SG-café vrijdag 02-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 02-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (18)

#1 Le Redoutable

Halsema blijkt aan alle kanten gelogen te hebben over de demonstratie op de Dam:

https://nos.nl/artikel/2350629-halsema-maakte-zich-dag-voor-protest-op-dam-al-zorgen-over-drukte.html

Maar goed ze is van links, dus de pers zal hier wel niet zoveel ophef over maken als een spontane knuffel van een schoonmoeder.

#2 Sjors

@1: geacht redactielid van Sargasso, wat weet je het weer enorm scherp neer te schrijven, en er zullen ongetwijfeld weer wat mensen intrappen en inhoudelijk ingaan op je overduidelijke getrol, maar de grap is wel een beetje teveel uitgeknepen. Vind je niet?

#2.1 P.J. Cokema - Reactie op #2

Pot/ketel…
Hier stellen dat Le Redoutable een redactielid van Sargasso zou zijn is even goed valse informatie verspreiden.

Dat Le R zo zijn eigenaardige draai aan nieuws geeft en daarmee blijk geeft van zijn politiek en/of levensbeschouwelijke opvattingen is niet veel anders dan wat een andere reageerder deed toen hij bij een Closing Time schreef dat een bandje in de V.S.”veel weerstand ondervind in vrij grote (achtergebleven) gebieden van de VS (waar ze door domme religieuze dwazen worden beschuldigd van duivelsaanbidding)”.

Diezelfde reageerder schreef bij een ander topic dat “(minister) De Jonge al zijn hele politieke carrière iemand is van veel woorden, maar zeer weinig daden. Hij weet zijn luiheid/incompetentie goed te verbloemen met een woordenbrij, en daar blijft het dan ook bij”.

Beide bijdragen werden hier zonder enige onderbouwing neer geplempt, maar de politieke en/of levensbeschouwelijke opvatting heeft die reageerder wel duidelijk gemaakt.

Voor alle duidelijkheid (geen nep!): Ik wil hiermee niet de politieke en/of levensbeschouwelijke opvattingen en de tendentieuze bijdragen van Le R verdedigen.

#3 lmgikke

@1 duik eens in de burgemeester van Tilburg. Die geeft toestemming voor evenement na evenement. Kermis, voetbal

en TELKENS gaat het fout en komt hij weg met het antwoord: “Met de kennis van nu hadden we dit niet gedaan”

Waarom begin je daar niet over? Omdat het een VVD burgemeester is? Of ben je stiekem verliefd op Femke en hoop je zo haar aandacht te trekken?

#4 beugwant

@3: Dat is tot mislukken gedoemd. Femke heeft al een stronteigenwijze man.

#5 Lejo

Trump is positief getest op corona.

Ik was er al bang voor. Wat als er gekozen zou moeten worden tussen Pence en Biden?

#6 Ronzhu

@5 Dat is niet precies hoe het werkt.

Als een kandidaat komt te overlijden voor de verkiezingen, of na de verkiezingen maar voor het bijeenkomen van het Kiescollege, dan kiest de partij een vervanger (en dit is niet noodzakelijk de vice-president, zeker in het geval van Pence).

Verder druipt de ironie er vanaf, lekker Joe afzeiken over zijn masker tijdens het debat:
https://www.reddit.com/r/PublicFreakout/comments/j3pd96/trump_mocks_biden_for_wearing_masks_then_tests/

#7 Frank789

@5: [ Trump is positief getest op corona.]

Eigen schuld, moet je maar niet zoveel testen.

Trump said more Covid-19 testing ‘creates more cases.

#8 Sjors

@:7: Beide bijdragen werden hier zonder enige onderbouwing neer geplempt

Dat is zeker waar, ik heb niet de links met onderbouwing erbij gezet. Verschil is echter dat als je zou googlen dat je dan zou ontdekken dat wat ik beweerde waar is, terwijl Le R keer op keer is gewezen op wat hij zegt regelrechte onzin is als je even zoekt op wat hij beweert.

Maar ja, wat ik beweer op dezelfde lijn zetten al de meermaals bewezen fabels die Le R verspreidt, is wel tekenend voor de kritische noot die Sargasso tegenwoordig hanteert.

#9 Henk van S tot S

@5:
En een heleboel presidenten/premiers e.d. wensen hem schijnheilig beterschap.
;-)

#10 Micowoco

@5: Als Tmurp ongelogen echt waar besmet is, dan zou Pence het ook kunnen zijn. Wat dan? Kan dit tot het opschorten van verkiezingen leiden, zoals sommigen beweren? Waar of niet waar, een ‘miraculeuze’ genezing heeft Boris Johnsons populariteit geen kwaad gedaan en hetzelfde kan ook hier gebeuren, hierover heb ik al memes gezien. En wat te denken over de keuze van de Democraten voor een kandidaat in dezelfde leeftijds/risicogroep? Was dat nou zo slim?

#12 Arduenn

De verkiezingen kunnen misschien wel opgeschort worden, maar volgens de grondwet zijn Trump en Pence vanaf 20 januari geen president en vice-president meer, tenzij of totdat ze officiëel herkozen zijn verklaard.

#13 Bismarck

En toch komt dit Trump weer ontzettend goed uit. Wie heeft het nu nog over de belasting die Trump (niet) betaalt, of zijn openlijke steun aan extreemrechtse milities?

#14 joostdev

@14: Exact. De man heeft sinds zijn aantreden bijna 24.000 keer gelogen, niet in de laatste plaats over zijn eigen gezondheid. Hij heeft destijds zijn eigen gezondheidsverklaring aan zijn arts gedicteerd.

Ik zie geen enkele reden om zomaar aan te nemen dat hij tegen Covid is aangelopen.

Michael Moore vat het goed samen in aflevering #125 van zijn podcast Rumble:

https://open.spotify.com/show/5KubucWBfyJr14bD7xWBvS

#15 Cerridwen

@14: Trump inmiddels opgenomen in het ziekenhuis. Natuurlijk, ze zeggen dat het uit voorzorg is etc etc, maar je kan je niet aan de indruk onttrekken dat Trump inmiddels wel echt ziek is, en dat het erger wordt. Dus in die zin komt hem dit zeker niet goed uit.

Los daarvan, ook politiek is dit toch niet handig. Weliswaar gaat het niet meer over zijn belastingen en zijn desastreus debat, maar wel over het catastrofale mismanagement van corona. Want er blijken nu steeds meer mensen besmet op een bijeenkomst in het Witte Huis, waar de afstands- en hygiëneregels met voeten werden getreden. Het aantal mensen dat op de bijeenkomst was en besmet blijkt loopt nog altijd op.

#16 Hans Verbeek

@16:

Trump inmiddels opgenomen in het ziekenhuis. Natuurlijk, ze zeggen dat het uit voorzorg is etc etc, maar je kan je niet aan de indruk onttrekken dat Trump inmiddels wel echt ziek is, en dat het erger wordt.

In elk theaterstuk zit zo’n opbouw. Het wordt eerst erger en straks in het derde bedrijf zelfs spannend (kantjeboord).
We hebben bij Boris Johnson hetzelfde gezien en die is op miraculeuze wijze hersteld (zoals 99,5% van de mensen).

Het is en blijft theater: verkiezingen, publiciteit, aandacht, vermaak.
Ik zie mijn buren, collega’s, familie en vrienden veel liever dan Trump. (er zit een knop op je TV/telefoon/computer)

#17 beugwant

@10: Thoughts & Prayers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*