1. 1

  Vanavond crisisberaad kabinet. Vno-ncw hebben ze al gebeld. Lock down. Vanochtend nog zoveel busjes op de weg, die mensen gaan het voelen, vaak niet cruciaal.

 2. 5

  @4: Waarom zouden we in deze onzekere tijden een directeur van een Rotterdams webbureau moeten volgen? Ik dacht ook dat het probleem was dat er niet genoeg teststof beschikbaar is om iedereen te testen. Dus wat heeft dit voor zin anders dan aandacht trekken en afleiden?

 3. 7

  @5: Beetje kortzichtig; besef jij dat iedereen met dit beleid met vage luchtwegklachten is uitgesloten van zorg? Je mag niet naar de dokter, etc. En hoe kom je aan boodschappen?

  Als iedereen getest wordt kan je daar ook veel beter beleid op maken en landen die het onder controle weten te krijgen lukt dat alleen met alles en iedereen testen.

 4. 12

  @8 & #10: Volgens de microbioloog & infectiepreventiedeskundige uit het stuk in de Groene (zie #5):

  Zeker is er voldoende testcapaciteit in NL. We zijn het land met de meeste artsen-microbioloog per inwoners en duizenden van moleculaire laboratoria in de humane geneeskunde, diergeneeskunde, technische microbiologie en onderzoekslabs. Gewoon testen, testen, testen!

  https://twitter.com/AlexWFriedrich1/status/1241837633556434944

  Ook in de Groene zegt hij:

  ‘Ik heb nooit begrepen dat dat steeds wordt volgehouden. We hebben geen capaciteitsprobleem. Het kan dat een bepaald lab een tekort heeft aan bepaalde materialen, maar dat is business as usual, dat los je op. Zolang je niet afhankelijk bent van een commerciële partij is dat niet zo. We hebben zo’n partij ook niet nodig, want deze tests kun je in vrijwel ieder gewoon lab doen.

 5. 14

  @12:

  Het RIVM is een zeer dubieuze organisatie. Het is één grote doofpot. Waarom willen ze het testen monopoliseren?

  Het lijkt erg op het Q-koorts debacle waar jaren zijn verspeeld.

 6. 16

  @10: Sommige landen hebben wel toegang tot voldoende testen, maar de meeste niet. De tests die in Duitsland worden afgenomen, kunnen we niet meer gebruiken in Nederland.

  @12: Volgens de artsen, virologen en microbiologen in het artikel wat ik linkte is er een tekort aan materialen voor testen. Ik zie niet in waarom jouw arts-microbioloog dan de waarheid in pacht heeft.

  Overigens, in het noorden testen ze weliswaar meer, maar ook niet op het niveau van Zuid-Korea.

 7. 19

  @Arduenn: november 2020 geeft ons heel veel tijd. Misschien kunnen we dan net zo effectief zijn als Taiwan om het virus in de hand te houden. Daar zijn de scholen en universiteiten gewoon open.

  We weten dan oneindig veel meer over het virus. En waarschijnlijk hebben we dan ook goedkopere algemeen beschikbare testen. En de bevolking weet veel meer hoe er mee om te gaan.

  En we zijn dan mondiaal misschien €100 miljard aan onderzoek verder en het kan best zijn dat er nog geen vaccin is maar wel veel betere behandelmethoden.

 8. 22

  @17: De onderzoekers geven aan dat ze te data hebben die achterhaald is geraakt omdat mensen zich ineens heel anders gaan gedragen. Verder hebben ze nog weinig betrouwbare data over dit specifieke virus, en blijken de uitkomsten van de modellen soms verrassend gevoelig te zijn voor kleine variaties in beginvoorwaarden.

  Gelukkig zagen ze aankomen dat de groei te snel ging voor het aantal IC bedden.

 9. 23

  Zo. Geen koningsdag, geen koninginnedag, geen meidagen. Geen voorjaar en ook geen idee hoe de zaak er op 1 juni voor zal staan, maar als we nog enig nut van die monarchie willen hebben, dan is een heuse prinsessedag misschien een idee: Alexia, de middelste van de drie, is op 26 juni jarig.

 10. 25

  @24: wel bonsaiboompjes kweken op het balkon of in de achtertuin.
  Lekker op indoor fietsvakantie. doedelzak leren bespelen samen met de buren.

 11. 26

  @25: Als mijn buren doedelzak zouden gaan spelen, ga ik ze met een didgeridoo slaan. Al weet ik nog niet waar ik zo’n bromstok vandaan haal…
  Die indoorfietsvakantie doet me aan Toon Hermans denken. Om een of andere reden kon hij niet buiten wandelen, dus besloot hij dan maar rondjes om de salontafel te lopen. Na een paar kilometer bedacht hij zich dat de boterhammen nog op het aanrecht lagen. “Kon ik dat hele eind weer terug!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren