1. 2

  @1: als een linkse persoon iets links zegt: held, red eigenhandig de hele wereld
  als een rechts persoon iets links zegt: slechte bedoelingen, niet vertrouwen

  typisch en tragisch

 2. 6

  @1

  Veel Italiaanse staatsleningen zijn in handen van Italianen of Italiaanse banken. Hoekstra (en anderen) zullen graag de shit in Italië willen houden. En gelijk hebben ze.

  @4

  Best wel een slimme man, die Dijsselbloem. Hadden we in Europa maar meer mensen van dat kaliber. Maar zoals we weten is de PvdA afgestraft door het electoraat. En de kiezer heeft altijd gelijk.

 3. 7

  @4: Als Nederland werkelijk geen banken meer wil redden, zou het tijd worden om te zorgen dat onze banken hun riskante aktiviteiten afsplitsen.

  @5: In het huidige systeem kunnen banken bij mooi weer gouden bonussen uitdelen, en bij slecht weer wordt de rekening door de overheid betaald. Dat zien linkse mensen.

 4. 8

  @3: eeh gross

  @5: “links” (van het post-communistische soort) weet zelf niet wat het wil. geen marktwerking in de zorg/oh ja wel ZZP verpleegsters, wel belasting op vliegen/oh ja Jan Lul moet wel met het vliegtuig want solidair, etc.

  Dat zien linkse mensen.
  dus daarom is #1 tegen bailouts? of er voor? volgens mij weten jullie het zelf niet meer.

 5. 10

  @8

  “links” (van het post-communistische soort) weet zelf niet wat het wil.

  Toch handig, dat stropoppen precies zeggen wat jij wil dat ze zeggen. En dan houd ik er ook nog geen eens rekening mee dat je maar van alles bij elkaar zou rapen en dat als één en hetzelfde presenteert. Ik bedoel maar: alle analisten praten onzin, alleen omdat jij dat doet. Daarvan denk je ook: die conclusie klopt niet.

 6. 12

  De Washington Post heeft een handige nieuwe, overzichtelijke leugenteller gepubliceerd.

  https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims-database/

  (Open incognito wegens betaalmuur.)

  P.S. Drie keer raden over wie dit gaat:

  [N]ooit toestaan dat het publiek afkoelt; nooit een fout of ongelijk toegeven; nooit toegeven dat er misschien iets goeds huist in uw vijand; nooit ruimte laten voor alternatieven; nooit schuld aanvaarden; concentreer op een vijand tegelijk en verwijt hem alles wat verkeerd gaat, de mensen geloven een grote leugen sneller dan een kleine, en als je die vaak genoeg herhaalt, zullen mensen die vroeg of laat geloven.

 7. 15

  Wat denken jullie? Welke maatregelen worden over een paar jaar van dit plan weer stilletjes afgeschaft omdat het onhoudbaar blijkt te zijn? Die delen van dit plan om makkelijker te ontslaan , of die delen die flexwerken duurder maakt?…..Zeg maar net als leenstelsel voor studenten…nee hoor kan prima, lekker lage rente…gaan we echt niet ophogen…nee echt niet.

  https://nos.nl/artikel/2257571-ontslagrecht-ingrijpend-veranderd-gevolgen-voor-werkgevers-en-werknemers.html

 8. 16

  @15

  De geluiden die mij bereiken is dat er tegenwoordig weer gemakkelijker een vast contract wordt gegeven. Goede, capabele medewerkers legt men graag vast. Proeftijd zegt niet zo veel meer, werkgevers bieden na een periode flex een vast contract aan. Of niet en dan is dat een teken om elders je licht op te steken.

  Over ontslagreden kan ik geen mening vormen. Oppervlakkig lijkt het mij een achteruitgang. Maar als er meerdere kleinere redenen worden aangevoerd, vergroot dat ook de kans om één of meer redenen af te schieten. De praktijk zal moeten uitwijzen wat het betekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren