1. 2

  School yard bully Donald Trumps pispaaltje du jour is de NFL en haar knielende voetbalspelers.

  “Wouldn’t you love to see one of these NFL owners, when somebody disrespects our flag, to say, ‘Get that son of a bitch off the field right now. Out! He’s fired. He’s fired!’”

  https://www.theguardian.com/sport/2017/sep/22/donald-trump-nfl-national-anthem-protests

  De moeder van Colin Kaepernick, de NFL-speler en uitvinder van de zgn. taking the knee, nam het sportief op op Twitter.

  [img]https://i.imgur.com/wtoNmuP.png[/img]

  Je zou denken dat hij een beetje stoom afblaast nu special council Bob Muellers hete adem steeds verder in de nek van Trump kruipt en hij zijn voter base een beetje opgeilt door te doen alsof ‘ie niet van voetballende negers houdt, maar hij heeft nog steeds een oude rekening uit de jaren ’80 te vereffenen met de National Football League:

  But things didn’t go Trump’s way. While the USFL technically won the antitrust case, the jury concluded mismanagement was mostly at fault for its problems. There was no merger and no buyouts. By 1986, the USFL was finished.

  Trump’s current beef with the NFL has little direct parallel with his USFL days, and most current NFL owners weren’t around back then. But Trump is more than able to hold a grudge, so you can bet the episode is on his mind.

  Football fans should remember it, too — because if it weren’t for Donald Trump, we might have pro ball year-round.

  http://fortune.com/2017/09/24/donald-trump-nfl-usfl/

 2. 3

  @2 Ik denk dat Trump dit keer vrij goed weet waar hij mee bezig is. Lees de commentaren op Foxnews maar eens. Heel veel Amerikanen geloven het verhaaltje dat gebrek aan respect voor vlag en volkslied een gebrek aan respect voor gevallen soldaten is. En gebrek aan respect voor gevallen soldaten is niet gewoon een andere mening, dat is een aanval op de kern van de identiteit van de ‘echte’ Amerikaan en zijn vrijheid (FREEDOM!!!).

 3. 4

  #3

  de ‘echte’ Amerikaan en zijn vrijheid (FREEDOM!!!)

  Zoals de vrijheid om verplicht in de houding te moeten springen voor de vlag als het volkslied klinkt en de vrijheid om niet uit protest een gebaar te maken om de onkunde van de Amerkaanse politie en de daaruitvoorrkomende dodelijke, voornamelijk zwarte, slachtoffers onder de aandacht te brengen op straffe van ontslag. Die vrijheid.

  Respect voor gevallen soldaten is bovendien overrated in een land waar de voedingsmiddelenindustrie volksvijand nummer 1 is door haar met honderden miljoenen om zeep te helpen met diabetes. Maar ik begrijp het wel. Volkorenbrood is minder sexy dan een assault rifle.

  Nu ga ik een beetje kort door de bocht. Voortaan een schepje minder suiker in mijn koffie.

 4. 5

  @4 Desondanks rood vlees voor de minderheid die hem in het zadel houdt, en bij hun leeft het tweede amendement een stuk meer dan het eerste…

  Ach, denk maar zo, als ‘ie daadwerkelijk prestaties had kunnen leveren hadden we dit gezeik niet gehad, dus misschien moeten Amerikanen maar gewoon met z’n allen blij zijn dat hij een vete heeft met de NFL ;-)

  Liever een leuke fittie voor het MAGA stemvee dan een Republikeinse agenda.

 5. 6

  Liever dat. Godbetert, hij zou natuurlijk ook ruzie kunnen zoeken met een gestoorde dictator met atoombommen.

  Je zou bijna zeggen dat hij op zoek is naar een manier om het hele Amerikaanse volk (en de rest van de wereld) te naaien voor het geval hij in het strafbankje dreigt te komen.

 6. 8

  En nu is de hele NFL saai, met slechte kijkcijfers…

  [img]https://i.imgur.com/fMeyeeW.png[/img]

  Qua respect voor de soldaten, als je zelf niet eens meer weet aan welke voet je ook alweer hielspoor had toen je onder je militaire dienst uit probeerde te komen

  Deze kleuter heeft de nucleaire codes.

 7. 12

  Ook goeiemorgen deze middag. This just in. Het is half acht in de ochtend in Washington DC en De Kleuter in Chief is met het verkeerde been uit bed gestapt. Het zit ‘m erg hoog, dit voetbalgeneuzel. Hij mag wel uitkijken dat ‘ie door z’n temper tatrum niet zijn telefoon in de Brinta laat vallen.

  [img]https://image.ibb.co/icoNjQ/Screen_Shot_2017_09_25_at_13_35_04.png[/img]

  [img]https://image.ibb.co/ma3oPQ/Screen_Shot_2017_09_25_at_13_34_56.png[/img]

  Iedereen weet natuurlijk hoe ‘a small percentage’ in Trumps fantasiewereld zich vertaalt in de zgn. fake news media: the majority of players at Wembly Statium. Kijk vooral niet naar de foto’s en de video, want die zijn ook fake.

 8. 13

  @9: En als je die cijfers bekijkt, voor Trump is “way down” een attendance die gemiddeld 0.73% was in 2016 t.o.v. 2015, 0.40% minder in 2015 t.o.v. 2014 en 1.17% meer in 2014 t.o.v. 2013.

 9. 15

  Gaan we nu serieus een discussie houden over een sport die voetbal genoemd wordt, ondanks dat de spelers de bal vrijwel uitsluitend met hun handen vasthouden/gooien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren