SG-café vrijdag 02-12-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 02-12-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 Emile M

Carrier zegt een belastingkorting te hebben gekregen. Ben benieuwd hoeveel ze aan de campagne hebben bijgedragen.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/trump-blog-trump-viert-banenbehoud-verkiezingssymbool-carrier~a4417222/

#2 Joop

Samsom gaat de PVV kiezers terug halen naar de PvdA. Behalve dan die notoire xenofoben natuurlijk, want het gaat volgens hem om banen, banen en banen.

http://www.nu.nl/politiek/4359401/samsom-wil-oplossingen-pvv-kiezers.html

O ja, en Strumpf had volgens Samsom een ‘agenda van hoop’.

#3 Krekel

‘Smetvrees’?
Maar er zíjn ook echt microben!
Je kúnt ook echt infecties oplopen!

Whaaah! Gaslighting! Gaslighting! …

#4 Geband van Joop

@2:

O ja, en Strumpf had volgens Samsom een ‘agenda van hoop’.

Amerikanen zijn nu eenmaal onverbeterlijke optimisten, he? Waar Samsom op zal hebben bedoeld is dat Trump beloofde The American Dream weer te herstellen, dat machtige, moderne idee van sociale mobiliteit: niemand is gedoemd in een bepaalde stand/klasse te worden gevangen, maar iedereen kan in beginsel alles bereiken door hard te werken, intelligentie en een beetje geluk omdat in een natie als de VS je afkomst er niet toe doet. Een boodschap die weer relevant maar wellicht utopischer dan ooit is geworden, nu het er op lijkt dat er opnieuw een klassenmaatschappij is ontstaan tussen (kosmopolitische) hoogopgeleiden en (nationalistische) laagopgeleiden als gevolg van nota bene de erfelijkheid van intelligentie. De moderne sociale mobiliteit heeft de intelligenten uit arme klassen de kans gegeven te promoveren naar de hogere klassen, maar inmiddels lijkt de sociale mobiliteit tot stilstand te zijn gekomen doordat de lagere klassen simpelgezegd dom zijn en geen intelligente kinderen kunnen voortbrengen die zich omhoog kunnen werken (met uitzondering van immigranten).

De ironie is dus dat alleen als je niet meegaat in de ‘rechtse’ leer van erfelijkheid van intelligentie je net als Trump kunt blijven geloven dat The American Dream niet (definitief) dood is.

#6 frankw

Met goede moed en opgeheven hoofd op naar het Berufsverbot. Geert kijk je mee? Na je Polenmeldpunt kan je nu aan de slag voor een meldpunt voor professoren met onwelvallige politieke meningen.

https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/02/professor-watchlist-website-academic

Ontslaan met dat zelfdenkende anarchistische tuig. Ze mogen nog blij zijn dat ze niet in een kamp belanden. Toch Geert?

/veegt schuim van de mond

#7 Henk van S tot S

@6:
Een naïeveling zou eens kunnen denken dat Erdogan in dit soort ongein uniek was.
;-)

#8 Joop

@6.

We hebben een reageerder hier die heilig er van overtuigd is dat de academici allemaal linkse gasten zijn, want Waarheid is links wat op de uni’s wordt verkondigd.

Ik denk dat Martin Bosma gewoon deeltijd-professor propaganda en politieke indoctrinatie aan de UvA moet worden. Dat zal die linkse rakkers leren!

#9 Joop

@4.

Quatsch, das war einmal!

#10 frankw

Volgens EU regels moeten banken binnenkort inzicht geven in jouw betaalgegevens aan derden als die er om vragen. Het zal toch wel een hoax zijn? Toch????????

http://www.trouw.nl/tr/nl/39683/nbsp/article/detail/4426192/2016/12/01/Derden-mogen-straks-meekijken-in-je-bankrekening.dhtml

#11 Rolmops

@10: enkel als de klant er toestemming voor geeft. Sowieso een bizarre wet, en eentje die goed aangeeft hoever de EU afgedwaald is.

#12 Frank789

@11: De vraag is in hoeverre er druk of dwang gaat worden uitgeoefend. Zoals een gratis app in ruil voor inzage, of een lagere verzekeringspremie of lagere hypotheekkosten.
Of een schuldeiser dwingt inzage af bij de rechtbank?
Net zoals nu veel abonnementen alleen met automatische incasso te krijgen zijn, kunnen hypotheekverstrekkers, levenverzekeraars et cetera alleen aanbiedingen doen in combinatie met inzage in de betalingsgegevens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*