1. 1

  Possible explanations:

  1. Putin’s approval rating down to 2013 level.
  2. 61% Russians polled take him accountable for socioeconomic ills in Russia.
  3. Oil price down by 31% in 2 months.

  https://www.bbc.com/news/world-europe-46338671

  This, alas, needs re-tweeting every day. The inevitable whine that follows any Western objection to bad Russian behavior: You don’t like it when we invade, kidnap, kill, disrupt, poison, bomb, steal, threaten, hack, act boorishly? You’re a Russophobe!

  https://www.rferl.org/a/the-russophobia-weapon/28476678.html

  Russia Opens a New Front in Its War Against Ukraine: the Sea of Azov

  https://www.dailysignal.com/2018/08/31/russia-opens-a-new-front-in-its-war-against-ukraine-the-sea-of-azov/

 2. 4

  @1: interessant, hoewel uit onderzoeken blijkt dat rusland (en ander olieproducerende autocratieen) juist aggressiever worden bij een hoge olieprijs

 3. 5

  @2

  Ik weet ook niet hoe je moet reageren op Baudet. Ik zie een snobistische, zich elitair gedragende domkop die beweert tegen de elite te ageren. Bij die oude man die naast hem in de bankjes zit verwacht je ieder moment dat hij door de zuster met zachte dwang wordt meegenomen.

  Het positieve van Baudet vind ik dan toch weer dat hij het populisme een nieuw gezicht heeft weten te geven. Net als je denkt dat het niet erger kan na Fortuyn en Wilders, blijkt het toch te kunnen! En er zijn nog mensen die er in trappen ook! Hetgeen mijn bedenkingen tegen het populistische electoraat doet toe nemen.

 4. 8

  Ik denk dat met mede organiseren van het Oekraïne referendum een van de nieuwe gezichten van Baudet is, en dat hij veel hoger opgeleide jonge mensen aanspreekt. Ook omdat hij tegen het verouderde systeem is. Want referendum gelijk afgeschaft door D66 die democraten ooit waren.

  Het is gewoon een banencarrousel geworden de politiek, die veel te ver weg staat bij de burger. Behalve dan in gemeentes waar je telkens dezelfde mensen overal kan zien rondlopen of het nu om een wijkbestuur gaat , inspraakavond zwembad of energie uit de wijk. Heel vaak grijze feesten waar jongeren zich niet altijd thuis voelen. Ook ouderen met verouderde denkbeelden die de toon zetten en overassertief zijn, bah, genoeg meegemaakt.

 5. 9

  @6

  Dat lag besloten is mijn vorige reactie. Ik vind het knap om tegelijkertijd elitair te doen en je tegen de elite te keren. Ik vind het knap om om modernisering te roepen en tegelijkertijd naar de goede oude tijden van 2 eeuwen terug te verwijzen toen de man gewoon nog de baas was.

  En dat er blijkens de peilingen nog mensen in trappen wekt al helemaal mijn verbazing. En dan ben ik zelden ergens verbaasd over. Want zoals Einstein al zei: Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker.

 6. 10

  @9.

  Een bekrompen beeld zie ik al, Lutine. Jij bent niet eens met dat er een banencarrousel bestaat. Elite en elitair zijn voor meerdere uitleg bruikbaar. Of heb je dat weer niet door.

  Hoe roept hij modernisering ? Linkje? En twee eeuwen terug, Balkenende ging terug naar voc, en dat is van een middenpartij.

  Baudet heeft het over de Franse filosoof die over politiek in Amerika schreef. Daardoor laat hij zich onder andere inspireren.

  Tegen de partijdemocratie aanschoppen snap ik wel, die tijd is voorbij, en vechten voor hun voortbestaan. Partijen zijn in beton gegoten instituties geworden, voorbij de reden waarvoor ze opgericht zijn. Niet de achterban, maar waarvoor ze lobbyen staat centraal.

  En Baudet vindt soevereiniteit belangrijk van Nederland, hij moet weinig van de EU hebben. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen.

  Dus wees eens wat uitvoeriger met je standpunten over populisten, het is allemaal zo karig.

  En afsluiter met Einstein klinkt aardig, maar is natuurlijk onzin. Dooddoener, je weet gewoon niets zinnigs te zeggen.

 7. 11

  @10

  Het maakt me niet uit, verder. Ik beschouw Baudet als een lichtgewicht. Om Wilders kan ik tenminste nog wel eens lachen. Wilders bezit ook nog enige intelligentie en politiek vernuft. Verder hoop ik op steeds meer populisten in de kamer, eindigend in allemaal éénmanspartijtjes. Dan kan de serieuze politiek gewoon haar gang gaan.

 8. 13

  @11.

  Sterke argumenten, Lutine!

  Je vind maar lekker wat. Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met serieuze politiek. En nu ga je plotseling ook een politiek dier ophemelen, Geert Wilders, gepokt en gemazeld in de VVD. Dat is toch juist die serieuze politiek.

  De middenpartijen worden al steeds kleiner, dus dat is al aan de gang. Constatering. Wat jij doet is hopen. Omdat je gewoon geen verstand heb van politiek.

  Baudet een lichtgewicht is gewoon onzin, hij is 1 van de mannen achter het Oekraine referendum, wat een sterke middelvinger was naar de serieuze politiek. Zeker Pechtold, van de ultieme middenpartij D66, die zich zeer onbetrouwbaar liet zien met het prive jet van de Oekrainse miljardair meevliegen. Gelukkig het begin van zijn einde in de Tweede Kamer.

  Baudet heeft misschien straks de vierde partij van Nederland, dus lichtgewicht is een loze kreet.

 9. 15

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/26/oppositieleider-jeremy-corbyn-wil-graag-met-premier-may-in-live-debat-a2756530

  Dinsdag 11 december B-day. De coup van de brexiteers binnen de conservatieven is al mislukt. Nu kijken wie er voor een deal stemmen of voor de chaos van de no deal. Corbyn bevindt zich in goed gezelschap van Johnson & consorten.

  Misschien gokt May deze keer goed? En wie krijgen er anders de schuld van de chaos? (Mits deze daadwerkelijk uitbreekt natuurlijk) Juist, de populisten van zowel links als rechts.

 10. 16

  @15.

  May krijgt zelf de schuld, als de chaos uitbreekt. En zal moeten aftreden. Heeft echt niets met populisten te maken hoor, Lutine, dat zit allemaal in je hoofd.

 11. 17

  @16
  Ik weet het niet. Ze krijgt denk ik wel de schuld, maar aftreden? Zij is een PM die brexiteers en Labour love to hate. Iedereen wil op en over haar klagen, maar ik vermoed dat de meesten maar één persoon zien die haar wil vervangen: de windbuil Boris Johnson. Niemand ziet Corbyn (of iemand anders) de volgende 4 maand nog een nieuwe deal in elkaar timmeren, hoe graag ze dat zouden willen zien, en niemand bij de Tory’s wil bekend staan als de premier die het VK van de kliffen duwde.

 12. 18

  @17.

  De EU is vooral een economische unie. En geen enkel Eu land heeft belang bij een economische recessie in het VK. Grote multinationals hebben veel invloed op de Brusselse besluitvorming met hun lobby’s. En alles bij elkaar zal dat voor een zachte landing zorgen. En dat wat er nu op papier staat is volgens mij redelijk aardig die richting op.

  Politici interesseren me steeds minder, May is degene die het politiek moet uitvoeren. Zij moet nu de handen op elkaar krijgen.

 13. 21

  @19: “De Russen zonden in 1973 al vaartuigen naar het oppervlak van Mars.”
  Zelfs al eerder, maar de meerderheid wist niet eens in de buurt van Mars te komen en geen enkele kwam intact neer op het Marsoppervlak (een lot dat ook na 2000 nog gedeeld werd door meerdere Marsmissies), dus een geslaagde landing is toch nog geen 1-2-3tje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren