SG-café maandag 27-07-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 27-07-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (8)

#1 Rigo Reus

‘Want, zie je Mia, het is niet eten en drinken dat ons in leven
houdt, maar levenslust, de morele overtuiging dat het de moeite waard is, dat er waarheid en schoonheid ligt in het leven zelf, altijd en overal, maar dat het aan ons is om dat te zoeken,
te delven, als gelukszoekers, in de beste betekenis van dat woord…’

(Fijn citaat uit: Uit het leven van een hond, van Sander Kollaard.)

#2 Hans Custers

Soms zou ik wel eens even minister willen zijn. Bijvoorbeeld om een heel kort briefje te kunnen sturen aan een clubje KLM-piloten: “Prima. De steun wordt bij deze met onmiddellijk ingang ingetrokken.”

#3 Le Redoutable

@2 Dus je stelt voor het internationaal arbeidsrecht open te breken als voorwaarde voor een bedrijfslening? Dat klinkt wel heel erg Neoliberalistisch.

#4 Hans Custers

Nee hoor. Ik stel voor de lening in te trekken omdat die blijkbaar in strijd is met internationaal arbeidsrecht. Simpel toch?

#5 Maggi

@3 een ‘loonoffer’ van 100% mag wel. Doen we dat toch

#6 lmgikke

Barcelona naar code oranje… totale willekeur. Kroatië in zijn geheel omdat er geen detail cijfers zouden zijn, terwijl je ze zo vindt op internet. Voor Barcelona zijn ze niet te vinden, maar toch alleen daar oranje en niet heel Spanje

Luxemburg is extreem op dit moment maar blijft geel.

Bulgarije is nu al dik drie weken op zelfde niveau, toch nog steeds oranje. Vier weken geleden werd het voor Bulgaren die naar Griekenland willen verplicht een negatieve test te tonen. Voorheen werden alleen mensen met symptomen getest. Nu veel tests onder mensen zonder symptomen, men vind dus nu veel meer. Aantal positieve tests is al dik drie weken stabiel, volledig te verklaren door de Griekse eis tot testen.

Overigens heeft Nederland inmiddels Bulgarije ingehaald met dagelijkse positief getesten. Waarom is Varna oranje terwijl Rotterdam net zo groot is en dik twee-drie keer zoveel dagelijkse besmettingen heeft op dit moment?

En de stijging in Nederland komt momenteel NIET van de vakantiegangers.

samengevat: onze overheid doet maar wat, is niet transparant (men geeft telkens een mooi verhaal, maar geen set van criteria). Het is dus willekeur. En de burger/vakantiegangers krijen de schuld.

Het lijkt er steeds meer op dat men de touriste branche even wil laten overleven door vakanties toe te staan, om vervolgens zich snel in te dekken door alles weer naar Oranje te zetten. Vervolgens krijgen de vakantiegangers de schuld. Terwijl de stijging van nu niet door hen komt.

Vervolgens zouden alle vakantiegangers in Quarantaine moeten terwijl positief getesten in Nederland slechts het advies tot quarantaine krijgen….

Absurd.

#7 lmgikke

Dan ook nog het gezever dat je vakantiedagen/onbetaald verlof zou moeten opnemen voor de quarantaine als je uit oranje gebied terug komt.. Het is simpel: je bent ziek (ziektewet) of niet (dus kan je werken). Als de overheid een derde smaak wil toevoegen, dan zullen ze dat moeten regelen. En als ze van advies naar verplicht gaan mogen ze voor de kosten opdraaien. Zeker nu de situatie in Nederland erger is dan menig land/streek die als oranje aangemerkt worden.

Absurd.

Geen set met objectieve criteria betekent automatisch subjectief. Willekeur dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*