1. 3

  @2: Halsema heeft niks te eisen, als ze meer agenten wil dan komt ze maar met poen over de brug, voor niks gaat de zon op.

 2. 4

  @2 veelbelovend: de eis is voorzien van een zeer valide argument (het aantal agenten dat je nodig hebt is uiteraard niet afhankelijk van het aantal inwoners van een stad maar van het aantal mensen dat zich in een stad bevindt).

  Kom daar nog maar eens om in deze tijden van wie-het-hardst-roept-heeft-gelijk-politiek.

 3. 5

  @3.

  Hahaha. Artikel niet gelezen zeker. Zuurpruim. De poen moet uit den haag komen van dat kabinet dat geld weggooit naar buitenlandse aandeelhouders.

 4. 7

  @6.

  Dat is geen reden, simpele ziel. Ze mag gewoon geld eisen voor meer politie. Van dit incapabel kabinet die rechtse praat doet met meer veiligheid op straat, maar niets doet.

  Dus het is haar goed recht.

 5. 8

  Ik vond het ombudsmanverhaal ook wel ontzettend slap. Filmpje even gekeken. Er werd getoeterd (ja wat denk je, de helft van de filmtijd stonden er politiebusjes stil precies op de T-splitsing, ondanks een stopverbod), brommers reden tegen de eenrichting in en over de stoep (vanwege politiebusjes die de straat blokkeerden), er was een aanrijding (van een fietstaxi tegen een paaltje, zonder schade), zonder dat de politie daar iets aan deed en als klap op de vuurpijl hebben er in die nacht wel twee mannen staan wildplassen!

  Als dat de jungle van wetteloosheid is waar de ombudsman tegen wil optreden, dan denk ik dat de problemen van Amsterdam wel heel erg meevallen, gelijkaardige wetteloosheid (afgezien van de grote hoeveelheid politiebusjes die midden op straat stilstaan) kun je in het centrum van elke middelgrote stad vinden op een uitgaansavond. Je gaat je haast afvragen of die man zijn hele leven in een gat in de biblebelt heeft gewoond.

 6. 9

  @7

  Ben je een capabele burgemeester als je geld eist? Ga je eerst eens afvragen waarom er wetteloosheid heerst in Amsterdam.

  @4 heeft een punt: het gaat er om hoeveel mensen zich in je stad bevinden. En vooral ook wát voor mensen. Heb je allemaal hardwerkende mensen en bejaarden in je stad, dan is de kans groot dat ze ‘s-nachts op een oor liggen. Maar heb je een stad die een openlucht museum/pretpark is dan liggen de zaken wat anders. Dan zijn er ook mensen die geld aan de overlast verdienen. De vervuiler betaald is een mooi principe. Bij anderen bedelen kan je beter aan Varoufakis over laten.

 7. 10

  @2 Een van haar eerste daden was het sluiten van een koffieshop. Zo zie je maar hoe een op papier uiterst links college met een linkse burgemeester door de harde realiteit toch noodgedwongen rechts beleid moet gaan uitvoeren.

  @3 In het Amsterdamse coalitieakkoord staan miljoenen gereserveerd voor milieu, identiteitspolitiek, cultuur en opvang van illegalen. Daar kunnen er best een paar vanaf om de stad veilig te maken. De vervuiler betaald is het linkse motto, bovendien hebben ze de grootste mond over het kabinet, ik kan me niet voorstellen dat ze daar nu hun handje gaan ophouden.

  De identiteitspolitiek loopt overigens ook niet helemaal op rolletjes:

  https://www.trouw.nl/samenleving/kan-amsterdam-zich-nog-met-goed-fatsoen-gay-capital-noemen-~a7ba158f/

 8. 12

  @11 Een burgemeester is op de eerste plaats de vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de stad. Als er één iemand als taak heeft om de lokale belangen in den Haag op tafel te krijgen, dan is zij het wel.

 9. 13

  @10.

  Is dat wel expliciet rechts beleid? Dat wil je graag zie ik al. Wat kan jij je ergeren aan links, grappig. Ergernis komt uit jezelf.

  @11.

  Prachtig hoe jij je ergert, je hebt niets te zeggen over haar, goed dat ze haar mond heeft opengedaan. Als burgemeester mag ze best signalen afgeven, en dat doet ze goed. Want ze zit ook in de driehoek veiligheid.

  Ze mag dingen op de agenda zetten, zoals een rondleiding van fractievoorzitters door de wallen. Lobbyen heet dat. Dat is politiek. Goeie zaak.

 10. 14

  @13:

  Want ze zit ook in de driehoek veiligheid.

  Op een aanzienlijk lager niveau als de minister die de belangen van het HELE land in de gaten moet houden en niet slechts die van Amsterdam want extra agenten in Amsterdam = minder agenten elders.

  Halsema moet gewoon haar werk als Burgemeester doen en die zooi opruimen door bijv. de toeristen belasting flink te verhogen waardoor er minder toeristen komen, de openingstijden aan te passen e.d.

 11. 16

  @14

  Op een aanzienlijk lager niveau als de minister

  Als dat een argument is dan snap ik niet dat jij je vanaf jouw micro-niveautje hier überhaupt mee durft te bemoeien

 12. 17

  @16: Dat is een argument, Halsema kijkt enkel naar Amsterdam, de minister naar het hele land en als hij toegeeft aan Halsema dan staat er de volgende dag een rij van burgemeesters voor de deur van de minister met een zooi eisen.

  Nogmaals, Halsema wil wel de lusten van de toeristen en de drukte (extra inkomsten) maar niet de lasten (extra kosten), die wil ze afwentelen op de rest van Nederland.

  Nogmaals, laat haar maar eerst eens de toeristenbelasting flink verhogen, de openingstijden inperken en de criminele panden sluiten, moet jij eens opletten hoeveel rustiger het zal worden.

 13. 18

  @17 I rest my case. Halsema mag zich niet bemoeien met het beleid van de minister want zij gaat daar niet over, maar Bolke mag zich wel bemoeien met het beleid van Halsema, ook al gaat hij daar niet over.

  De logica is ver te zoeken.

 14. 19

  @17 de BTW die al die toeristen betalen gaat natuurlijk ook allemaal naar het stadhuis in Amsterdam? En de belastingen die voortvloeien uit de economische activiteit rond Schiphol? En de belasting over de inkomsten van al die mensen en bedrijven die leveren aan de Amsterdamse toeristische industrie?

 15. 20

  @19: Amsterdam heeft voor 850k inwoners een budget van 5,7 miljard euro. Me dunkt dat het een keertje genoeg is.

  p.s. Schiphol ligt helemaal niet in Amsterdam en de grootste economische hub van Nederland is Rotterdam die het met aanzienlijk minder budget dan Amsterdam moet doen.

 16. 21

  @18: Nee halsema wil meer van mijn belastingcenten (meer politie = meer belastingen voor ELKE nederlander) en daar gaat Halsema niet over.

 17. 22

  @21: dat is jouw interpretatie, maar die klopt niet. Halsema wil meer geld voor meer politie in Amsterdam, niet voor meer politie in totaal in Nederland. Ze pleit voor herverdeling van het budget op basis van aantal mensen dat zich in een stad begeeft in plaats van op het aantal inwoners. Ze zegt nergens wat jij nu zegt: dat het totale budget omhoog moet.

 18. 23

  @20 Maar Halsema betoogt nu net dat het niet om inwoneraantal, maar om aantal en aard van de aanwezigen gaat. In een stad zonder toeristen en met maar weinig uitgaansleven heb je veel minder politie per inwoner nodig.

  En Schiphol ligt inderdaad niet in Amsterdam. Dat was nu net mijn punt. Al die mensen die daar werken betalen belasting. Veel van die infrastructuur wordt gebouwd door Nederlandse bedrijven. Shops, horeca en vervoerders dragen bij aan de schatkist. Niet iedereen die naar Schiphol vliegt doet dat voor Amsterdam, maar zowel van het zakelijke als van het toeristische publiek komt een heel groot deel wel hierheem voor een bezoekje aan de hoofdstad.

  Jij vraagt precies wat je Amsterdam verwijt. Jij de lusten, Amsterdam de lasten.

 19. 24

  @15

  Waarom helaas? Laat degenen die verdienen aan het toerisme maar dokken. Je kan niet de winsten privatiseren en de verliezen socialiseren. Nou ja, dat is dus eigenlijk wel wat Halsema wil.

 20. 26

  @24 Check je d’s en t’s eens. Je zegt niet wat je denkt dat je zegt.

  Maar maak je geen zorgen. Je bent niet de enige die problemen heeft met werkwoordspelling. Er is hier een aantal vaste reaguurders dat werwoordsvormen eindigend op een d of t minstens zo vaak fout als goed spelt. Normaalgesproken zeg ik er niks van. Iedereen maakt wel eens een typefoutje. Deze van jou had alleen wel een leuke uitwerking op de inhoud van je betoog.

 21. 27

  @26

  Er is hier een aantal vaste reaguurders dat werwoordsvormen

  Iedereen maakt wel eens een typefoutje.

  Normaal gesproken zeg ik er ook niks van;-)

 22. 28

  Zohee, 27 reaguursels op de vroege maandag. Maar wat een rare discussie. Het enige dat ik hierboven lees is dat Femke het nooit goed kan doen omdat ze nou eenmaal links is en dat iedereen zich opwind over een door de media opgeklopt verhaal over een stad waar niemand in deze draad in woont, afgemaakt met een snufje recursief taalnazisme. Houzee jongens en meisjes.

 23. 29

  Je hebt gelijk, wat kan Amsterdam ons eigenlijk schelen? Laten we ons liever hier druk om maken:

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/de-lui-die-op-uw-kosten-leven-krijgen-het-allemaal-cadeau

  U mag straks opdraaien voor de begrafeniskosten van een groeiende menigte uitvreters. De laagstbetaalden in ons land hebben steeds vaker geen uitvaartverzekering. Als de spaarpot dan aan het eind van het verhaal leeg is en de nabestaanden de erfenis afwijzen, dan komt de uitvaart voor rekening van de gemeente

  Gelukkig heeft het linkse bestuur in Halsemastad een oplossing!

  In Halsemastad raadt de gemeente nabestaanden met een kleine beurs aan om een budgetuitvaart zonder plechtigheid te regelen. Een beetje zoals je dat doet met een huisdier. Dan ben je voor 1350 euro klaar.

  Dat klopt wel een beetje. Dat zijn de kosten voor de crematie zelf. Eigenlijk zou zoiets via de Lidl of de Aldi moeten gaan, dan kan het vast nog wel goedkoper.

 24. 31

  @29.

  Dat had zomaar op Geenstijl kunnen staan. De uitvreters, naar Nescio. Prachtig toch, een leven na de dood is er niet meer. Dus waarom druk maken over dat soort dingen.

 25. 32

  @28 Integendeel, Halsema pakt het prima aan. Het is alleen een opvallend rechtse “law&order” aanpak voor een college en burgemeester die pretenderen zeer links en progressief te zijn. Alles was in Amsterdam toch altijd op te lossen met theedrinken, gedogen en bagatelliseren van het probleem?

  De verklaring: “De Amsterdamse driehoek van politie, justitie en gemeente laat in een reactie weten het beeld dat de ombudsman schetst, te herkennen.” evenals de actie van de burgemeester zelf lijkt mij voldoende bewijs dat het niet zo maar een opgeklopt verhaal is.

 26. 33

  @31

  Omdat wij het als hardwerkende burgers betalen moeten, daarom maken we ons er druk om! Dan staat er op zo’n steen: Hier rust Kees. En ik maar werken.

 27. 34

  Och, huisaccuzuurpisser zeikt ook weer. Zou Halsema nog ietsjes harder optreden, dan maakt hij ook met hetzelfde gemak weer vergelijkingen met Stalin en de Goelags en hoe wreed en geweldsverslaafd links zou zijn. GAAP.

  Ondertussen is het beeld van ‘wetteloos Amsterdam’ nou ook niet heel erg indrukwekkend. Enorm opgeklopt, maar ja, het is komkommertijd. Dus in de gracht pissen wordt kennelijk opgewaardeerd naar halsmisdrijf. Illegale taxi’s en snorboten: de 4 ruiters van de apocalyps hebben die tot hun voertuig gemaakt.

  Ongetwijfeld heeft Amsterdam problemen, winkeliers klaagden al er al langer over: de toeristen zijn de extra kosten niet meer waard, al was het hun ook te doen om de airbnb’s. En het heeft misschien de uitgaansproblemen van een middelgrote stad, maar dan wel alle dagen van de week. Maar met een landelijke politie die juist onder één landelijke organisatie voor de ‘daadkracht’, wat kan Halsema dan doen? Inderdaad, klagen. Zelf politie aannemen mag en kan niet (landelijke politie, ik zei het net nog). De opmerking over proportionaliteit ten opzichte van inwoners schetst ook een deel van het probleem. Gemeentelijke inkomsten zijn of op basis van inwoners, of op basis van vastgoed. Het is ergens ook raar om die proportionaliteit mee te nemen: zou dat ook moeten betekenen dat er ’s nachts opeens meer mensen in de slaapsteden moeten zijn, en overdag juist in de werksteden?

 28. 40

  Ah, dat zijn inderdaad goede technische tips. Volg ze ook best. Firefox focus is voor sommige toepassingen, zoals dagelijks browsen, ook een fijne.

  Maar ik heb zulke dingen helaas niet in mijn brein. Dus nee. Maar als iemand een verdunde versie wil geven, houd ik mij aanbevolen.
  Net zoals ik hier de reaguurders ook lees om een beetje een idee te krijgen wat zo hier en daar speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren