1. 2

  @1: met zoveel mitsen en maren, met dubieuze partij-indelingen, is deze factcheck het nog niet waard om als toiletpapier te gebruiken. Bovendien haal je twee zaken door elkaar in je begeleidend schrijven.

 2. 4

  @2: Oh, maar laat ik dan een net zo’n feitenvrije conclusie plaatsen die in het verlengde ligt op wat Le Redoutable zei, maar waar hij niet aan denkt:

  Hoe linkser de raad, hoe meer het bedrijfsleven wordt ontzien. Goh, wie had dat nu gedacht. Ondernemer, stem links!

  Verder eens met de “factcheck” Het enige dat gecheckt werd is of de Telegraaf dat rapport (waar nogal wat op aan te merken valt) wel correct weergaf. Dat was dus zo. Het is slechts een journalisme-check. De Volkskrant laat ook alleen maar een opsteller van het rapport aan het woord. Zo kan ik het ook.

 3. 5

  @1: Je conclusie gaat te kort door de bocht. Op papier mogen de lasten misschien wel hoger zijn, maar er staan ook kwijtscheldingen tegenover. In mijn zeer linkse gemeente schat ik dat zo’n 40% van de huishoudens netto niks kwijt is aan gemeentelijke lasten. Dat is ook de hele bedoeling: sterke schouders, zwaarste lasten.

 4. 6

  Bovendien gaat het er natuurlijk om wat je vervolgens met de geïnde belasting doet. Ik mag aannemen dat door linkse raden geïnde belasting eerder bij (noodlijdend) volk terecht komt dan bij multinationals. Zo bezien kan je per saldo prima de burger ontlasten door het innen van hogere belastingen. Te meer daar de in het artikel genoemde belastingen niet alleen aan burgers worden opgelegd maar ook aan de bedrijven (aangenomen dat ze in de betreffende gemeente meer bezitten dan allen een postbus).

 5. 8

  @7: May lijkt er op te gokken dat een no deal uiteindelijk, als puntje bij paaltje komt tegen 29 maart, als *nog* afschrikwekkender wordt gezien dan de deal met de EU, en dat een meerderheid van de MP dan toch maar voor de deal met de EU stemt. En als dat toch niet lukt, is het natuurlijk de schuld van Labour.

  Hoop echt dat de EU haar poot stijf houdt, en niet gaat heronderhandelen over de backstop. Vind het toch al een prestatie dat 27 landen hierin met 1 mond spreken, en zich niet uit elkaar laten spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren