1. 5

  @1: Ik ben benieuwd of er dan ook doorgepakt wordt bij al die nationale regeringen die óók op de hoogte waren en hun nationale auto-industrie de hand boven het hoofd hielden.

 2. 6

  @5 Precies. Dit lijkt me toch echt een geval waar de commissie zich laat leiden door nationale belangen van grote autoproducerende lidstaten. Een commissaris naar huis sturen zet dan ook geen zoden aan de dijk.

 3. 7

  Wat een goed nieuws, @AlabedBana, de Al-Qaeda hoer en d’r terroristen-vriendjes zijn opgerot uit Aleppo. Vanavond kunnen anderhalf miljoen Aleppanen veilig naar bed in de wetenschap dat ze niet worden doodgeschoten door Hell-cannons!!!

  Ik wens de bitch veel succes in d’r nieuwe thuis Idlib. Vorige week waren er iig al 2 keer mensen aan het protesteren tegen de FSA.
  Ter verduidelijking: Anti FSA – pro ISIS!!!

  Nouja, misschien redden ze het er wel. D’r vader is toch sharia-rechter?

 4. 8

  Russische ambassadeur in Turkije, Andrej Karlov, in Ankara neergeschoten en overleden.
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/russische-ambassadeur-turkije-overlijdt-in-ziekenhuis-na-aanslag~a4437007/
  Dader?
  Misschien een geradicaliseerde moslim. Misschien een Gülen-aanhanger? Misschien een Syriër? Gladio B?
  Anyway, het lijkt bedoeld om een wig te drijven tussen Turkije en Rusland, zoals ook het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig door een Turkse (NAVO) F16.

 5. 9

  @8: Als we nog even de complottheorieën in de kast houden en ervan uitgaan dat dit gewoon iemand is die werkelijk vindt dat Rusland moet bloeden voor wat het in Aleppo heeft gedaan, hoe zal Rusland hierop reageren? Iedereen denkt meteen aan een mogelijk begin van een (wereld)oorlog, maar wat heeft Rusland aan een oorlog? Rusland acht ik sowieso rationeler dan Turkije die steeds opnieuw een grens overschrijdt, zodat opnieuw een moment is gekomen waarop we moeten afvragen of Turkije in de NAVO kan blijven, nu Erdogan hoogmoedswaanzin kan krijgen wetende dat hij op grond van art. 5 altijd de VS achter zich heeft staan.

 6. 10

  @9:

  Iedereen denkt meteen aan een mogelijk begin van een (wereld)oorlog,

  Ik niet hoor. Dit loopt gewoon met een sisser af, zoals de vorige provocatie (het neerschieten van het Russische gevechtsvliegtuig door die Turkse F16).
  Het wordt sowieso heel moeilijk om deze aanslag te linken aan een of andere geheime dienst of regering.

 7. 11

  @10: Inmiddels heeft Rusland al gezegd gewoon door te gaan met de geplande vredesgesprekken over Syrië met Turkije, dus het is geen big deal. Wel heeft deze moordende politieagent Erdogan in een lastige positie gebracht: je politiemacht zuiveren op ‘terroristische’ elementen en die gezuiverde macht brengt dan zo’n terrorist voort… Rusland zal misschien ook wel proberen om hiermee Turkije te dwingen alerter op islamitisch terrorisme te zijn in plaats van alleen op Koerden en Gulenaanhangers. De islamofascistische droom van Erdogan lijkt hiermee toch een tegenslagje te hebben gekregen.

 8. 13

  Nu ook een aanslag in Berlijn op een kerstmarkt…

  Tussen haakjes: ik ben atheïst maar ik voel me altijd direct aangevallen als men christenen vermoordt of christelijke symbolen aanvalt, waarschijnlijk omdat ik vanwege het christendom atheïst en vrij kan zijn. Als het christendom wordt vernietigd dan zal er ook geen ruimte meer voor atheïsme en vrijdenken zijn…

 9. 14

  @13 Echt een klassiek christelijk symbool De kerstmarkt.

  Wacht gewoon even rustig af tot het een beetje duidelijk is wat er daar gebeurd is en wat de mogelijke drijfveren van de betreffende chauffeur waren. Wie weet is het gewoon een moslim en kan je alsnog los.

 10. 15

  @14: Zoals altijd (en zoals het hoort) zijn de autoriteiten terughoudend en geven ooggetuigen verwarrende berichten. De chauffeur zou ‘Allah akbar’ hebben geschreeuwd, maar ook blond zijn (en de vrachtwagen heeft een Pools kenteken). De aanslag lijkt een herhaling van die Nice en IS in Irak heeft de aanslag al opgeëist.

  Kortom, er is nog niets zeker maar ik neem de gok dat het een moslim is. Ik kan het dus mis hebben, maar soms moet je een gokje wagen… Absolute zekerheid krijg je sowieso toch nooit, want als je niet wilt dat het een moslim was dan zul je dat eeuwig kunnen blijven ontkennen.

 11. 16

  @15 Waarom moet je een gokje wagen? Morgen is het Internet er ook nog hoor. Dan mag je ook reageren.

  En in dit soort gevallen zijn ooggetuigen altijd verwarrend en onbetrouwbaar. Bovendien versterken de social media die getuigenissen die mensen het liefst willen sharen, liken en retweeten en dat zijn niet per definitie de meest betrouwbare berichten.

 12. 18

  @15: en wat als het een moslim is? Dan wat? Lekker boeiuh. Ipv je druk te maken om je bekrompen wereldbeeld bevestigd te zien kan je wellicht proberen medelijden te hebben met de slachtoffers en hun naasten (tis tenslotte bijna kerst).

 13. 20

  @19: Waarom? In de korte tijd waarin ik hier meedoe is er bijna elke dag wel iemand die de redactie vraagt om mij te bannen, hetgeen helaas wel het vooroordeel bevestigt dat linkse mensen een gevaar voor de vrijheid van meningsuiting zijn (voor mij de belangrijkste reden nooit op een linkse partij te kunnen stemmen, ook al ben ik inhoudelijk heel links).

 14. 21

  @20:
  Ok!
  Enigszins gechargeerd:

  In plaats van “links-rechts-gehakketak”, zouden die banverzoeken ook gedaan kunnen worden, omdat men het idee heeft dat je warrige en min of meer voorspelbare reacties nergens op slaan ;-)

 15. 22

  @21: Schopenhauer:

  All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.

  Ik zit geloof ik nu halverwege stadium 1 en 2 hier…

 16. 23

  @20: De vrijheid van meningsuiting is hier ook niet in het geding. Sargasso is niet van de overheid en mag eigen regels handhaven. Je hoeft Sargasso niet te bezoeken als de artikelen of reacties van anderen jou niet aanstaan. Je kunt alleen geen toegang eisen of afdwingen dat je bijdragen wordt geplaatst (of gewaardeerd).

  De vrijheid van meningsuiting zou in het geding zijn wanneer de overheid jou zou beletten je mening te uiten (uiteraard behoudens verantwoordelijkheid volgens de wet), bijvoorbeeld door je te beletten een eigen weblog, krant of ander medium op te zetten.

  Ten slotte vind ik persoonlijk dat Sargasso uiterst ruimhartig omspringt met onze vrijheden.

 17. 24

  @Geband van Joop: wat stem je eigenlijk wel?

  Toch raar: iemand die zichzelf inhoudelijk links noemt, maar nooit op links zou kunnen stemmen. Je straalt geen consistentie uit.

  Ik ben meer recht toe, recht aan. Ik stem gewoon met mijn onderbuik en dus PVV (tot nu toe).

 18. 25

  @23: Daar verschillen we dan van mening over. Het is typisch links om alleen naar de overheid c.q. de machthebber te kijken als de maat van alle dingen (vandaar dat links gelooft in de maakbare samenleving want het legt alle macht bij de overheid). Zoals links dan weer wel gelooft in een horizontale uitleg van het antidiscriminatieartikel (dat ik dan weer absurd vind), geloof ik dat de vrijheid van meningsuiting horizontaal zou moeten gelden als we een ‘vrije’ samenleving willen. Uiteraard mag Sargasso mij bannen, maar het zou – zoals gezegd – wel weer het vooroordeel bevestigen dat linkse mensen extreem intolerant jegens andersdenkenden zijn.

 19. 26

  @24: Ik heb wel eens op de SP gestemd, maar de laatste 10 of 20 jaar heb ik niet meer gestemd. In maart ’17 ga ik voor het eerst sinds lange tijd wel weer stemmen: op de Niet-Stemmers-Partij! :)

  Ik voel me een beetje boven alle partijen staan c.q. ik heb besloten aan de zijkant commentaar te leveren in plaats van mee te doen. :)

 20. 27

  @25: Dat was niet mijn mening maar de uitleg van het huidige recht. Op een eigen webstek mag je doen en laten wat je wil, binnen de wet, hier niet. Als jij dat graag anders wil zien is dat niet mijn probleem, dat is dan alleen niet gelijk de wet en bevestigt waarschijnlijk vooral jouw vooroordeel over linkse mensen, niet het mijne.

  Linkse mensen, zoals jijzelf?

  Ik zou wel willen verwoorden wat mij persoonlijk stoort. Dat is namelijk dat je verkondigt links te zijn/denken terwijl je daar niet echt naar handelt: niet in stemgedrag noch in reacties hier. Je loopt namelijk voortdurend alles wat je maar voor links houdt af te fakkelen. Dat komt op mij over als irritant en onwaarachtig; ik sluit niet uit dat andere elitaire linkse gutmenschen er vergelijkbaar over denken ;). Ik vind echter niet dat je je voldoende hebt uitgeleefd voor een ban. Dus ga zo door! Het zou nog wel eens mee kunnen vallen met die linkse onverdraagzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren