SG-café vrijdag 06-03-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 06-03-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (9)

#1 AltJohan

Het kan verkeren: Partij-ideoloog ChristenUnie: ‘Thierry Baudet schreef rake analyses’ met “Beekers noemt het „aanbevelenswaardig” de teksten van die partij terug te lezen. Die gaan óók over „grenzen aan de groei”, begrenzing van migratie „uit ecologisch oogpunt” of kritiek op het kapitalisme.”

#2 McLovin

@1: ‘gezond nationalistische’ oplossing”…ik weet niet maar dat klinkt mij heel eng eufemistisch in de oren…

#3 gbh

Ik dacht dat de partij-ideoloog van de ChristenUnie ergens op een wolk boven in de hemel zat.

#4 okto

https://www.parool.nl/columns-opinie/rusland-is-niet-klaar-om-het-coronavirus-effectief-te-bestrijden~b19a3e9b/

Dat wordt nog wat met dat virus, in een disfunctionerend, door-en-door corrupt land als Rusland. Hoogst merkwaardig ook dat er nog zo goed als geen gevallen zijn in dat land, terwijl het Nota Bene een buurland van China is. Dat kan gewoon niet kloppen.

Natuurlijk hebben veel Afrikaanse landen ook een voldoende disfunctionerende overheid om zo’n virus vrij baan te geven, maar die landen zijn doorgaans te warm of te droog waardoor zo’n virus waarschijnlijk minder kansen heeft.

In Rusland zijn de klimatologische omstandigheden ideaal, en dat in combinatie met een zeer gesloten overheid die zich meer bekommert om gezichtsverlies dan om welzijn van de bevolking, plus disfunctionerende tot op het bot corrupte instanties, maakt dat ik verwacht dat Rusland nog wel eens een cruciale rol kan spelen in de ontwikkeling van een pandemie.

#6 Lmgikke

@5 nee volgens sommige personen met die nationaliteit is dat zo. Maar met beetje logisch verstand weet je dat dat niet zo is.

stel dat je dat wel zou willen doen, dan ga je zelf een virus creëeren. als je dat aan het doen bent bouw je natuurlijk ook in dat het virus alleen gaat werken bij de aanwezigheid van bepaalde genetische markers (die markers die je tegenstander wel heeft en jij niet). Aangezien het virus nagenoeg alle nationaliteiten raakt, is dat niet het geval. derhalve is he stemming makerij en verspreiding van non news die je doet ongepast.

#7 gbh

@6: Yoh, je meent het!

Wat ik behoorlijk gevaarlijk vind is dat sommige landen dit soort berichten verspreiden: Igor Nikulin deed dat op de officiële Russische staatszender, Hossein Salami is het hoofd van de Iraanse Revolutionaire Garde.

“sommige personen met die nationaliteit” is een behoorlijke understatement.

Corona, waar 2 varianten van zijn, komt naar alle waarschijnlijkheid van een vleermuis in China.

Over 4 maanden is er een vaccin:

https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Israeli-scientists-In-three-weeks-we-will-have-coronavirus-vaccine-619101

In Rusland is de uitbraak nu ook begonnen:

https://www.themoscowtimes.com/2020/03/06/coronavirus-in-russia-the-latest-news-march-6-a69117

Goede info:

https://www.medi-sfeer.be/nl/nieuws/beroepsnieuws/coronavirus-armageddon-of-bullshit-philippe-devos.html

#8 Lmgikke

@7 nergens in je post van 5 geef je aan dat het nep nieuws is. kun je nu wel roepen : ‘Wat ik behoorlijk gevaarlijk vind is dat sommige landen dit soort berichten verspreiden’ . maar jij doet dat zelf ook in 5.

#9 gbh

@8: Dat die 2 heren dat roepen is geen nep nieuws.

Dacht dat mensen wel intelligent genoeg waren; volgens mij sta ik hier niet echt bekend als de spreekbuis van Putin en Moellahs, maar als ik er aan denk zal ik het er een mogelijke volgend keer bij vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*