1. 3

  @1: terrasjesweer, dus “kom maar op met die opwarming”. Aan de andere kant wel een momentje dat de mensen die zoiets vinden eindelijk eens de koppeling van weer met klimaat kunnen maken.

 2. 4

  @1: het wordt misschien wel de warmste februari sinds 2002.
  Hoe dan ook, het scheelt wel in het aardgasverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot. In feb. 2018 werd er in Nederland 5,3 miljard m³ gas verstookt. Dat zal dit jaar flink lager uitvallen

 3. 6

  Interessante uitspraak van het VN gerechtshof: De Chagos-archipel is door het VK onwettig van Mauritius gescheiden en als Britse kolonie behouden. Saillant detail daarbij is dat het grootste eiland (na van inwoners te zijn ontdaan)door de Britten aan de VS werd geleased om als stationair vliegdekschip voor bombardementsvluchten op Azië te dienen. Niet toevallig was dan ook de Amerikaanse rechter de enige dissident in een panel van 15.

 4. 7

  @4: We horen je inderdaad niet over “alarmerend” lage gasbuffers deze winter. Dat kan natuurlijk komen omdat we deze winter dus veel te veel gas in die buffers hadden zitten (afgelopen zaterdag hadden we pas de helft van de buffer verstookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren