SG-café maandag 19-08-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 19-08-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (7)

#1 Le Redoutable

Een Volkskrant test wijst uit dat van de 82! geteste vegaburgers er eigenlijk geen 1 te vreten is:

“Na 27 of 28 burgers per persoon zijn de panelleden er wel klaar mee. Sommigen vinden het echt zwaar, anderen eten zich er blijmoedig doorheen. Een onverdeeld genoegen is het voor niemand.” “Een kermis aan willekeurige smaken met wc-verfrisser als boventoon” “het blijft te nat en te zompig en naar het korstje kun je fluiten. Daardoor komt zelfs de veelbejubelde Beyond Burger niet boven het gemiddelde.”

Alleen de kaassoufflés gaan er nog mee door, maar helaas voor de wereldverbeteraars heb je daar nog steeds een milieucriminele koe voor nodig:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-volkskrant-test-vegaburgers-welke-van-de-82-is-het-lekkerst~b1f5584d/

Geef mijn portie maar aan Flappie.

#2 P.J. Cokema

@1: “Geef mijn portie maar aan Flappie”

Je geeft “niet te vreten” burgers aan je Flappie? Da’s dierenmishandeing! En een rotsmoesje om je Flappie niet op te eten (want smaakt naar wc-verfrisser).

#3 Cheradenine Zakalwe

https://www.theguardian.com/politics/live/2019/aug/19/brexit-latest-news-jeremy-corbyn-speech-labour-could-be-officially-neutral-in-any-second-referendum-campaign-john-mcdonnell-suggests-live-news

Als main opposition party geen keuze durven maken op één van de belangrijkste issues, alleen maar omdat je bang bent één van de twee groepen kiezers kwijt te raken, je leider een overtuigd brexiteer is, maar je leden liever Remain zien. En dan nog een general election willen, en eisen dat je leider bij een vote of no confidence de interim PM wordt.

#4 Frank789

Ik dacht dat CO2 de rem zou worden, maar het lijkt wel stikstof te worden.

https://nos.nl/artikel/2298207-rechtbank-vernietigt-38-vergunningen-in-limburg-om-stikstofregels.html

#5 Co Stuifbergen

@1: Waarom zou iemand afgaan op zo’n test?
Voor 5 euro (of minder) kan men zelf zo’n vegaburger proeven.

En volgens mij zitten in een hamburger met vlees zoveel kruiden en zout, dat het vlees niet te proeven is.

#6 beugwant

@1: Het is dan ook een misvatting dat de dagelijkse hoeveelheid proteïne op een stuckje vlees moet lijken.
Helaas is de Hollandse keuken nog teveel gedresseerd door de industrie en een conservatief gehouden bevolking die niet verder kan of wil kijkenkanen dan (ik chargeer even) tot tandenstoker verplichtend taai draadjesvlees, tot snot gekookte groenten en tot poeier te prakken piepers.
Ik had laatst spontaan een gast aan tafel, twintig jaar jonger dan ik. Maar de handgemaakte taco’s van blauwe maïs, met een vulling van roquefort* en spinazie trok hij niet. Tja, ga dan maar suiker snoepen bij een hamburgertent.

*Een kaas met een smaak zo edel, dat die geknield zou moeten worden gegeten!

#7 Lethe

@6 Klinkt geweldig lekker, knoflook ook neem ik aan.
Alleen de kleuren, toch ben ik nu al het recept aan het verzinnen. ;)
__
Ik vergrijp mij ook wel eens aan een stuk namaak vlees, als het jongvolk hamburgers wil. Als ik druk ben geweest, (of zelfs nog bezig tijdens etenstijd) of juist erg lui. (Zoete) aardappelen, groente, “vleesje” voelt dan nu eenmaal razendsnel en makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*