1. 6

  @1: En als Rutte nog eens op staatsbezoek gaat bij Poetin, krijgt ‘ie dan ook zo’n grote zwarte hond tegen z’n been?

  Het lijkt er meer op dat hier simpelweg sprake is van vuige anti-Merkel/NAVO/EU-taktieken. Gespeculeer natuurlijk, maar het zal me wel benieuwen wat voor botte ontvangsten toekomstige bezoeken van EU- en NAVO-gerelateerde staatsbezoeken in de VS van Trump en Rusland zullen krijgen (Turkije uitgezonderd).

 2. 7

  @6:

  Ah joh, hardstikke lieve hond. Die Merkel spoort niet met haar fobie. Als alle leiders nou van die lieve honden meenemen naar hun meetings is er vrede alom in no-time.

 3. 8

  @7:

  Die Merkel spoort niet met haar fobie.

  Ze had het kunnen weten. Staatshoofden hebben altijd een grote zwarte hond bij zich als ze bezoek krijgen van collega’s. Mensen met fobieën moeten ze wegstoppen in een inrichting. Net als mensen met dyslexie, mensen in een rolstoel en mensen die niet goed bij kunnen blijven op school. Een gezonde samenleving heeft aan gebrekkige mensen een broertje dood.

 4. 9

  @7: Ik denk eerder dat het snel oorlog is. Putin neemt dan een vechthond mee die de andere honden gaat doodbijten, als ie iemand wil intimideren. En dan met een uitgestreken smoel beweren “doet ie anders nooit”.

 5. 10

  @7

  Het lijkt me redelijk onbeschoft om je bezoek een hond op te dringen. Ik doe dat in ieder geval niet. Nou ja, uiteindelijk verschilt die Poetin natuurlijk ook niet zo veel met Trump. Grote ego’ s.

 6. 11

  @9: Poetin heeft voor elk wat wils, voor elk EU-staatshoofd c.q. NAVO-official een treiterijtje op maat. Voormalig secretaris-generaal Jaap de Hoop-Scheffer van de NAVO werd door Poetin meerdere malen met stemverheffing uitgefoeterd in het Duits, want hij weet dat Nederlanders dat appreciëren, gezien de Nederlandse sympathieën richting de Duitsers in het licht van de recente verhoudingen tussen de voormalige Nederlandse en de voormalige Duitse regering halverwege de vorige eeuw.

 7. 12

  @11:

  Voormalig secretaris-generaal Jaap de Hoop-Scheffer van de NAVO werd door Poetin meerdere malen met stemverheffing uitgefoeterd in het Duits,

  Soms is het handig als je de vertaling even over kan slaan.

  Van Putin is bekend dat hij wel goed Duits spreekt, maar slechts een klein beetje Engels. Als hij De Hoop Scheffer in het Duits aansprak dan zal hij redenen hebben gehad om aan te nemen dat die dat ook zou verstaan. Een béétje control freak laat zoiets natuurlijk ook vooraf uitzoeken. Die kent de CV’s van al zijn gesprekspartners en tegenstrevers.

  M.a.w. dat het met de Tweede Wereldoorlog en de bezetting te maken had lijkt me wat vergezocht.

 8. 14

  @12:

  Als hij De Hoop Scheffer in het Duits aansprak dan zal hij redenen hebben gehad om aan te nemen dat die dat ook zou verstaan.

  Niks ‘de vertaling even overslaan’.

  De voertaal met De Hoop-Scheffer was Engels via een Russisch-Engels-vertaler. Poetin bediende zich alleen van Duits toen hij geïrriteerd raakte. De Hoop Scheffer vertelde in een Brandpunt-uitzending 3 jaar geleden hoe intimiderend en kil Poetin kon zijn en overging op Duits waarin hij vloeiend is als ex-KGB Spion in Duitsland.

  In Rusland menen ze heel goed te weten hoe je je moet gedragen (of juist niet) tegenover Nederlanders.

 9. 15

  @14:

  Die gemene man ook! Eerst laat hij hij al zo’n lieve lobbes in de kamer rondlopen terwijl Frau Fobie er is en dan waagt hij het ook nog eens om die enge taal te spreken tegenover manneke Hoopscheffer. Het is toch allemaal wat.

 10. 17

  @16:

  Honden betrekken bij relaties is juist iets wat een lang gebruik is bij internationale betrekkingen, net als overschakelen naar een andere taal als je je daarin vaardiger kunt uitdrukken. Een ware diplomaat kan daarop inspelen. Je maakt dus van niets iets. Het gaat helemaal nergens over. Een hondje hier, wat Duitse woordjes daar. Ga je serieus daarop focussen als je graag kritiek wilt hebben op Rusland? Van alle dingen die ze fout doen, ga je daarop zitten fitten….Tja, die man kan jou dus een prachtige hond aanbieden om vervolgens op een slachtofferachtige reactie getrakteerd te worden.

 11. 18

  Een ware diplomaat kan daarop inspelen.

  Zoals Poetin, waarvan je verwacht dat hij wel zijn huiswerk doet en dus weet dat Merkel een hondenfobie heeft, maar toch om een of andere reden zijn grote zwarte hond meeneemt (die je verder nóóit op foto’s ziet met zijn baasje).

  Je poging om dergelijk overduidelijk onbeschoft gedrag goed te praten is lachwekkend.

 12. 19

  Halverwege de vorige eeuw? Was er toen ook niet een leider met een hond? Volgens de geruchten was die man beter voor zijn hond dan voor mensen. Maar je moet niet alles geloven wat ze zeggen.

 13. 20

  Ik denk dat in het kader van een goede discussie houden overduidelijke trollen gewoon verder genegeerd moeten worden. Kan je geen normaal argument ten tafel brengen ben je verder gewoon af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren