1. 5

  Wij, burgers van over de hele wereld, roepen u op om “nepnieuws recht te zetten” — door te werken met onafhankelijke factcheckers en effectieve rectificaties te laten zien aan alle personen die onware of misleidende content hebben gezien op uw platform. Dit is het beste wat u nu kunt doen om het vertrouwen van het publiek terug te winnen en democratie en vrijheid van meningsuiting te beschermen.

  https://secure.avaaz.org/campaign/nl/correct_the_record_loc_rb_langs/

 2. 9

  De burgemeestersrel in de Oostelijke Mijnstreek is qua timing te laat voor een themawagen in de carnavalsoptocht, maar een einzelgänger zal er hopelijk nog wel wat mee kunnen. Het enige dat ik tot nu toe met redelijke zekerheid durf te stellen, is dat een VVD-er in die positie vooralsnog was blijven zitten…

 3. 11

  @10: De open deur dat Roemer als interim dan maar wat langer aanblijft werd door het lokale sufferdje gisteravond als ‘breaking’ gepresenteerd. ;)

  Een van de aspecten in deze zaak is dat in Nederland de hele procedure van solliciteren op een burgemeesterspost er een van achterkamertjes is. Krewinkel hàd dus niet eens in alle openheid kunnen solliciteren. Hij komt uit Kerkrade; zijn politieke carrière is daar in de gemeenteraad begonnen. Dat hij nu door gezinsomstandigheden wat carrièregas terug neemt en de kans heeft waargenomen om in zijn oude heimat* te solliciteren, is iets waar ik dan wel in kan komen. Dat Heerlen ontzet reageert, is zelfs een beetje hypocriet, want hoe is die stad zelf indertijd aan Krewinkel gekomen? Die was toen amper burgemeester in Beek of hij schoof alweer door naar Heerlen (stoeltje wisselen met destijds interim Weekers, die de VVD toch ook ergens kwijt moest). De Heerlenaren waren bovendien gewaarschuwd, in 2017 liep Krewinkel als een ‘halve Winkbuul’ mee in de Heerlense Optocht.

  *Voor de Zuid-Limburger kan een dorp verder een wereld van verschil betekenen.

 4. 12

  @11: Heerlen en Kerkrade is ook wel een (taal)wereld van verschil; In het ene stad spreken ze een soort Hollands (met knoebelen), in de andere een soort Kölsch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren