1. 3

  Dit is mooi en goed, van de socialisten (trotskisten) van WSWS.org:

  The right-wing, racialist attacks on the film Free State of Jones

  The new film written and directed by Gary Ross, Free State of Jones […] has come under sharp attack by right-wing elements in the American media. By right-wing elements, we mean the “new right” of identity politics advocates. […]

  A sprawling industry of race- or gender-obsessed academics, journalists and pundits has come into being in the US over the past several decades. These upper-middle-class elements are engaged in a ferocious struggle for privileges and position. Selfish and blind, they regard race or gender as the essential foundation of society and view all phenomena through that false prism. These petty bourgeois elements make up an increasingly important wing of the establishment; they are one of the pillars of the Democratic Party.

  “right-wing elements”

  http://www.wsws.org/en/articles/2016/06/30/blow-j30.html

 2. 5

  @4.

  Goed zo, laat ze nog maar eens stemmen. Eigenlijk zou je om de drie maanden verkiezingen moeten hebben. Dat is democratischer en dat wil het volk.

 3. 6

  Nieuwe voorzitter EU: Slowakije – laat de oude lidstaten waaronder het kleine kikkerlandje beter luisteren naar de nieuwe leden in het oosten.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4330893/2016/06/30/Nieuwe-EU-voorzitter-Slowakije-traditionele-lidstaten-moeten-toontje-lager-zingen.dhtml

  “Als de traditionele lidstaten een mening hebben, heet dat een ‘visie’, maar als de nieuwe lidstaten iets zeggen, heet dat een ‘probleem’. Dat kunnen we niet langer aanvaarden.”

  De premier [sociaal democraat Fico] noemde verder een betere communicatie met de EU-burgers als een van de prioriteiten voor het komende halfjaar. Die burgers zijn diep teleurgesteld in de EU en dat is volgens hem terecht. “Ik ervaar de Brexit niet als een tragedie, maar als een realiteit. De Britse burgers hebben gereageerd op EU-beleid. Er is geen enkele reden om boos te zijn op de Britse kiezers.”

 4. 8

  @7:

  “”Het oordeel dient ertoe het vertrouwen in de rechtsstaat en de democratie te versterken.””

  Dat mag best een duit kosten, nietwaar?

 5. 9

  @5

  Waarom niet elke dag? Gewoon via internet? Dan kunnen we tenminste echt spreken van de waan van de dag.

  @7

  Als het om de macht gaat geven populisten niet om geld.

 6. 11

  De ambachtsmensen zijn in de kou gezet, de hoger opgeleiden hebben gedacht dat zij het even beter weten, ondanks dat ze vaak geen enkele relevante technische kennis hebben:

  http://www.volkskrant.nl/opinie/geef-de-macht-terug-aan-ambachtsmensen~a4330739/

  We zien dat overal in de maatschappij: in de thuiszorg, in de verpleging in ziekenhuizen, in het onderwijs. Nergens mogen vakmensen nog naar eigen inzicht en op eigen verantwoordelijkheid hun vak uitoefenen. Overal zijn ze overruled door papiergeleerden, die woorden als ‘budgetplafond’ en ‘cyclische kwaliteitsverbetering’ bedenken om hun overbodigheid weg te moffelen. ‘Handen aan het bed’ worden de vakmensen in beleidsplannen genoemd. Alsof er geen hoofden aan die handen zitten die zelf na kunnen denken.

 7. 12

  @11

  Dat heeft volgens mij niet zozeer te maken met “hoger opgeleiden die menen het beter te weten”, als wel met risicomijdend gedrag. Wij, de maatschappij, lijken niet (meer?) te accepteren dat er wel eens wat misgaat in bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs. Dus proberen leidinggevenden elk foutje (met bijbehorende negatieve media-aandacht en hysterische Kamervragen) te voorkomen door alles dicht te timmeren met regels, procedures en protocollen.

 8. 13

  @12.

  Ja ja, dat is weer van Herr Beck:

  http://www.yourarticlelibrary.com/sociology/becks-theory-of-risk-society-of-modernity-definition-and-speciality-of-risk-society/39843/

  En de tragiek kan je nooit helemaal uitbannen:

  http://www.vangennep-boeken.nl/boek_detail.php?id=388

  Waarom kunnen we maar niet aanvaarden dat de wereld fundamentele tekortkomingen kent? Waarom willen we alle pech, leed en risico uitbannen? De menselijke conditie is er nu eenmaal een van tragiek. Al lezen we dat graag in de Griekse tragedies, in het maatschappelijk bestaan ontkennen we het liever. Daartoe uitgedaagd door het populisme, dat ons wil verlossen van het tragische en het onvolmaakte, intensiveert de bestaande politieke orde zijn greep op de samenleving. De modernistische droom van maakbaarheid is verworden tot de nachtmerrie van een alom interveniërende fatale staat.

 9. 15

  @11

  Een slecht artikel. Er is geen enkele aanwijzing dat ambachtsmensen het er beter van af hadden gebracht in Alphen aan de Rijn.

 10. 16

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4331375/2016/07/01/Turkije-creeerde-zelf-een-monster.dhtml

  Als je oorlog wilt, kun je het krijgen. Dat lijkt deze week de ondubbelzinnige boodschap van Islamitische Staat (IS) aan Turkije. Mits natuurlijk de terreurgroep verantwoordelijk is voor de aanslag op Atatürk Airport die afgelopen dinsdag aan 42 mensen het leven kostte.

  Niks tegen in te brengen.

  Een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar dat jihadisten in Turkije zouden toeslaan. Toen konden die nog gewoon ongehinderd door Turkije naar Syrië reizen. Atatürk Airport was het begin van de ‘snelweg naar het Kalifaat’. Dat ze nu juist daar toeslaan, getuigt van een wrede ironie.

  Geen ironie. Iemand die in het nauw wordt gedrongen (IS) slaat wild om zich heen.

  Volgens schattingen reisden er circa 35.000 jihadisten naar Syrië. Het merendeel deed dat via Turkije. Zo werd een monster geschapen, overigens met instemming van westerse veiligheidsdiensten, zeker in het begin. Want al die strijders bij elkaar konden het het Assad-regime nog knap lastig maken, was de gedachte.

  Zie hier het simpele denken van Erdogan (en veel Turken)
  De vijand van mijn vijand is mijn vriend, Leve IS!!

  Voor de Turken waren het zelfs twee vliegen in een klap, want Islamitische Staat vocht óók tegen Syrische Koerden, gelieerd aan de PKK.

  Ja, die Koerden…..tegen Koerden mag je je wel als een terreurstaat gedragen. Jammer joh!

  Het was een uiterst riskant spel. Niet alleen kwamen de Koerden juist geharder dan ooit tevoorschijn uit de strijd, ook bleek IS zich van de Turkse soevereiniteit niets aan te trekken. De groep pleegde zware aanslagen, tot in de hoofdstad Ankara aan toe.

  What goes around come around.

  De mate waarin Turkije IS gesteund heeft zal waarschijnlijk nooit helemaal opgehelderd worden.

  Dat zal idd nooit helemaal duidelijk worden. Wat wel duidelijk is dat de Turken o.l.v. Erdogan een koers hebben gezet die leidt tot terreur en een binnenlandse oorlog. Waar wij als buitenstaanders ook vooral buitenstaander dienen te blijven.

 11. 18

  @17.

  Veiligheid is een zeer belangrijk ding bij veel burgers. Althans dat blijkt uit prioriteitlijsten bij enquetes. Daarom moeten de grenzen dicht, want het zijn allemaal aanranders, verkrachters, zoals onlangs is gepropageerd door de Brexiteers, die je in je land krijgt. De eigen bevolking loopt kennelijk allemaal goed in het gareel.

  Deze Filipijnse meneer is iemand die de immense criminaliteit heeft teruggebracht naar aanvaardbare proporties, en wil verder, want verslaafden zijn degenen die om hun drugs te verkrijgen teveel jatten en inbreken.

  Je zou ze kost moeten geven hier in NL, vooral stoere jongens van de sportschools, die wel eens een verslaafde hebben neergeknuppeld in een achteraf steegje. Ik ken er in ieder geval wel een stel macho’s die dat soort dingen doen. Krakers, bedelaars, homo’s en milieuactivisten staan bij hun eveneens op het lijstje als potentiële kanshebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren