SG-café maandag 21-03-2016

Dit is het Sargasso-café van maandag 21-03-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (17)

#1 Mario

In een eerste gesprek ontkent Van der Steur: „Ik ben ermee opgehouden toen ik docent was, want ik vond dat dat niet meer paste in de onderlinge relatie.” Later geeft hij toe dat dit wél het geval is geweest.

Notoire leugenaar van der Steur heeft de krant weer eens weten te halen.
https://www.nrc.nl/next/2016/03/21/minister-van-veiligheid-en-justitie-docent-van-der-1600999

En dan zijn er dus werkelijk nog mensen die op deze corrupte bende stemmen.

#2 Le Redoutable

Na de paaseitjes slaat de politiek correcte censuur opnieuw toe in Nederland. Helaas is hij ook niet helemaal correct en had het eigenlijk een orgie samen met Jan Roos en Emile Roemer moeten zijn:
http://www.joop.nl/nieuws/opnieuw-kritiek-op-wilders-gecensureerd
(Alhoewel ik wel moet toegeven dat deze poster discriminerend kan zijn voor homofielen.)

#3 Henk van S tot S

@2:
Na het zien van dit
http://www.joop.nl/content/uploads/2016/03/Cd2bx3PWoAA9vM7.jpg
in jouw link, snap ik nu goed, dat Poetin de pest heeft aan homo’s:
De mond/vuilstort van G.W. meurt natuurlijk als een beerput.
;-)

#4 Cerridwen

Het plan-Samsom, in Nederland weggelachen, nu in Brussel beleid.
http://www.nrc.nl/next/2016/03/21/het-plan-samsom-niet-het-plan-azmani-1600963

De armoede van de discussie over asiel in Nederland in een notendop.

Maar een week later ligt het akkoord er, inclusief de luchtbrug. En het lijkt toch verdomd precies op wat Diederik Samsom heeft voorgesteld en wat Rutte als EU-voorzitter de afgelopen maanden heeft besproken met de overige Europese leiders, of ten minste met de ‘gewillige landen’ uit Noordwest-Europa.

Het lijkt in elk geval niet op het voorstel van VVD’er Malik Azmani, die de vluchtelingen allemaal buiten Europa wilde houden en de regio wat geld wilde sturen om de opvang daar goed te regelen.
(..)
„Een knappe, creatieve oplossing”, zegt oud-diplomaat Pieter Feith als ik hem dit weekend in Den Haag spreek.

Het is het plan van Diederik Samsom. In Den Haag afgebrand, in Brussel op het schild gehesen.

#5 Lutine

@2

Zowel Jan Roos, Emile Roemer als Geert Wilders zijn in dienst van de homohatende en met religie dwepende Poetin. Soort zoekt soort. Maar 4 zoenende mannen wordt wel een beetje veel van het goede.

#6 Bismarck

@2: Die censuur kun je moeilijk politiek, laat staan politiek correct noemen. Het gaat om een religieuze abrireclameboer die homoliefde aanstootgevend vindt en die daarom weigert te plaatsen op stations.

#7 Mario

@6

Muh freihijdt van meensinnguiting!!1!

Nee, zonder gein, die fundamentalistische abrireclamehoer moet niet zeuren en die poster gewoon plaatsen.

Ik neem aanstoot aan die posters van bond tegen vloeken; hoor je mij verder ook niet over.

;-]

#8 Le Redoutable

Duitsland doorbreekt het immigratierecord sinds het ontstaan van de Bondsrepubliek, ruim 2 miljoen immigranten in 2015. Hoe lang zullen ze dat nog shaffen?

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4267265/2016/03/21/Recordmigratie-naar-Duitsland.dhtml

#9 6822

@8: Een toename van iets meer dan 1% immigranten op de totale bevolking? Poeh, ondraaglijk als je ’t mij vraagt.

#10 Lutine

@8

Je kan het ook anders zien. Duitsland is een van de meest vergrijzende landen van Europa. Om in de toekomst een evenwichtige bevolkingsopbouw te hebben dient Duitsland nu al 1/2 tot 1 miljoen immigranten (afhankelijk van het demografisch inzicht) aan te trekken. Zo bezien verlopen de zaken voorspoedig in Duitsland.

Je moet er ook op tijd bijzijn, want welke (serieuze) immigrant wil emigreren naar een openlucht-bejaardenhuis?!?

En op televisie zie ik in de stoet vluchtelingen voornamelijk jonge mensen.
Dat is win-win, want het is algemeen bekend dat zij handiger zijn in het voortplanten dan bejaarde Duitsers!

Ja, een netto migratie van 1,14 miljoen is fors. Maar wel net zo’ n beetje de bovengrens voor Duitsland om niet weg te zakken in het vergrijzingsmoeras.

P.S. Valt het je ook op dat dat jij over 2 miljoen spreekt en ik over 1,14 miljoen? Toch staan die cijfers in hetzelfde artikel;-)

#11 Hans Verbeek

De “arrestatie” van Salah Abdeslam verliep toch wel curieus.
De nieuwe beelden laten zien dat Abdeslam geen enkele bedreiging vormt voor de politie of voor wie dan ook. Hij vlucht en wordt in de rug geschoten. Ongewapend….
Naar verluidt wist het arrestatieteam ook helemaal niet wie de vluchtende man was.
Kan de snelste agent van het arresatieteam niet even een sprintje trekken en hem tackelen? Staan er verderop in de straat geen agenten meer om hem de pas af te snijden?

#12 Johanna

@11 Of hij ongewapend was, kun je onmogelijk uit deze beelden afleiden. We hebben het hier over een bekende terrorist, verantwoordelijk voor de aanslagen in Parijs, van wie eerder een bomgordel werd gevonden. Het arrestatieteam ziet hem op de rug, kan dus onmogelijk zien of hij bewapend is of een bomgordel draagt. Stel dat hele team springt boven op hem en hij brengt een bomgordel tot ontploffing. Begrijpelijk dat ze geen risico nemen.
Bovendien: hij ging naar het ziekenhuis met een wond aan zijn been. Dat laat zien dat het arrestatieteam terughoudend was met het gebruik van geweld, en wellicht gericht op zijn been schoot om zijn vlucht te voorkomen.

#13 Hans Verbeek

@12: deels mee eens. Maar het arrestatieteam wist niet wie er in het huis zaten.
De woorden begrijpelijk en terughoudend vind ik vergoeilijkend.
Beangstigend dat dit politiegeweld door de meerderheid geaccepteerd wordt en door anderen zelfs goedgepraat wordt.

[img]http://static3.ad.nl/static/photo/2016/10/7/9/20160126094545/media_xll_3557019.jpg[/img]

Agenten met pistoolmitrailleurs op straat. Het is nooit nodig geweest, zelfs niet in de tijd van Zwarte September, de IRA, de ETA en de RAF. Waarom nu wel?

#14 Bolke

@10: Alleen jammer dat de slimme immigranten niet kiezen voor Duitsland (of de EU) maar voor de VS die actief slimme immigranten ‘wegkoopt’ dmv riant betalende banen.
Wat Duitsland nu binnenkrijgt is meer van de categorie brandhout waar niemand op zit te wachten en die meer problemen gaan opleveren dan dat ze oplossen.

De EU moet net zoals de de VS en dergelijke een punten systeem gaan voeren, zo scheid je het kaf van het koren, niet genoeg punten dan heb je hier niks te zoeken omdat we niks aan je hebben, we mogen best (hogere) eisen aan immigranten stellen. (let wel voor immigranten, niet vluchtelingen).

#15 AltJohan

@Hans Verbeek: Beangstigend dat dit politiegeweld door de meerderheid geaccepteerd wordt en door anderen zelfs goedgepraat wordt.
Je stelt je aan. Het is geen “precisiebombardement” met aanzienlijke collateral damage (lees: onschuldige slachtoffers bij diegene die toevallig in de buurt waren).

#16 Lutine

@14

Alleen jammer dat de slimme immigranten niet kiezen voor Duitsland (of de EU) maar voor de VS die actief slimme immigranten ‘wegkoopt’ dmv riant betalende banen.

Je bedoelt dat de VS al die Mexicanen en andere Latino’ s wegkoopt? Waarom weet Trump dat niet?

Verder is het zo dat de EU op humanitair gebied anders in elkaar steekt dan de VS. Niet zo veel wildwest kapitalisme als in de VS. Betere sociale voorzieningen (althans in EU-west) Niet van dat rare repressieve beleid jegens misdadigers. Enz.

Wat Duitsland nu binnenkrijgt is meer van de categorie brandhout waar niemand op zit te wachten en die meer problemen gaan opleveren dan dat ze oplossen.

Wat is dat nu voor ongefundeerde uitspraak? Ken je ze allemaal persoonlijk? Hoe kom je er eigenlijk bij om mensen als ‘brandhout’ te benoemen? Er zijn cultuurverschillen.

Ieder mens is in wezen ‘goed’ (ja, ook jij), alleen is soms het gedrag niet goed.

#17 rongvk

@14 Plusje. Ik moest overigens wel denken aan dat plan om verblijfsvergunningen te verstrekken aan vermogende investeerders. 10 aanvragen en één verstrekte verblijfsvergunning. Dus op het gebied van gewenste migranten te ‘lokken’ kan er nog een inhaalslag gemaakt worden.
@15 Eens. Om nu “politiestaat!” te roepen… Dit is nu juist een geval waar m.i. zeer terughoudend toepassen van ambtsinstructie niet hoeft, duidelijk redelijkerwijze een gevaar voor de directe omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*