1. 1

  De macht van en rond Putin is gevaarlijker dan die ten tijde van het communisme. De communistische partij en de leden van centraal comité, Politburo tot secretaris-generaal aan toe hielden elkaar tot het laatst toch wel redelijk in balans. Anders zouden gematigde(r) krachten als Tsjernenko en Gorbatsjov nooit hun weg omhoog hebben kunnen vinden. Putin is vanaf dag 1 bezig het uiteenvallen van de USSR stap-voor-stap ongedaan te maken om deze weer in oude glorie te herstellen. Omringd door een chapter ja- knikkers wordt elk(e) tegenstand/ geluid simpelweg ausgeradiert als ware het een nietsontziende motorclub..

  No Surrender.

 2. 2

  @1 Het belang van strenge termijnlimieten is dan ook niet te onderschatten. Dat vind ik ook in het geval van een Merkel of Rutte overigens.

  Het opmerkelijke voor mij is dat Putin er geen genoegen mee neemt om een zetbaas het land te laten regeren (Medvedev diende slechts zo kort mogelijk als maas in de wet), zoals dit ook het geval is bij Xi (waar het centrale committee tevens machteloos is gebleken).

  Immers, als nationale belangen het doel zijn, dan zouden de middelen er niet zo erg toe moeten doen. Dit soort leiders moet hoogst persoonlijk het land naar glorie leiden uit puur narcisme en godcomplex.

 3. 3

  @2: Een premier is toch wel heel wat anders dan een president, zeker in landen met een (enigszins) functionerende democratie, waar coalitieregeringen onvermijdelijk zijn. Rutte kan wel 3-4 keer premier zijn, maar zijn macht is zeer beperkt in vergelijking tot die van een president (zeker in een presidentiële republiek en/of minder democratisch land). Bovendien maakt het in een ondemocratisch land eigenlijk niet zoveel uit wat de regels zijn (los van het feit dat ze daar in feite door één persoon of een uiterst klein kliekje bepaald worden); Ook toen Putin geen president was, was het overduidelijk wie er de baas was in Rusland.

 4. 5

  @1-3: Ik vraag me af wat er na Poetin zal komen. Vast niks beters, het gedachtengoed van Alexander Dugin schijnt nogal om zich heen te slaan (brr). Maar wat wil zo’n Poetin nog? Nog meer olympische spelen? Nog meer nationalistische verering? Nog meer miljarden op zijn bankrekening?

 5. 6

  Bij Fox News hebben ze het te druk met het Monica Lewinski-schandaal.

  https://www.washingtonpost.com/news/politics/wp/2018/03/19/up-to-speed-on-the-stormy-daniels-story-if-you-watch-fox-probably-not/

  Met als toegift:

  Update: After this article was published, Avenatti contacted The Post.

  “Despite the fact that I often watch Fox News, I have not been invited to appear on Fox News at all in connection with this case,” Avenatti said in a phone call. “Not one time. They have contacted me for information and I have promptly cooperated with every one of their requests. But I have never been asked for an interview.”

  That’s all the more remarkable, he said, because he’d received “hundreds” of request from other outlets around the world. But not Fox News.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren