1. 2

  Uit: Politieke partijen en Israël-Palestina: de zoveelste spagaat van de PvdA:

  Regeringspartij PvdA heeft onder buitenlandwoordvoerder
  Michiel Servaes geijverd voor een rechtvaardiger beleid. Servaes
  besteedde veel aandacht aan schendingen van het oorlogsrecht en de mensenrechten, onder meer in Gaza. Sinds december 2014 steunt de PvdA de erkenning van de staat Palestina, ook als bijdrage aan de twee-statenoplossing. Door verzet van de VVD heeft PvdA-minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders
  dat standpunt niet overgenomen.

  Het beleid van Rutte II stond vrijwel haaks op de aanbevelingen inzake het MO conflict van de Adviesraad internationale vraagstukken

 2. 5

  http://www.patheos.com/blogs/progressivesecularhumanist/2015/01/attempt-to-stop-child-marriage

  @1 Hopelijk zit je ook niet te wachten op teveel Islamitische invloeden?

  Waarom overigens wel zaken doen voor olie en daarbij alle Joods Christelijke Nederlandse waarden en noem maar op overboort gooien maar tegelijkertijd eisen dat iedereen van elders zich hier aan deze waarden houdt? Ook Nederlanders blijken nogal hypocriet als het op normen en waarden aankomt.

 3. 6

  @5:
  Bespaar me de “joods christelijke Nederlandse waarden”.

  Bespaar me elke religieuze dwaalleer, met o.a. “bar mitswa”, “g.p.v.-vrouwonvriendelijkheden” en ja, ook de islamgewoonten.

  Ik ben ongelovig, maar heb in het algemeen meer waardering voor religie-aanhangers die hun sprookjes niet beter vinden dan die van anderen, dan voor hen die hun eigen verhaaltjes beter achten dan die van andere overtuigingen.

 4. 7

  @5

  alle Joods Christelijke Nederlandse waarden en noem maar op overboort gooien

  Joods-Christelijke waarden, vallen daar ook eerbied en respect voor de Nederlandse taal onder?

 5. 8

  @6: Ik vind dat noem het maar humanistische waarden altijd voor moeten gaan op welke religieuze overtuiging of cultureel gebruik dan ook. Maar blijkbaar verdwijnen Nederlands, Joods, Christelijke waarden en normen, waarover het de laatste tijd veel gaat, als sneeuw voor de zon als het op olie aankomt.

 6. 9

  @7: Ik vind het voldoende als men het fatsoen heeft zo goed mogelijk de Nederlandse taal te leren en te gebruiken. Hoeft niet foutloos te zijn. Wat vind jij?

 7. 10

  @9: Ik vind ‘overboort’ een flagrante schoffering van onze Nederlandse cultuur—een uiting van totale onverschilligheid en respectloosheid. En wat jij vindt, ‘voldoende’, is een typisch voorbeeld van de huidige zesjescultuur waar ons land in afzakt. Over normen en waarden gesproken.

 8. 11

  @4: Laten we het DNA-onderzoek afwachten.
  Als hij niet verwant is met de Duitse populaties, is hij waarschijnlijk uit een dierentuin gedumpt.
  (of uit een donkere kelder. Ik weet niet waar mensen een wolf kunnen verstoppen. Arm beest).

 9. 12

  @10: vind je dat de maatstaf voor iedereen? Ik zat op scholen met veel Turken Surinamers en Marokkanen. Ik denk dat dat mijn Nederlands geen goed heeft gedaan. Ik was eigenlijk een van de beste. Kun je nagaan. Je zou haast zeggen dat ik aanleg had voor taal zeker vergeleken met hen die jij dus kennelijk ook ziet als een schoffering van de Nederlandse cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren