is ook geen goede manier om het proces nu nog af te breken. Het is aan de leavers (Johnson&Co) om schade en verlies te beperken. Het is hun Brexit en zij zijn aan de macht.

  Ondanks dat Corbyn vooral SP is, lijkt het me logisch dat de PvdA geinteresseerd is in zijn verhalen en ideeen. Ze hoeven hem niet te volgen, maar kunnen wel van hem leren.

  En gbh kunnen we op dit onderwerp beter negeren.

 8. 18

  @8:

  Daarnaast, Labour is oppositie. Als je het wil hebben over de Brexit, het eventueel stoppen daarvan, of over hoe met de relaties VK-EU na de Brexit, zul je met May moeten praten, niet met Corbyn, want die heeft er nauwelijks invloed op en geen beslissende stem in

  Zo simpel is het niet. Binnen de Tories is er een flinke anti-brexit fractie, die het May heel moeilijk maakt. Met de oppositie samen hebben ze een meerderheid voor een soft-brexit. Althans, als Labour meestemt natuurlijk. Bij meerdere keren zijn anti-brexit moties niet aangenomen doordat pro-brexit Labour leden de regering aan een meerderheid hielpen. Het gebrek aan visie op brexit bij Corbyn speelt daar een belangijke rol in.

 9. 19

  @18: A) Dat kun je May ook verwijten, maar belangrijker B) Corbyn lijkt, zoals ook #15 al schreef, niet echt een stelling in te nemen over Brexit en dat met opzet te doen. Dan is het logisch dat Labourleden verschillend stemmen.

 10. 20

  @15: Ondanks dat Corbyn vooral SP is, lijkt het me logisch dat de PvdA geinteresseerd is in zijn verhalen en ideeen. Ze hoeven hem niet te volgen, maar kunnen wel van hem leren.

  wat kunnen ze leren? dat zelfs bij economische tegenwind en een rommelige Brexit links geen deuk in een pakje boter kan slaan?

  Corbyn doet mij denken aan Rosenmuller: linkse niksnut uit een rijk gezin die carriere heeft gemaakt door continu anderen de maat te nemen. Maar wat heeft die gast ooit bereikt voor “de arme mense”? volgens mij niks.

 11. 22

  @21: gegeven het Brexit drama, stijgende werkloosheid en inflatie, en een impopulaire zittende premier? ja matig resultaat. relatief hebben de LibDems – zonder “aansprekende” voorman – het veel beter gedaan (als je doelt op de lokale verkiezingen van 2018).

  overigens, en dit wist ik ook niet maar google is your friend: de gemiddelde Brit lijkt onverminderd negatief te zijn over Corbyn. vergelijk met Jan Marijnissen: die was zelfs populair onder rechtse stemmers.

  https://yougov.co.uk/news/2018/04/09/public-sees-theresa-may-more-favourably-jeremy-cor/

 12. 26

  @15 Corbyn is zelf pro Brexit net als de meeste populisten anti EU zijn, ze zien de EU als kapitalistisch complot, “Neoliberaal” in linkse termen. Dat verhaal concurreert alleen niet echt lekker tegen May en Ukip, je kan 3x kiezen uit een pro Brexit. En dan is Labour intern ook nog hopeloos verdeeld over de Brexit, met als resultaat gewoon helemaal geen Labour Brexit beleid. Het is juist de taak van de oppositie een goed tegenverhaal te houden en niet te wachten tot de zittende regering zijn eigen fouten goedmaakt, anders maak je jezelf een soort van overbodig. Iets waar de Sociaal Democraten toch al last van hebben met de groeiende welvaart.

  May is de slechtste Conservative kandidaat ooit, en heeft bij de verkiezingen zo goed als geen campagne gevoerd. Ze straalt helemaal niks uit en stapelt politieke ramp op ramp. De enige reden dat Corbyn nog wat gewonnen heeft is dat Labour daarvoor helemaal op een dieptepunt stond en vanuit het dal erg moeilijk vallen is. Een goede Labour leider van het kaliber Blair, met een goed anti Brexit verhaal, had May waarschijnlijk met twee vingers in de neus weggevaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren