1. 1

  Dus. Trump trekt zich terug uit een verdrag dat op vrijwillige basis werkt en waarbij je zelf je eigen doelen vast mag stellen en dat oproept tot het toezeggen van niet-bindende klimaatfinanciering die je gewoon uit je potje voor internationale ontwikkelingshulp kunt betalen.

  Vanwege redenen…

 2. 5

  @1

  Het is nu toch alles of niets. Of we maken snel een transitie naar een CO2 neutrale planeet en héél misschien is er dan nog wat te redden. (zelf geloof ik daar niet in) Of we gaan dankzij Trump gewoon een jaartje eerder naar de klote. Dan mogen we hem misschien nog wel dankbaar zijn. Het moet maar achter de rug zijn.

 3. 8

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/wisseling-van-de-wacht-china-wil-met-europese-unie-klimaat-beschermen~a4498662/

  @6

  Wellicht komt er door de houding van de VS een andere dynamiek op gang. Het zou zomaar kunnen dat ‘rechts’ een verdienmodel ziet in vergroening.

  Waarom nog geld investeren in het ontwikkelen van nieuwe olievelden als olie al snel overbodig gaat worden? Volgens mij is er ergens een kantelpunt in de wereldeconomie waarop men als lemmingen achter klimaatneutrale energie aan rent.

  Dat lost het hoge CO2 gehalte natuurlijk nog niet op. Je zou de vrije CO2 moeten kunnen afvangen en vastleggen zoals planten doen. Maar dan even sneller.

 4. 13

  @9

  Dat is een erg zwak artikel in Elsevier… erg zwak…

  Er is iemand daar die zijn mening geeft zonder een enkele onderbouwing. Met stellingen in die mening die al jaren achterhaald zijn. erg zwak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren