SG-café vrijdag 03-08-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 03-08-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (107)

#2 Henk van S tot S

Deze quote:

De redactie is benieuwd: wie herkent zich in het verhaal van David Graeber? Wie heeft een ‘bullshit job’, werk dat niks toevoegt aan de maatschappij? Mail je gegevens en baanomschrijving naar ons. We zullen contact opnemen om je ervaringen (al dan niet anoniem) te gebruiken voor een vervolgverhaal.

komt uit dit AD-artikel.

Er zijn vast wel wat reaguurders die hiervoor in aamerking komen.
;-)

#3 L. Brusselman

Ze willen er nu echt een politiestaat van maken.
https://nos.nl/artikel/2244351-nederlandse-steden-maken-zich-klaar-voor-rookverboden-op-straat.html
Maar de autootjes mogen natuurlijk gewoon de lucht blijven verzieken.

#4 Joop

Transhumanisme.

https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpuntplus/transhumanisten-dood/

Afgehakte hoofden die wachten totdat het weer eens ooit tot leven wordt gewekt.

#5 JANC

@3: Heb je verder dan de titel gelezen?

Verschillende Nederlandse steden gaan een rookverbod invoeren in de gebieden rondom onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en sportverenigingen

het gaat dus niet om een volledig rookverbod in de straten van de stad.

(Men zou inderdaad op diezelfde plaatsen ook autovrije zones kunnen maken – soms doen steden dat ook)

#6 Lethe

Misschien kunnen we met redelijke zekerheid zeggen wat een van de onderwerpen besproken tussen Putin en Trump is:
https://www.theguardian.com/media/2018/aug/03/trump-whips-up-crowd-anger-as-he-vilifies-media

Lokaal gezien een verschillende insteek, dat wel.

#7 Frank789

@5: Ik mag nergens op straat naaktlopen of copuleren. Politiestaat!

#8 Joop

@6.

Ik las ergens dat ze het ook over de situatie in Syrië hebben gehad, en dan specifiek de afstand van Iraanse zware wapens tot de Israëlische grens. Het zal allemaal wel.

#9 L. Brusselman

@5: Als patient/scholier wil ik gewoon mijn shag kunnen blijven roken,ik walg van die steeds verdergaande hypocriete bemoeizucht van overheden.

#10 Frank789

@2: Dat artikel is hier volgens mij al vaker langsgekomen.

Ik weet niet in welke wereld David Graeber, hoogleraar antropologie op de London School of Economics, heeft zitten graven, maar ik *herken ons bedrijfsleven niet*:
“Het is een vreemd automatisme dat bedrijven graag groeien en het belangrijk vinden om veel werknemers te hebben, zonder echt werk voor al die mensen te hebben.
Waaat? In welk tegengesteld parallel universum heb ik dan al die tijd gezeten?
Waar elke halve fte die gemist kan worden in ontslag van een hele fte resulteert en de overblijvende werkers met de extra workload worden opgezadeld?

“Veel mensen kunnen hun werk in twee uur op een dag doen”
Er is altijd wel iemand die elke dag om vijf voor vijf al in de startblokken staat, maar “veel mensen” en “in twee uur”??

#11 L. Brusselman

@7: Zielepoot,van mij mag je je perversiteiten gewoon botvieren hoor.
Ik draai mijn hoofd wel om.

#12 Frank789

@11: Als astmapatiënt wil ik gewoon kunnen blijven ademen zonder last van rokers en blowers en vuurkorven en open haarden en zo voorts.

#13 Frank789

@11: Ik zeg alleen maar wat niet mag. Dat betekent niet dat ik het ook wil.

#14 L. Brusselman

@12: Ga gewoon een stukje verderop staan dan.
Uitlaatgassen zijn ook niet bevorderlijk maar daar hoor ik je niet over,beetje hypocriet.

#15 Frank789

@6: Het gaat daar in een (georkestreerde?) stroomversnelling:

“Sarah Huckabee Sanders Refuses To Say Press Isn’t ‘The Enemy Of The People’”

Deze “woordvoerder” Sarah Huckabee Sanders gebruikt nu het official government twitter account om politieke uitspraken te doen:
Sarah Sanders ✔ @PressSec
Trump Derangement Syndrome is becoming a major epidemic among Democrats. Instead of freaking out about the booming Trump economy why not celebrate it?

Zoonlief gaat al een stapje verder:
“Donald Trump Jr. said Thursday that the platform of the Democratic National Committee is “awfully similar” to the Nazi Party’s.”

https://www.huffingtonpost.com/entry/sarah-huckabee-sanders-enemy-of-the-people_us_5b63475be4b0b15abaa0f33f
https://www.huffingtonpost.com/entry/sarah-huckabee-sanders-trump-derangement-syndrome_us_5b62b76ae4b0b15aba9fd3cf
https://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-jr-compares-democrats-nazis_us_5b622361e4b0fd5c73d5f319

#16 Frank789

@14: [ Ga gewoon een stukje verderop staan dan. ]
Dat roep ik ook steeds tegen de buren met hun vuurkorven en open haarden rondom mijn huis. Maar ze vertikken het om een eindje verderop te gaan wonen.

#17 JANC

@15: QAnon…

#18 Frank789

@17: Wij kijken neer op Afrikanen die albino’s ombrengen of kruiden tegen aids propageren, maar er zijn massa’s die geloven in Pizzagate en QAnon.
Als echte religieuzen geloven ze dat binnenkort tienduizenden pedofielen gearresteerd worden of al deels zijn (zonder dat het de main stream media is opgevallen).

Terug naar de middeleeuwen en de heksenjacht…

#19 Bismarck

@14: Whataboutery. En ik vind het hypocriet van jou dat je politiestaat roept op het moment dat mensen niet meer voor de ingang van een ziekenhuis mogen roken, maar dat je niets liet horen toen naaktlopen in het openbaar werd verboden, of opium inhaleren overal.

#20 Sjofel

@14: nee. JIJ dient een stuk verderop te gaan staan. Als jij wilt roken: moet je helemaal zelf weten, maar niemand anders hoeft daarvan mee te genieten of zijn/haar gedrag aan te passen. Ik heb niet gevraagd dat jij mijn longen mee vervuilt, dus als jij wil roken, zorg jij er dan maar voor dat jij geen overlast veroorzaakt.

En die vergelijking met vervuilende auto’s is een typische rokersexcuus: ten eerste is het feit dat auto’s vervuilend zijn geen reden om dan maar zelf extra vervuilend te zijn met roken. Ten tweede is een sigaret/shag vele malen schadelijker dan uitlaatlucht en ten derde heeft autorijden nog een functie in tegenstelling tot roken, wat enkel het resultaat is van een zwakke geest.

#21 JANC

@18: Dat is waarom ik het noem, het past allemaal in hetzelfde patroon.

#22 gbh

The Baltic sea is the new Mediterranean! 23-26 °C sea surface temperatures! Map: DMI

https://twitter.com/severeweatherEU/status/1025358072678674432

#23 Henk van S tot S

@10:

maar ik *herken ons bedrijfsleven niet*:

Dat jij dat niet herkent, wil nog niet zeggen dat het niet bestaat.

Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld minimaal 50% van de managers/regelneven m/v overbodig.

Vraagje:

Heb je vakantie, ben je gepensioneerd of zit je je commentaren in de tijd van je baas te tikken.
;-)

#24 Frank789

@20: [ roken, wat enkel het resultaat is van een zwakke geest. ]
Waarschijnlijk bij het beginnen, wanneer de nieuwsgierigheid of het gevoel er bij te willen horen groter is dan de waarschuwingen van de omgeving vandaag de dag.

Daarna is het een serieuze verslaving. En de een komt er makkelijker vanaf dan een ander. Maar ik heb geestelijk zeer sterke figuren zien terugvallen. Ik zou daar niet te makkelijk over denken.

En omdat het een verslaving is moet je ook voorzichtig met beperken en verbieden omgaan. Hoe duur of moeilijk verkrijgbaar je het ook maakt, er zullen voorlopig nog rokers blijven.

#25 Joop

@24.

Eens verslaafd, altijd verslaaf, noemen ze dat. Zeker bij roken, alcohol en drugs.

#26 Frank789

@23: [ Dat jij dat niet herkent, wil nog niet zeggen dat het niet bestaat. ]
Dat is helemaal juist, vandaar ook “herken”, ik ben natuurlijk ook maar anekdotisch en ik had graag voorbeelden hier gehoord van de beschreven situatie. In mijn bubbel kwamen hooguit mensen voor die ietsjes te weinig werk hadden terwijl ik er steeds meer bij kreeg.

[ Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld minimaal 50% van de managers/regelneven m/v overbodig.]
Dat er managers zijn die weinig toevoegen kan ook kloppen, maar zij doen in hun ogen en die van anderen nuttig werk en voelen zich ook nuttig. Dat is wat anders als binnen twee uur klaar zijn” en “bedrijven willen graag groeien en mensen huren waarvoor geen werk is”.
Mijn school had een rector en een conrector en een secretaresse. Tegenwoordig zit er een groot team. Vroeger ging het ook goed zonder cijfer- en statistiekenbrij.

Momenteel gedwongen 50+ “vakantie”

#27 Karin van der Stoop

@20: Als roker ben ik dat helemaal met je eens. Dat is wel zo beleefd, ik ga gewoon een eindje verderop staan. Behalve als ik al aan het roken ben en iemand komt naast me zitten, dan neem ik aan dat diegene er geen probleem mee heeft.

#28 Karin van der Stoop

@26: Volgens mij ontstaan bull shit jobs vanzelf, ze worden niet gecreëerd. Dat komt doordat processen niet goed worden ingeregeld of gemanaged.

Ik zelf heb bij de Gemeente Amsterdam geen bull shit job gehad als ondersteuner (het secretariële deel was substantieel en ook echt nodig), maar wel een hoop bull shit moeten produceren.

Zoals een schaduw-projectadministratie en rapportages omdat het financiële systeem daar niet in voorzag. Of talloze overzichten van externe inhuur omdat dat niet centraal geregistreerd kon worden.

Notulen maken die niet echt relevant zijn. Actielijsten met acties die nooit worden opgevolgd, want blijkbaar is het toch niet zo belangrijk. Beleid van bovenaf opgelegd dat niet echt ergens op slaat, waar een beleidsmedewerker veel uren aan heeft besteed waar vervolgens niemand iets mee kan.

Het eindeloos opschonen van systemen omdat afmelding van vertrekkende medewerkers niet goed geregeld was. Binnen de gemeente al niet, maar bij de ketenpartners al helemaal niet.

Ik heb zelf eens een lean-traject geleid wat toch zou moeten leiden tot verbetering. Dat was een enorme worsteling omdat het proces op elke afdeling anders liep. Dus het resultaat was zo zo, en uiteindelijk werd het proces uitgefaseerd wegens centralisatie (breek me de bek niet open!).
Dat kost allemaal veel tijd en kan heel frustrerend zijn voor medewerkers, die zich na 36 zinloze ondernemingen wel gaan afvragen waar dat allemaal voor nodig is.

Ik werkte nog op een ICT-afdeling ook, dus ik kan nog wel even doorgaan haha…

#29 L. Brusselman

Ze vallen ook zo makkelijk door de mand huichelende anti rokers die wel autorijden.
Als je consequent bent laat je dat stinkapparaat staan.

#30 L. Brusselman

@20: Je lult maar een eind weg met je gehuichel,zeker ook een autobezitter.

#31 L. Brusselman

@19: Ik sta vooraan om het schuiven van opium /naaktlopen te legaliseren,
DMT/lsd/ayahuasca dienen ook beschikbaar te zijn voor een ieder die daar gebruik van wil maken
Als we zo’n vrije samenleving hebben waar jullie zo prat op gaan moet dat toch kunnen?

#32 Henk van S tot S

@29:
Als je zo begaan bent met het milieu, ben je natuurlijk vegetariër:

De vleesindustrie is namelijk schadelijker voor het milieu, dan autorijden.
;-)

#33 Joop

Het beste voor het milieu is nog altijd een flinke reducering van de overpopulatie van de mensheid. Dat weten we allemaal, maar we fucken gewoon nog door! En anders doen ze het wel in andere culturen waar ze nog wat primitiever denken over voortplanten.

Gelukkig is dat in Japan al de goede kant op …

https://nl.express.live/2017/04/11/128325japan-demografie/

#34 Lutine

Ik ben zelfs zo begaan met het milieu dat ik zo af en toe weiger te ademen. Dat scheelt weer wat Co2 uitstoot.

#35 Bookie

Ik weet niet in hoeverre het wettelijk kan. Als je een ziekenhuis onbereikbaar maakt voor rokers weiger je rokers behandeling.

#36 Maurice

@28: Dan heb je dus een bullshit job…

#37 Le Redoutable

“Law & order” burgemeester Halsema neemt het op voor de Joden en de homo’s, de allochtonen van DENK zijn gelijk boos: https://www.parool.nl/amsterdam/denk-stelt-vragen-over-pinkwashing-halsema~a4602396/

#38 beugwant

@14: Als er eentje staat te paffen in een portiek waar men doorheen moet is er doorgaans geen alternatief dan door die rooklucht heen.
De roker heeft doorgaans geen flauw benul hoeveel overlast hij genereert voor hen die er echt niet tegen kunnen; dat zijn niet alleen indigosneeuwvlokjes zoals ik, maar vooral astma- en andere luchtwegpatiënten.

@35: Je kunt ze een eigen ingang geven. Liefst aan de lijzijde.

#39 Frank789

@33: Jammer dat er geen analyse van de oorzaken bijzit.

Eens kijken hoelang ze dit volhouden:
Japan: 10.091 asielaanvragen, 28 keer toegewezen
https://nos.nl/artikel/2157277-japan-10-091-asielaanvragen-28-keer-toegewezen.html

#40 Frank789

@31: De vrijmibo is begonnen?

#41 Joop

Bull shit jobs ontstaan doordat er een overschot is aan hoger opgeleide mensen. Die bedenken onderling wel hoe banen worden gecreëerd , zo zijn er totaal nieuwe branches bijgekomen zoals marketing, human resource en andere specialistische afdelingen waar deskundigen zitten die de zogenaamd de enigen zijn die daar echt verstand van hebben.

Laatst een personeelsmanager gesproken bij een familiebedrijf met 100 mensen, die had nog niet eens de vroegere meao afgemaakt zei hij lachend. Gewoon aanpakken. Gezond verstand.

Hij hoeft niet te solliciteren bij de overheid of een multinational, daar moet hij diploma’s hebben.

#42 Frank789

Is het een epidemie vanuit Amerika of is er gewoon meer aandacht voor van de media?
“Zweedse politie schiet man met down dood die zwaaide met speelgoedwapen”
https://nos.nl/artikel/2244404-zweedse-politie-schiet-man-met-down-dood-die-zwaaide-met-speelgoedwapen.html

#43 Joop

@39.

Ja, ze zijn daar blijkbaar erg gesteld op een monocultuur.

#44 Joop

@42.

Verwarde mensen, alles onder één noemer. Wel erg jammer dat die alertheid wat betreft mogelijke terroristen zo kan doorslaan.

#45 Frank789

@41: Ik herinner me dat de oprichter van Kwantum Hallen zei dat zijn miljardenbusiness hem boven het hoofd groeide en dat een ander het maar moest overnemen. Nu hoef je niet altijd een bedrijfseconomische opleiding te hebben om een bedrijf te leiden, maar het is wel verdomd handig.

Human resources heette vroeger Personeelszaken alleen HR pretendeert aan loopbaanbegeleiding te doen, maar uiteindelijk hebben ook zij alleen maar tijd voor “hire and fire”, althans in mijn ervaring. Waarmee ze niet meer nutteloos zijn, alhoewel ze wel erg veel uitbesteden aan recruiters… en je tegenwoordig zelf je vakantiedagen “mag” bijhouden in een archaïsch duur en tijdrovend systeem dat vroeger door de afdelingssecretaresse werd bijgehouden. Maar ja, die nuttige job mogen we nu zelf doen.

Marketing heeft altijd al bestaan, het heette alleen toen promotie of publiciteit.

Die malle David Graeber zei ook dat telemarketing een nutteloze job is. Waarom? Omdat hij nooit iets via telefoon heeft gekocht? De krant waarin zijn verhaal staat leunt waarschijnlijk zwaar op telemarketeers om de oplage in stand te houden.

Ik zou best nog wel eens willen werken bij een bedrijf dat zo dik in de euro’s zit dat ze zich flink wat half nuttige banen kunnen veroorloven.

#46 Bookie

@38
Als je voor een rookterras zorgt is het niet rookvrij. Zie jij patiënten met hun looprek een paar straten gaan lopen?

#47 Frank789

@44: Er staat ook “Meerdere agenten hadden hem onder vuur genomen.”
Dat riekt naar een (Amerikaans-?) militaire training.
Op veel video’s is één verwarde man met mes of voorwerp te zien waar omheen 5-6 agenten met pistool in de aanslag staan.
Op een gegeven moment begint om onduidelijke reden één agent te schieten en alle andere agenten volgen direct. Niemand wacht af of de eerste kogel effect heeft maar allemaal legen ze hun magazijn. En dan vervolgens 10 minuten dralen om de ambulance te bellen en met reanimeren te beginnen.

Net zoiets als met de nekklem, daar hoorde je vroeger nooit wat over en opeens vallen er meerdere doden.

P.S. Mijn spellingschecker suggereert “neukklem” ipv nekklem. Als ik daar op google zegt die “Resultaten voor nekklem”.

#48 Joop

@45.

Het is niet altijd zo geweest. Ook niet onder andere benamingen. Het is gespecialiseerd, gebureaucratiseerd met overhead en flink uitgebreid.

Marketing met alles wat er om heen zit is gewoon een waardeloze branche.Het gaat niet meer om de kwaliteit van het product, maar uitgekiende campagnes die de potentiële koper moet verleiden met allemaal psychologische trucs vanwege de status, die je zou krijgen, of het prettige gevoel, , en weet ik wat. Ik reken daar de communicatiedeskundigen ook onder met hun valse praatjes.

O ja, en tegenwoordig lopen er hele volksstammen bij een psycholoog, krijg je im de bijstand bezoek van een ratje toe aan mensen die jou weer op de goede weg moeten helpen. En er flink aan verdienen. En hebben we weet ik hoeveel telecombedrijven, zorgverzekeraars, gas en elektriciteitsaanbieders die allemaal weer hun eigen dingen hebben. Of inderdaad uitbesteden aan bureautjes waar je indirect als klant aan meebetaalt.

Ik denk dat Graeber als anarchist gewone een hekel heeft aan het systeem , de manier waarop alles functioneert. Hij is immers een anarchist, ken er een paar, die houden van chaos, niet van controles

#49 Frank789

@48: [ Het gaat niet meer om de kwaliteit van het product, maar uitgekiende campagnes die de potentiële koper moet verleiden met allemaal psychologische trucs ]

Ten eerste maakt dat marketing nog niet tot een nutteloze job waar je na twee u mee klaar bent.
Ten tweede verkoopt een kwaliteitsproduct zich niet vanzelf door mond tot mond reclame, daar is in 99,99% reclame/promotie/PR voor nodig. Vandaag is De Waard Tenten failliet gegaan, over kwaliteit gesproken…

Waar ooit elke sukkel met een “rondje Telegraaf” advertenties de verkopen overeind kon houden, moet hij nu zorgvuldig plannen welke (social) media hij inzet op welk moment om elk individu met een persoonlijke boodschap te benaderen. Het reclamelandschap is oneindig veel complexer geworden en het moet tegen steeds lagere kosten gerealiseerd worden.

Dus pas op voordat je iets diskwalificeert, want zonder verkopen gaat elk bedrijf kopje onder, en zonder personeel ook, en zonder financieel adviseur ook.

#50 Frank789

@48: [ ken er een paar, die houden van chaos, niet van controles ]

Ik ben er van overtuigd dat cijfers inzicht geven en mogelijkheden tot verbetering bieden.
Daar zijn we tegelijkertijd in doorgeslagen, met name het management. De wijkverpleging van de lokale GGZ deed hun werk en kreeg betaald. Nu moet het op de vrije markt gegooid worden en dan eist men verantwoording over de euro’s en dan moet de verpleger een (flink) deel van de verpleegtijd opofferen voor administratie. Want we vertrouwen elkaar niet meer.

Maar gezien het aantal fraudegevallen met de zorg en rugzakjes en zo is dat vaak nog terecht ook. Dus gewoon weer terug naar non-profit GGZ.

#51 Joop

Frank, jij gelooft in het systeem waar Graeber kritiek op heeft. Dan moet je niet wanhopig alles verdedigen met niet nutteloos ofzo. Dat is ook niet wat ik vind, ik vind alleen dat ik er voor moet betalen. Elk product zit de overheadkosten bij inbegrepen.

Diskwalificeren doe ik daarom ook niet. Omdat ik niet in mijn eentje de wereld ga veranderen. Ik ben wel flink pessimistisch. Dat ik altijd en overal als consument wordt beschouwd. Daarom tv weggedaan. En ik lach die telemarketeers uit, en vraag of ze geen betere baan konden vinden, evenals die straatverkopers.

O ja, dan ga je vergaderen met die cijfers in de hand, waar jij inzicht door heb gekregen, komt iemand anders met andere cijfers, die denkt ook inzicht gekregen te hebben. Gaaaaaaap ….

#52 Joop

Altijd kritiek op de heilige kerk, die het beste met de mensen voor heeft door de liefde van Jezus, en dit vergeten…

https://www.google.nl/amp/www.mariabode.nl/vaticaan/vaticaan-nu-helemaal-tegen-doodstraf/amp/

#53 Kacebee

De New York Times heeft zich verslikt in het aannemen van Sarah Jeong. Anno 2018 kan niet alles meer…

#54 Cerridwen

@2: Graeber is zelf een bulshitter, hij had een idee dat het leuk doet aan de borreltafel omdat velen zichzelf en vooral anderen erin menen te herkennen, en had het daar bij moeten laten. Nu gaat hij ermee de boer op alsof hij iets wezenlijks heeft ontdekt en dat is natuurlijk onzin.
Zie hoe weinig weerwoord hij heeft als hij enkele kritische vragen krijgt:
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/-er-is-een-ongelooflijke-hoeveelheid-dode-tijd-bijgekomen-~bcc09392/

#55 Joop

David Graeber met nutteloze mensen. Ik denk dat hij als anarchist een fucking hekel heeft aan de overheid. En diezelfde overheid is altijd bezig met regulering. Dat wordt nog wel eens gezegd hoeveel mensen bij bedrijven moeten werken alleen al vanwege door overheid bedachte regels. Geen idee hoeveel dat er zijn.

Je ziet het bij de overheid zelf al. Met de juristen, beleidsmensen, procedurele gekkigheden, ingebouwde controlemechanismen enz. Bij grote bedrijven zie je dat ook.

En kleine ondernemers hebben daar maling naar met administraties die ze moeten nakomen vanwege dit en dat. Boeren met hele rotzooi aan bureaucratie. Allemaal systemen. Geen vrijheid. Ook in de landbouw daarom allemaal secundaire bedrijfjes die allemaal dingen verzorgen die noodzakelijk zijn.

Bij ING ooit gewerkt, kregen we in begin cursus integriteit of zoiets. Want overheid wil dit en dat. Dat kost weer zoveel uren aan mankracht rekende de cursusleider uit

#56 Karin van der Stoop

@36: Nou nee, wel ff lezen dude. Ik zei dat een substantieel deel van mijn werk wel nodig was, maar dat er een hoop bull shit in sluipt door allerhande oorzaken.

#57 Joop

Komt nog bij dat Graeber een boek heeft geschreven over schuld en macht vijfduizend jaar ofzo, dus aan het kapitalistische systeem ook een broertje dood heeft. De bank jaagt bedrijven op zich te conformeren naar het systeem van keiharde concurrentie, alleen de beste gaat door. Ongeacht hoe je het heb geflikt. En dan krijg je als consument ook al die poespas over je heen geslingerd, dat je denkt van gadverdamme. Ik wil gewoon een product afnemen, krijg ik buiten de BTW nog allemaal voorwaarden waar ik iets moet ondertekenen. Zoals bij een auto kopen,. Niet normaal meer. Van RDW, tot verzekeringen, tot parkeervergunning regelen bij gemeenten .

Natuurlijk is Graeber een idealist. Maar al dat gedoe van de laatste tijd gebaseerd op uitsluiten van elk risico, zoals nu weer bij de treinovergangen moet geel geverfd worden, hou toch op.

#58 Joop

@56. Graeber gelooft in een staatloze maatschappij, dus hij zou het zo en zo al een bull shit job vinden, want gemeentelijke overheid. Dus klopt wel wat Maurice schrijft. In de gedachten van Graeber. Hahaha

#59 Frank789

@51: [ Dan moet je niet wanhopig alles verdedigen ]

Ik verdedig niet alles en al helemaal niet wanhopig. Lees maar.

Er is nogal een verschil tussen een steeds complexere wereld die op vele manieren moet worden aangepakt en regeltjes verlangt en het simpele “bedrijven willen groeien en nemen personeel aan waar geen werk voor is die na twee uur klaar zijn”.

Als je vroeger een auto kocht dan kon je zelf wat knoeien met bougies en de carburateur. Nu kun je al die elektronica niet meer inregelen zonder computer. De auto is o.a. vanwege het milieu strak ingeregeld en vraagt personen met de opleiding om dat te onderhouden. In het bedrijfsleven is het niet anders.

#60 Karin van der Stoop

@37: Uuh, waar je dat “Law and order” tov Halsema vandaan haalt heb ik vast gemist. Maar feit is wel dat in Israël geen homohuwelijk mogelijk is.

#61 Frank789

@57: [ zoals nu weer bij de treinovergangen moet geel geverfd worden, hou toch op ]

Ja, weg met die vluchtheuvels, airbags, ABS, rechterspiegels, gordels, schijfremmen, vangrails, fietspaden, snelheidsbeperkingen, brommerhelmen, APK en wat dies meer zij.

Lekker terug naar 3.400 verkeersdoden zoals in 1973.

#62 Joop

@59.

Of een tweedehands kopen waar je zelf nog aan kan en mag sleutelen. Zie het probleem niet. Mijn autootje is uit 2000, heerlijk!

Complexiteit in alles zoeken is ook een kunst. Dat krijg je van al de hoogopgeleide mooipraters die geen moer van een boutje kunnen onderscheiden, en over het algemeen toch een auto van de zaak hebben, waarom zouden ze een auto uit elkaar moeten kunnen halen.

#63 Joop

@61

Beetje overdreven hoor, maar je hebt gelijk, wat meer risico zou goed zijn. Wordt je weer meer mens van in plaats van bijna geprogrammeerde robotjes waarbij het enige echte menselijke nog eten, poepen en slapen is.

#64 Bookie

@60
Niet helemaal waar. Homohuwelijk is wel mogelijk (erkend), maar kan er niet gesloten worden. Partners (ook met samenlevingscontract) hebben veelal (alle?) dezelfde rechten als heteroseksuele.

#65 Frank789

@63: Ja, ik overdrijf maar, ik verlang absoluut niet terug naar tijden zonder vangrails en gordels.
Risico zoek je maar voor jezelf uit met bungeejumpen of iets dergelijks maar niet ten koste van anderen.

#66 Frank789

@55: [ En diezelfde overheid is altijd bezig met regulering. ]

Ja, en weet je wie daar het hardst om roepen?
De werkgevers.
Als er weer eens een Über opduikt. Of een Apple, Starbucks, Thuisbezorgd, Tesla en zo voorts. En terecht, want nieuwe zaken vragen om nieuwe regels. En als de ondernemers niet om regels vragen dan veroorzaken ze de roep om regels omdat ze schijt aan alles hebben. Zelfde rijtje als hierboven.

#67 JANC

@53: alt-right op zijn best. https://www.vox.com/2018/8/3/17644704/sarah-jeong-new-york-times-tweets-backlash-racism
Geen wonder dat je dat plaatste. Past goed in het Trumpisme – waar journalisten als vijanden worden gezien.

#68 Lutine

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nieuwe-linkse-beweging-in-duitsland-beoogt-sociale-agenda-te-combineren-met-een-nationalistische-~b63d04c4/

Wagenknecht en co. willen de stemmen terugwinnen die bij de verkiezingen in september vorig jaar verloren gingen aan de rechts-populistische AfD: 400 duizend van Die Linke en 900 duizend van de SPD.

Het hoefijzermodel sluit zich.

De nieuwe breuklijn loopt tussen winnaars en verliezers van de globalisering, concludeerde de Bertelsmann Stiftung onlangs.

Net zoals in ons land is het aantal linkse stemmers dramatisch gezakt. Kennelijk is een deel van het electoraat (14% in Duitsland) alleen links zolang het voordeel oplevert. Als er concurrentie komt van armlastige nieuwkomers dan wordt men rabiaat rechts.

#69 Lutine

Van de linkse partijen wonnen alleen de Groenen wat, maar de voor Duitse begrippen ooit radicale partij heeft zich in progressief-liberale richting ontwikkeld. Het was de hoogopgeleide, kosmopolitische Groenen-achterban die in 2015 het hardst juichte voor Merkels Willkommenskultur.

Vooral tegen dit links wil de nieuwe beweging van Wagenknecht zich afzetten.

Dus de Groenen waren eerst radicaal en nu zijn ze menselijk geworden en nu zijn ze progressief-liberaal? Maar dat is dan weer niet het goede soort links. Links in Duitsland is in verwarring lijkt me.

#70 Kacebee

@69: In Nederland gebeurde er rond 1970 ook iets geks met links, zodat de beroemde Willem Drees daarna niets meer van de PvdA moest hebben. Het belangrijkste punt wat hem betreft was de immigratiekwestie. Hij vond Nederland geen immigratieland en verzette zich vooral tegen de massa-immigratie die al een halve eeuw geleden begon: in zijn ogen kon dat niet goed zijn voor Nederland, en vooral niet voor de armen hier. Sindsdien hebben we twee soorten links: het links dat opkomt voor de belangen van Nederlandse arbeiders en het links dat opkomt voor de belangen van immigranten. Die twee zijn niet met elkaar te rijmen en vandaar de verwarring. We hebben nu een rechtse partij (de PVV) die meer lijkt op het links van Drees dan alle andere partijen…

#71 Bookie

@67
Mooie poging tot witwassen racistische bullshit.

#72 Joop

@70.

Je vergeet de SP.

Gister op café weltschmertz Peter Siebelt gezien. Die kan haarfijn uitleggen welke kant de PvdA is opgegaan. En hoe dat is gegaan. Via Jan Pronk zijn intrede als kamerlid en minister in kabinet Den Uyl.

Vraag me eerlijk gezegd af of je niet overdrijft. De PvdA is het schip ingegaan na 1990. Met ‘onvermijdelijke’ bezuinigingen tijdens paars op sociale zekerheid. En klein dingetje, hoorde ik van een ouderwetse sociaaldemocraat de afschaffing van hun partijraad, waar van hoge bobo’s tot productiemedewerkers samen vergaderden over de koers. Groot deel kader onderin is toen overgestapt naar SP.

#73 majava

@69: je vergeet erbij te vertellen dat het de massa-immigratie was die ingezet werd door rechts. Klein detail, maar fact free Kacebee moet je in de gaten houden.

@70: racisme zou je (en die klant boven je) toch moeten aanspreken? Mag alleen maar als je tot jullie groep behoort, of zo?

#74 Kacebee

@73: Het waren bedrijven die meer arbeiders nodig hadden die ze in Nederland (voor dat geld) konden krijgen, en de regering werkte daaraan mee ja. Nu was dat op zich wel dubieus, maar de idee was toen dat die gastarbeiders (“gast”, zie je?) ook weer terug zouden gaan. Het ging pas echt mis toen de regering ertoe besloot die gastarbeiders te laten blijven. Een andere categorie bestaat uit mensen uit overzeese rijksdelen, waarvan Drees vond dat die met een financiële stimulans in de gelegenheid moesten worden gesteld te remigreren. Als je dat vandaag de dag voorstelt word je voor extreemrechtse racist uitgemaakt, en toen trouwens ook al. Deze racisme-roepende internationaalsocialisten zijn vandaag de dag vrijwel overal de baas, maar de arbeider die nu nog voor een in naam linkse partij stemt is niet goed wijs. Het nieuwe links houdt meer van de tegenstelling “witte man” (=fout) tegenover “mensen van kleur” (=goed) wat uiteraard ordinair seksisme én racisme is, maar dat hebben ze blijkbaar niet door.

#75 Lutine

@70

Ik denk dat de oude Drees zich zou schamen voor de PVV.
En zoals we weten is het met DS70 ook niets geworden.
De tijdsgeest was toen anders, de roerige jaren 60 waren net achter de rug.

@73

De koerswending van (een gedeelte van) links in Duitsland heeft vooral te maken met de onafzienbare vluchtelingenstroom in 2015. En ook met het niet-geloven dat de nieuwkomers een aanwinst zijn. Ze worden als indringers gezien die de sociale verworvenheden onder druk zetten. Of dat werkelijk zo is, dat doet er niet toe. Het gaat om het beeld wat er onder het electoraat leeft. Het is het beeld van de realiteit wat de principes van links onder druk zet. En daar die AfD nazistische trekjes heeft is misschien een nationalistisch links te prefereren.

De strijd om de nationalistische kiezer is losgebroken in Duitsland. Want CSU en FDP vissen ook in die vijver.

#76 JANC

@74: sokpop

#77 JANC

@71: Het omgekeerde is waar. Tweets uit hun context (reactie direct op een andere tweet of reactie op een nieuwsbericht) halen. Bedankt voor het bevestigen.

#78 Lutine

@74

Mensen uit overzeese rijksdelen noemden we destijds rijksgenoten. Het waren de Nederlanders die destijds Suriname hadden gekoloniseerd, slaven gehaald en later arbeiders om te werken voor de Hollandse portemonnee. Surinamers waren dus gewoon landgenoten, niks meer en niks minder. Je zou ze met een financiele tegemoetkoming hebben kunnen bewegen te remigreren. Maar dat zou marginaal zijn geweest, zo aantrekkelijk was Suriname niet na de dekolonisatie. Nederland heeft altijd nagelaten om daar een deugdelijke democratie op te zetten.

Spaanse gastarbeiders zijn wel bewogen om te remigreren in de jaren 80 en dat lukte ook prima. (Franco was weg en zo) Turken en Marokkanen keken wel beter uit, zo gezellig was het niet in hun thuislanden. Thuislanden die ze ook niet terug wilde hebben, maar ze wel wilden koeioneren op afstand. Ze brachten zo mooi geld naar het thuisland.

#79 Joop

@74.

Een arbeider is niet gek als hij zijn heil zoekt bij een linkse partij. Want dan ga je er vanuit dat de sociale welvaartsstaat omvalt vanwege de toestroom van migranten. Dat is onjuist.

Jaren tachtig is besloten de belastingen op vermogen te verminderen en loonbelastingen te verhogen. Dat is typisch rechts beleid. En zeer negatief voor de man met de pet.

Komt nog bij dat de rechtse partijen, Hoogervorst, het zorgstelsel geeft omgebouwd, ook nadelig voor de arbeider.

Zoals dit kabinet maakt zich alleen druk over het please van de kapitalisten met die dividendbelasting afschaffing. Daar hebben de modale inkomens niets aan.

Nee, zoals jij als nuttige idioot van Bolkestein graag doet, die begon over de multiculturele samenleving, toen ze weer flink gingen snijden in de sociale zekerheid. Jaren negentig. Want zogenaamd onbetaalbaar.

En Wilders zijn we ook nog niet vergeten, leerling Bolkestein, met pensioenverhoging. Zou niet gebeuren. Het is nog steeds een vvder. Die niets geeft om de gewone man.

#80 Joop

Mooi dat Denk en andere migrantenpartijen zijn ontstaan. Hoeven de linkse partijen niet hun ziel en zaligheid meer te zoeken in de emancipatie van minderheidsgroepen, maar meer bezig houden met de sociaaleconomische situatie in het algemeen. Want ze hebben zich flink in de hoek laten drukken door de rechtse partijen. Gewoon weer luisteren naar de gewone man op straat. De mensen die zich druk maken over hun huisje boompje beestje.

En niet de hoger opgeleide manager die denkt dat dat al klaar is en zijn of haar vergezichten schildert op de partijcongressen, want natuurlijk graag wethouder of andere bestuursfuncties

#81 majava

@79: Dan moet links zich wel identificeren met ‘de arbeider’. Niet alleen daar schort het vaak wel eens aan, maar ook met wat die arbeider dan is. Want wie is je achterban als je achterban zich niet als zodanig ziet? Die twee zaken zie ik als de teloorgang van links. Dat, en een tikkeltje naief zijn.

#82 Joop

@81.

In ieder geval geen betuttelende ambtenaar of belerende postacademicus
in het lokaal bestuur stoppen. Die praten graag over anderen, en schetsen allemaal grafieken en tabellen, maar hebben nauwelijks contact met de gewone man.

Technocraten zonder bezieling. Dat doen ze op vakantie in Malawi, daar worden ze nog emotioneel van.

Maar je hebt gelijk, ook de ‘arbeider’ wil vanwege zijn huis geen afschaffing hypo aftrek.

#83 Lutine

@79

Toch is ondanks al die zaken welke je opnoemt de stem van de arbeider naar rechts gegaan. De arbeider denkt kennelijk anders dan jij schets. Heel wat arbeiders stemden (en stemmen nog) VVD omdat die ‘pal’ staat voor de HRA. En dat is logisch ook, een kabinet zonder CDA of VVD kan ik me niet heugen. Een kabinet mét (bijvoorbeeld) de SP kan ik me ook niet heugen. Een groot deel van het electoraat stemt voor het eigen belang en kiest dan voor de zekere HRA ipv dat vage zorgplan waar de SP mee kwam. Voor mijn eigen belangen zou ik ook SP moeten stemmen. Maar zo dom ben ik natuurlijk ook weer niet.

#84 Frank789

@74: [ Het ging pas echt mis toen de regering ertoe besloot die gastarbeiders te laten blijven. ]

Die mochten allang blijven.
Volgens mij besloot de regering dat er geen gastarbeiders meer mochten komen na de oliecrisis en de oplopende werkloosheid.
De gastarbeiders, die daarvoor met regelmaat een jaartje naar hun land terugkeerden, moesten toen wel permanent blijven anders kwamen ze Nederland nooit meer in. Van de confessionelen kwam vervolgens het recht op gezinshereniging.

#85 Frank789

@78: [ Het waren de Nederlanders die destijds Suriname hadden gekoloniseerd ]

Nee, de Engelsen hebben Suriname gekoloniseerd.

“Tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog werd Suriname in 1667 door Abraham Crijnssen veroverd op de Engelsen, …
Bij de Vrede van Breda zagen de Nederlanders voorlopig af van de teruggave van de door de Engelsen ingenomen Nederlandse kolonie Nieuw-Nederland (de huidige staat New York); op hun beurt eisten de Engelsen niet meteen dat Suriname ontruimd zou worden en deden de toezegging om de Banda-eilanden aan de Nederlanders over te laten. Meestal wordt gesproken van een “ruil” van beide gebieden.” Wikipedia

#86 Joop

@83.

Ik vraag me af of dat met domheid te maken heeft. Dat vage zorgplan was gewoon terug naar af. Omdat dit systeem niet zo mooi is. Meeste mensen zijn er al aan gewend dus geen hoge prioriteit meer. De topmannen van de zorgverzekeraars, en zeker de deels commerciële, heffen hun glas champagne in hun buitenhuis , en lachen je keihard uit.

Want reken maar dat straks alles marktwerking wordt. Gewoon een plan dat misschien in de jaren tachtig al ontworpen is. Hoogervorst heeft toen de boel omgegooid, en straks gaat de hele boel geprivatiseerd worden, invloed overheid voor de zwakkeren moet afgeschaft worden. Want anders niet genoeg winst maken voor de aandeelhouders.

Nu weer las ik in financieel dagblad dat de verzekeraars het vrijwel onmogelijk willen maken om werknemers met fysieke zware arbeid, waar meer kans op letsel is, te verzekeren. Solidariteit.

#87 analist

@68: Kennelijk is een deel van het electoraat (14% in Duitsland) alleen links zolang het voordeel oplevert. Als er concurrentie komt van armlastige nieuwkomers dan wordt men rabiaat rechts.

is toch op rechts niet anders? een VVD die geen lagere lasten belooft is zo de helft van zn stemmen kwijt. vind het trouwens niet zo gek: voor de meeste mensen is politiek geen morele masturbatie (voorbeeld: een steenrijke Rosenmoller die gaat staken met de havenarbeiders) maar een middel om hun leven te beschermen of verbeteren.

#88 Frank789

@83:
[ VVD omdat die ‘pal’ staat voor de HRA. ] ???

Welke beperkingen zijn er in de loop der tijd allemaal opgelegd?
Ik herinner me de beperking tot één huis ipv meerdere.

Max dertig jaar renteaftrek 1-1-2001
Max aflossingsvrij 50% van de waarde van de woning 1-8-2011
Verplichte aflossing voor starters 1-1-2013.
Per 1-1-2014 een verdere beperking van de renteaftrek met 0,5% per jaar voor de hoge inkomens.
Studiefinanciering wordt als lening beoordeeld.
De hypotheekrenteaftrek wordt vanaf 2020 in stapjes verlaagd naar 36,9%.

https://www.iex.nl/Column/271367/Kabinet-beperkt-hypotheekrenteaftrek.aspx

#89 Lutine

@86

Al ruim voor de verkiezingen werd dat vage zorgplan afgeschoten door de andere partijen. Daarnaast sloot de SP regeren met de VVD uit. Dan is er toch geen reden meer om om die reden nog SP te stemmen? Je weet toch al 100% zeker dat de SP weer aan luchtfietserij doet. De opportunistische arbeider met een eigen huis die stemt VVD. Daar haalt hij nog wel wat binnen.

@87

Op rechts werkt dat niet anders. Zij het dat de PVV een uitzondering is, het enige wat die beloven is “minder minder”. Ik ben het met je eens dat de meeste mensen stemmen voor het eigen belang. Daarom doet links het ook zo slecht en is er zo veel versnippering. Die morele zelfbevlekking is de dood in de pot. Nieuw dieptepunt is een Thieme met Plan B. En wat is het plan? Met een vliegtuig de wereld rond om je boodschap uit te venten.

@88

Ik had dat pal niet voor niets tussen haakjes. De VVD doet alsof zij pal staat, maar dat is altijd alleen vlak voor de verkiezingen. Daarna moeten ze toch weer concessies doen aan PvdA of D66.

Als men slim was geweest dan was de HRA tijdens de crisis afgeschaft. Dan hadden nu misschien de huizenprijzen niet zo hoog geweest en dankzij de lage rente is/was het ook een goed moment. Die hele HRA is uiteindelijk een cadeautje voor de banken en de vastgoedmaffia. Jan de arbeider wordt er niet beter van, maar Jan denkt ook niet verder dan de volgende betalingstermijn.

#90 Joop

,@89.

Jammer dat je dat weer luchtfietserij noemt. Dat doet de gehele politiek. En dat je zo naïef bent dat je alles maar slikt. Want de invloed van de pvv , die niet mee regeert is groot, die van de SP niet.

Onder andere de schuld van types zoals jij die het normaal vinden dat de sociale zekerheid bij het afval gegooid worden en pas later er over miepen. Want lekker veilig in het midden blijven. Maakt het uit dat die middenpartijen dankzij de polarisatie helemaal niet meer in het midden zitten.

#91 Frank789

@89: [ Ik had dat pal niet voor niets tussen haakjes. ]
Ok.

[ Als men slim was geweest dan was de HRA tijdens de crisis afgeschaft. ]
Lijkt mij niet zo slim, wel aankondigen dat hij (na de crisis) afgeschaft gaat worden. Dat kan dan tijdens de crisis nog voor een boost zorgen van mensen die te afwachtend zijn.

Nog beter was uiteraard afschaffing in de boomjaren vóór 2008.

#92 Lutine

@90

Nu heb ik je uitgelegd waarom het met de SP en hun luchtfietserij nooit wat gaat worden en je repliek is dat ik het allemaal wel goed vind. De praktijk is dat links al jaren de weg kwijt en niet eens wat doet voor mij. Zij zijn zélf de reden van hun ondergang. Wat rest is een SP die alleen maar overal tegen is, GL voor de happy few en PvdD die onzichtbaar zijn. Omdat cynisme mijn ding niet is kom ik in het midden uit. De boosmensen stemmen uit nijd op PVV of FvD. De oude boosmensen op 50 plus en de allochtone boosmensen op Denk. Het is een wonder dat het nog zo goed gaat in Nederland.

Daarnaast loop ik al een paar jaar mee in het ondermaanse en ik ken mijn linkse broeders zo langzamerhand wel. Toen ik vroeger lid was van een vakbond werd ik uitgelachen door collega’s. Pas later begreep ik waarom.

#93 Joop

@92.

Jij legt helemaal niets uit. Jij neemt een rechts frame over.

#94 Lutine

@93

Er valt met jou al net zo min te praten als met Klokwerk.
Als het lastig wordt dan ben je rechts of neem je een rechts frame over. Inhoudelijker wordt het niet.

#95 Bookie

@77
Honderden tweets in 5 jaar tijd en allemaal uit hun context gerukt. Lekker geloofwaardig.

#96 JANC

@95: oeps, het waren een handjevol. Oeps, ja ook 1000 kunnen uit hun verband gerukt worden. Oeps, die bron is nog steeds onbetrouwbaar. Goeie illustrator van Trumpisme. Feiten verdraaien, context weglaten, vooral als het een anti-rechts geluid is.

#97 JANC

@92: gezien jouw reacties was dat uitlachen om een andere reden.

#98 Joop

@94.

Huiltje doen, Lutine, ga jij maar Der Oskar napraten. De Jan Nagel van Duitsland. Jij hebt inderdaad geen inhoud, geen besef wat de linkse partijen indirect voor jou hebben gedaan. Je bent gewoon een gefrustreerde oude man die er niets van begrijpt en dan nog ondankbaar is ook.

Wat jij doet is over poppetjes en partijen praten, inderdaad geen inhoud. Sta eens wat positiever in het leven. Neuk eens een leuke griet (of kerel als dat je blij maakt) , geniet eens van het leven. Zo middelmatig allemaal!

#99 Lutine

Projectie, Joop.

#100 Lutine

@97

Ik denk het niet. Toen ik jong was dacht ik dat vakbonden er waren om mij te helpen. Mijn collega’s lachten om mijn naïviteit. Achteraf terecht natuurlijk. Je moet nu eenmaal ouder worden om dingen te kunnen leren.

#101 Joop

@99

Hahaha, goed zo, lutine. Jij kent Oskar Lafontaine niet?

Je citeerde dat artikel trouwens fout meer mensen van linke naar SPD dan AfD. Dat soort dingen zie je niet.

#102 JANC

@100: interessant. Zonder vakbond zouden mijn vakantiedagen (2002, uitzendwerk) onbetaald gebleven zijn. Zonder vakbond zou mijn ziekte tot ontslag gevoerd hebben. Anekdotisch natuurlijk, maar toch. Dat is jouw ervaring ook.

#103 Joop

O ja, de vakbonden, de rechter heeft besloten dat als 20 procent geen lid is de vakbond niet meer hoeft aan te schuiven. In een column in de Telegraaf werd dat gezien als een verval van het poldermodel. En een gevaar voor de stabiliteit tussen werknemers en gevers.

Weet helaas niet meer welk bedrijf dat is.

#104 Lutine

@102

Uiteraard is mijn ervaring anekdotisch, daarom verschillen mensen ook van mening. Vakbonden is voor oude mensen, daarom lopen ze ook leeg. Een fossiel uit vervlogen tijden. Ik bleek in staat om zelf beter mijn belangen tegen mijn werkgever te behartigen dan de vakbond. Die hun eigen afspraken niet eens na kwamen.

Ik zie het Agnes Jongerius nog roepen: ik ga het niet mee maken dat de AOW leeftijd verhoogd wordt.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fnv-staakt-strijd-tegen-hogere-aow-leeftijd~bed6e520/

We weten hoe het af liep. Altijd grote monden, altijd een worst voor houden, altijd verliezen. Mensen kopen voor hun lidmaatschap een illusie. En Jongerius verdween snel naar Brussel. En verdiende natuurlijk nog wat bij ook:

https://www.rtlnieuws.nl/economie/home/jongerius-verdient-het-meest-met-bijbaantjes

Niet dat ik dat haar kwalijk neem, zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Op links én op rechts. Bij de lagere kaders idem. Mooie praatjes verkopen kunnen ze als de beste, dat is hun vak. Verder kan je beter zorgen dat je zelf beslagen ten ijs komt als het om je belangen t.o.v. werkgevers gaat.

#105 pjotr

@1: Niet “bijna” stiekem, maar gewoon stiekem.
De macht van de verzekeraars wordt alsmaar groter. Onder het mom van zorgfraude-bestrijding wordt het recht van elke patiënt op vertrouwelijke behandeling van zijn gesprek met zijn arts weggevaagd. Als mensen dit echt gaan merken, zullen zij veel voorzichtiger zijn om hun arts alles over hun probleem te vertellen.
Met alle consequenties van dien.
De verzekeraars zullen stellen, dar zij “recht” hebben op alle informatie, die dan door hen naar goeddunken kan worden gebruikt, b.v. om verzekeringen en hypotheken te weigeren.

#106 Folkward

@60
Nu Halsema vraagt om extra politie-agenten voor Amsterdam, noemt de rechtse trol Redoutable haar sarcastisch ‘law and order’. Immers, zo’n linkse als Halsema kán in zijn wereld niet meer politie willen.

@104
Dom hoor. Vakbonden zijn er niet alleen om het maximaal behartigen van de vakbondsleden. Jouw eigen doelen kun je misschien beter zelf behartigen, maar waarschijnlijk niet. Met praatjes als ‘vakbonden zijn voor oude mensen’ loods je ons het Amerikaanse voorland in: dát krijg je als je vakbonden verkwanselt, werkgevers plukken je aan alle kanten. Datzelfde zeiden ze daar ook, samen met ‘de vakbond is het terrein van de maffia/corrupte bendes’.

#107 Gladiool

pfff, hadden jullie het ook zo warm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*