1. 4

  @2:

  O ja, en Strumpf had volgens Samsom een ‘agenda van hoop’.

  Amerikanen zijn nu eenmaal onverbeterlijke optimisten, he? Waar Samsom op zal hebben bedoeld is dat Trump beloofde The American Dream weer te herstellen, dat machtige, moderne idee van sociale mobiliteit: niemand is gedoemd in een bepaalde stand/klasse te worden gevangen, maar iedereen kan in beginsel alles bereiken door hard te werken, intelligentie en een beetje geluk omdat in een natie als de VS je afkomst er niet toe doet. Een boodschap die weer relevant maar wellicht utopischer dan ooit is geworden, nu het er op lijkt dat er opnieuw een klassenmaatschappij is ontstaan tussen (kosmopolitische) hoogopgeleiden en (nationalistische) laagopgeleiden als gevolg van nota bene de erfelijkheid van intelligentie. De moderne sociale mobiliteit heeft de intelligenten uit arme klassen de kans gegeven te promoveren naar de hogere klassen, maar inmiddels lijkt de sociale mobiliteit tot stilstand te zijn gekomen doordat de lagere klassen simpelgezegd dom zijn en geen intelligente kinderen kunnen voortbrengen die zich omhoog kunnen werken (met uitzondering van immigranten).

  De ironie is dus dat alleen als je niet meegaat in de ‘rechtse’ leer van erfelijkheid van intelligentie je net als Trump kunt blijven geloven dat The American Dream niet (definitief) dood is.

 2. 8

  @6.

  We hebben een reageerder hier die heilig er van overtuigd is dat de academici allemaal linkse gasten zijn, want Waarheid is links wat op de uni’s wordt verkondigd.

  Ik denk dat Martin Bosma gewoon deeltijd-professor propaganda en politieke indoctrinatie aan de UvA moet worden. Dat zal die linkse rakkers leren!

 3. 11

  @10: enkel als de klant er toestemming voor geeft. Sowieso een bizarre wet, en eentje die goed aangeeft hoever de EU afgedwaald is.

 4. 12

  @11: De vraag is in hoeverre er druk of dwang gaat worden uitgeoefend. Zoals een gratis app in ruil voor inzage, of een lagere verzekeringspremie of lagere hypotheekkosten.
  Of een schuldeiser dwingt inzage af bij de rechtbank?
  Net zoals nu veel abonnementen alleen met automatische incasso te krijgen zijn, kunnen hypotheekverstrekkers, levenverzekeraars et cetera alleen aanbiedingen doen in combinatie met inzage in de betalingsgegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren