1. 2

  Nieuw dieptepunt in de blinde haat uit de hoek van de politiek en pers. Rechters die vinden dat het Britse parlement zeggenschap heeft over Brexit (dat ging over het terughalen van soevereiniteit van Brussel naar het Britse parlement) worden als vijanden van het volk bestempeld. Blinde haat, overal (ook hier, natuurlijk ook in de VS). Hele slechte ontwikkeling.

  https://www.theguardian.com/politics/2016/nov/04/enemies-of-the-people-british-newspapers-react-judges-brexit-ruling

 2. 3

  @1 Ook zeer slechte ontwikkeling, maar je omschrijving is niet helemaal correct. Het gaat om een van de drie oppositie partijen, niet de hele oppositie. Beter zou zijn: Erdogan elimineert democratische stem van de Turkse Koerden. Hij durft vooralsnog de seculieren (kemalisten) niet aan te pakken.

 3. 4

  @3: Dat is ook niet nodig. Met de HDP uit het parlement, heeft Erdogan zijn 2/3e meerderheid om de grondwet aan te passen. Daarmee heeft hij effectief de hele oppositie buiten spel gezet.

 4. 7

  @6: Smakeloze opmerking. Maar los daarvan, ik begrijp eigenlijk niet zo goed wat je hier suggereert? Dat hij eigenlijk wél achter Clinton staat, maar daar over ‘liegt’ (want mensen met zenuwtics liegen altijd, net als stotteraars!) om … welke reden precies?

 5. 8

  Het KNMI heeft een nieuwe manier bedacht om de ”pluim”, de verwachting voor de komende 15 dagen, te presenteren. Ziet er strak uit.
  Ik vind het leuk dat het KNMI ook de verwachte gemiddelde temperatuur voor de periode rond 2050 (als ik allang dood ben) intekent in de grafiekjes.

  [img]https://www1.picturepush.com/photo/a/15374325/640/2016/KNMI-pluim-15daagse-De-Bilt-Temperatuur-2016110400.jpg[/img]

  Vraag blijft wel waarom men gekozen heeft voor de periode rond 2050. Het had net zo goed rond 2030 of rond 2100 kunnen zijn.

 6. 9

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/uitspraak-brexit-zaak-veroorzaakt-woede-bij-rechtse-britse-pers~a4408784/

  The Daily Express kopte simpelweg dat ‘we’ uit de Europese Unie willen. Volgens de krant is het schandelijk en kafkaiaans dat ongekozen rechters ‘de wil van het volk toevertrouwen aan hen die niet worden vertrouwd’. Bij dat laatste doelt de krant op de volksvertegenwoordiging. ‘Het is verontrustend dat de campagne om de volkswil teniet te doen, opgewekt gadegeslagen door de BBC en de linkse media – je kon de champagnekurken horen ploppen – is geleid door een vrouw die openlijk eurofiel is, maar doet alsof ze handelt in het belang van de Britse grondwet.’

  Het is me toch allemaal wat;-) Rechts en de rechter is nooit een goede combinatie lijkt het wel…..

  En dan zo’ n volksvertegenwoordiging die zomaar de macht wordt gegeven! Dat zou je toch als fatsoenlijk rechtsmens niet moeten willen! Niks volksvertegenwoordiging de baas! Daar komt maar ellende van.

 7. 10

  @7: Je gezicht aanraken is een typische beweging (net als trouwens veel met je handen wapperen) die je vaak maakt als je aan het liegen bent. Wat er smakeloos is aan die constatering is mij overigens bijster.

  Of hij achter Clinton staat weet ik niet, maar gezien zijn lichaamstaal denk ik niet dat hij op Trump zou stemmen, als dat is wat hij beweert in het filmpje (ik keek met geluid uit, dus dan gaan de bewegingen wat meer opvallen).

 8. 11

  @6/@10 Zizek zit altijd aan zijn gezicht te frunniken. Dus tenzij hij altijd liegt, heeft hij gewoon een stuk of wat neurotische tics.

  Tics die hij ook zorgvuldig cultiveert, want zo gewiekst is ‘ie dan ook wel weer.

  Soms zegt ‘ie iets zinnigs, en soms is het gewoon geraaskal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren