SG-café maandag 29-05-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 29-05-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (37)

#2 JANC

@1: Mag ik het een zwak verhaal vinden? Veel veronderstellingen, maar weinig hard maken.

#3 Le Redoutable

@1 Nooit geweten dat een donkere jongen met een Hindoestaans meisje een archetypische tegenstelling in Nederland was. Ook niet dat de Grachtengordel in Rotterdam lag, zo leer je nog eens wat.

#4 Arduenn

@1

Het is een móóie moraal – maar ik mis iets. Ik mis een foto van een keurig meisje ‘met parelketting’, zoenend met een skinhead met neo-nazisymbolen. Of van een jongen uit de grachtengordel in innige omstrengeling met een langgerokte schone uit de bible-belt. Toegegeven: het zijn onwaarschijnlijke combinaties. Waarschijnlijk net zo onwaarschijnlijk als die van de joodse jongen en het moslimmeisje.

[img]https://images1.persgroep.net/rcs/z9BId3VAVJSECi-tcMiUTtHMyQs/diocontent/106801281/_fitwidth/581/?appId=e9b4e2a1869038ffcaf318a6d1463b0b[/img]

Ik mis vooral de zoenende mannen—de minst onwaarschijnlijke van allemaal.

(Vraagje, moeten moslimtravestieten ook een hoofddoek dragen van de Koran?)

#5 Bismarck

@3: Dan ligt de Bible Belt vast ook niet in Rotterdam? Kan het misschien zijn dat je niet uit Rotterdam hoeft te komen om op die “In Nederland…” poster te staan?

Overigens was dat dacht ik een beetje de kritiek, er wordt een beetje voor stereotype tegenstellingen gekozen (een praktiserende joodse jongen, totaal onrepresentatief voor Nederland sinds een jaar of 70, moslimmeisjes met hoofddoekjes, nest alsof de meesten daar aan doen), in plaats van de tegenstellingen die in Nederland kunnen optreden op grond van aantallen. De boodschap is daarmee inderdaad heel duidelijk: Als religieuze exoot, kleurling of homofiel (zeg maar de stereotype minderheden) moet je je partner zelf kiezen (en dat moet iemand van buiten je eigen hokje zijn!), als autochtone heterofiel is dat wat minder belangrijk.

#6 gbh

Plaatsvervangende hoofdredacteur ZDF heute noemt Trump gevaarlijk:

https://twitter.com/ZDFheute/status/868574428266807296

#7 Anoniem

@5 Tja maar hoe beeld je de religieuze tegenstellingen uit op zo’n poster zonder die symbolen? Anders zie je alleen huidskleur en seksualiteit terwijl religieuze discriminatie nou juist het grootste probleem is dat besproken moet worden.

Plus dat als het okay is als een praktiserende jood met een praktiserende moslima zoent, iedereen begrijpt dat het ook okay is voor een niet praktiserende jood en een niet praktiserende moslima.

#8 Hans Verbeek

Popquiz.
Is aardolie (Brent) vandaag duurder of goedkoper dan een jaar geleden?

#9 Bismarck

@8: Beetje flauw, het scheelt bijna niks (in verhouding met de schommelingen in de twee jaar daaraan voorafgaand, is de prijs de afgelopen 12 maanden extreem stabiel geweest).

#10 JANC

@8: Popquiz.
Is aardolie (Brent) vandaag duurder of goedkoper dan twee, drie, vier of vijf jaar geleden? Het feit dat die prijs bijna de helft is van de situatie van drie, vier en vijf jaar geleden, maakt dat de vraag van Verbeek enkel naar de situatie van één jaar geleden (en een verschil van enkele dollars) cherry picking?

#12 gbh

NSA in Unprecedented Hunt for KremlinGate Evidence

America’s most important spy agency pulls out all the stops in its investigation of Russian interference in 2016

http://observer.com/2017/05/mike-rogers-nsa-issues-preservation-order-kremlingate-russia-trump/

#13 Nietingelogd

Zou een nieuwe informateur helpen? De boel zit hartstikke vast en Dijsselbloem wil met de PvdA sowieso niet regeren. Terug dan maar naar de eerste combinatie?

http://www.nu.nl/politiek/4728873/schippers-adviseert-tjeenk-willink-als-nieuwe-informateur.html

#14 Anoniem

Iig iemand die een beetje boven de partijen kan staan, een goede zet lijkt me.

#15 gronk

@12: aardig draadje: justitiele molens draaien langzaam, maar wel grondig. Kan nog maanden/jaren duren voordat Trump-proces ten einde is.

Ook aardig: nav watergate werden er destijds tientallen mensen gearresteerd en veroordeeld. Het zou best kunnen dat in 2020 een hele zwik republikeinse kopstukken achter de tralies zit. Raar idee.

#16 gbh

@15: Een justitieel onderzoek kan jaren gaan duren, een impeachment niet.

Niet alleen Trump ligt onder steeds meer vuur een gedeelte van de Republikeinen ook omdat er steeds meer namen naar boven komen die Russisch smeergeld aannamen en er zijn steeds meer geruchten over stafleden die het zinkende schip willen verlaten:

Report: multiple Donald Trump White House staffers planning to quit and write tell-all books

#17 Henk van S tot S

Strafzaak tegen tabaksindustrie:
Sjoemelsigaret draagt bij aan kanker

Ik heb soms wat rare associaties, maar ik moest even hieraan denken:
Roll another one.
;-)

#18 Lutine

@1

Je kan je afvragen of vrije partnerkeuze welke via een reclameobject moet worden uitgevent, wel een vrije partnerkeuze is.

De kwestie is in wezen simpel in Nederland; je mag een verhouding aan gaan met wie je wilt. (behalve met dieren) Hoe eenvoudig willen we het hebben? Het punt is natuurlijk dat mensen zich wat aan trekken van hun sociale omgeving. En daar helpt een poster ook niets aan.

Het is een probleem wat je moet laten liggen waar het hoort. Namelijk bij degene die zich wat aan trekt van zijn sociale omgeving. Zolang een mens dat blijft doen, blijven dit soort ‘problemen’ bestaan.

#19 Micowoco

Altijd mooi, de dood van een klootzak. Alleen jammer dat het zo lang moest duren.
https://latest.com/2017/05/watch-mika-brzezinski-pays-tribute-to-her-father-zbigniew-brzezinski-on-msnbc/

#20 Arduenn

@16:

multiple Donald Trump White House staffers planning to quit and write tell-all books

Ik zet mijn geld in op Spicer. Die man is bij wijze van spreken maandenlang keihard van achteren genomen door Trump en moet zich nu toch wel heel vies voelen. Het kan niet lang meer duren voordat ‘ie doordraait en uit de school klapt.

#21 gronk

Namelijk bij degene die zich wat aan trekt van zijn sociale omgeving. Zolang een mens dat blijft doen, blijven dit soort ‘problemen’ bestaan.

Wat d’r gebeurt als je je niets aantrekt van je omgeving kun je dagelijks zien in de stukjes van ’t roze blog, dus ik weet niet of dat nou de juiste oplossing is.

#22 Hans Verbeek
#24 JANC

@22: Jammer dan dat dat helemaal niet uit jouw tekst #8 op te maken valt. Bovendien noem jij enkel olie en geen mandje aan producten. Je probeert recht te lullen wat krom is.

#25 gronk

@16: ‘Een justitieel onderzoek kan jaren gaan duren, een impeachment niet.’

Die impeachment is het minste van z’n problemen ;-)

#26 Lutine

@21

Je bent homo en je besluit maar om met een vrouw te trouwen om dat dat moet van je sociale omgeving. Is dat wat ze propageren op het roze blog?

Ik als mens heb zelf-autonomie. Dat betekent dat ik een relatie mag aan gaan met wie ik wil. Het is zelfs uitermate onfatsoenlijk om een ander op te leggen met wie hij/zij wil verkeren. Als dát je sociale omgeving is, dan is er niks aan verloren als ze je de rug toe keren.

Deze gedachte heb ik gewoon van mijzelf. Nergens gelezen of gehoord, ik was mij er altijd al van bewust. Zo krijgt ook ieder mens de sociale omgeving die hij of zij verdient.

#27 gbh
#28 Bismarck

@22: Niemand had het over inflatie. Als jij het in #8 wel over inflatie had, dan is dat weer een prachtig voorbeeld van een totaal misleidende post die ertoe leidt dat werkelijk niemand jou of je intentie kan volgen. Het ligt echt aan jou.

#29 frankw

Normalisering en legitimisering van extreem rechts geweld. Na de afgrijselijk steekpartij in Portland, Oregon, denken Republikeinen erover hun bijeenkomsten te laten beveiligen door de Amerikaanse equivalent van bruinhemden. Weimar is dichterbij dan je lief is …. https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/29/portland-attack-republican-james-buchal-militia-groups

#30 gbh

France’s Special Forces Hunt French Militants Fighting for Islamic State

https://www.wsj.com/articles/frances-special-forces-hunt-french-militants-fighting-for-islamic-state-1496090116

#31 Anoniem

@27 Dat bericht is inmiddels weer verdwenen, wat stond er?

#32 gbh

@31: Dat was het bericht, Macron vertelde dat tijden een persconferentie samen met Putin.

Hier wat uitgebreider:

http://www.aljazeera.com/news/2017/05/chemical-weapons-red-line-syria-macron-170529185853918.html

#33 Hans Verbeek

@24: misschien is het belang van de olieprijs je wel duidelijk na het lezen van dit bericht.
https://www.rtlz.nl/algemeen/economie/industrie-profiteert-van-hogere-olieprijs
@28: ik had het over prijsstijging of prijsdaling. Dat heeft volgens mij alles te maken met inflatie.

#34 JANC

@33: Uit niets blijkt dat jouw #33 slaat op #8.
Het mag zijn dat olieprijzen een invloed hebben op de industrie, maar het is sec niet een bewijs voor inflatie.
Jouw reactie aan Bismarck is ook weer een pareltje. Je hebt zelf de definitie gegeven van inflatie. Dus jouw antwoord aan hem wordt door jouw eigen woorden geloochenstraft.

#35 Bismarck

@33: Nou nee, je had het over de prijsverandering van Brent olie. Dat heeft met heel veel dingen te maken, niet bepaald alleen met inflatie (en al helemaal niet álles met inflatie). Bovendien merkte ik al op dat de prijsverandering van het afgelopen jaar in het niet valt met de veranderingen over de twee jaar daarvoor.

Nogmaals, als je meent dat #8 een mooie invitatie is om het eens over inflatie hebben, dan zit je er goed langs. Ik adviseer je dringend om eens bij jezelf te rade te gaan over de afstemming van doel en inhoud van je reacties, want dit is niet bepaald de eerste (of twintigste) keer dat daar zo’n mismatch tussen is.

#36 Henk van S tot S

@33:
Je warrige berichten, inclusief het achteraf trachten repareren ervan, maken m.i. een ding zeer duidelijk:

Jouw berichtjes zijn in ieder geval aan hevige inflatie onderhevig.
;-)

#37 Ketsman

@38: Met de kennis van nu was zelfmoord niet eens zo’n gek idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*