1. 2

  @1.

  Gelukkig dat het in Europa en Amerika zo goed gaat. Allemaal omdat Keynes is afgezworden en ingeruild voor monetaire economische benadering. Wat we zien bij de euro.

 2. 3

  Wat een afschuwelijk drama!

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/honderden-vluchtelingen-verdronken-middellandse-zee-0

  Jammer, voor al dat mensenleed, die een beter leven willen, maar anderen hun dat niet gunnen, op basis van nationalistische gevoelens en egoïsme. Te hopen is dat er nog miljoenen de oversteek wel lukt!

  En nog meer miljoenen mensen, omdat in Ethiopië een hongersnood is uitgebroken. Hier hebben we gelukkig genoeg te eten. Dus komen ze terecht hierheen.

 3. 4

  @1
  Hahaha. Oh, you’re serious?! Let me laugh even harder! HAHAHAHA.

  bron

  Brazil’s economic woes started in 2011, when China began to decelerate and Brazilian commodities began losing value in international markets.
  […]

  The president and her team treated the decline as temporary and set in motion expensive stimulus measures to keep the nation’s finances growing until the global outlook recovered.

  Want Keynesiaanse maatregelen betalen zich in 5 jaar terug. (hint: sarcasme)

  Despite that, Ms Rousseff won the election by promising to keep the stimulus in place and criticised opponents who said an adjustment – such as higher taxes and budget cuts – was needed.

  But once re-elected, she single-handedly opted for an aggressive fiscal adjustment, angering those who voted for the opposition and leaving her own supporters feeling betrayed.

  […]

  After making cuts to unemployment benefits and ministerial budgets, the economy started contracting at such a fast pace that government revenues decreased sharply.

  Klinkt inderdaad Keynesiaans, niet?

  Het geld dat ze leende van de staatsbanken, was niet bedoeld als investeringen, maar om de schone schijn op te houden. Het Congres heeft bepaald dat er een begrotingsoverschot gehaald moet worden, en dat begrotingsoverschot is gehaald door creatief boekhouden. Maar waarom moet er een begrotingsoverschot gehaald worden? Om kredietbureaus en bedrijven te doen geloven dat het land er beter voor staat dan het eigenlijk staat. Dat geld had direct in investering gestoken moeten worden, in plaats van in façades om investeerders aan te trekken.

  Het ging pas fout toen Roussef in economisch zwaar weer (wat elk land kan overkomen) een ruk aan het stuur begon te geven… naar rechts!

 4. 5

  @3:

  De Italiaanse kustwacht, vertegenwoordigers van nationalistische/egoïstische mensen die anderen geen geluk gunnen, hebben bootvluchtelingen gered. Hoe verklaar je dat?
  Daarbij is het toch echt de EU, en niet de nationalistische egoïst, die met de Turkijedeal de mensenrechten overboord heeft gekieperd.

 5. 8

  @5: & @7: Het is wel een feit dat je je nu erg makkelijk achter de EU verschuilt. De Turkijedeal is toch echt bedacht door onze regering en door de Duitse regering afgedwongen.

 6. 9

  @8:

  http://www.europa-nu.nl/id/vk20gbq097wa/overleg_eu_turkije_over_vluchtelingen

  Volgens mij heeft Nederland niet zoveel in de melk te brokkelen hoor. En als Duitsland dat heeft afgedwongen, doet dat niets af aan wat ik eerder stelde. Het is namelijk alsnog een deal tussen de EU en Turkije. Niet tussen Nederland, Duitsland en Turkije.
  Daarbij is met name de Commissie vreemd bezig, als hoeder van de verdragen. Dus het feit blijft dat joop loopt te trollen, met z’n ‘kankeren, en ‘de schuld van alles’. Nergens op gebaseerd en ook niet toegelicht. Typisch trollen-gedrag. Kwam ik helaas te laat achter. Zie ook zijn reacties in andere draadjes.

 7. 11

  @9.

  Kankeren op de EU is de laatste tijd heel normaal om af te reageren zonder enige onderbouwing. Je moet immers iets of iemand de schuld van alles geven. Daar hoef je geen trol voor te zijn om dat te zien. Jouw onderbouwing is nog steeds niet waterdicht. Want mevrouw Merkel is niet een EU-commissaris.

  Dat het contract op EU papier staat zegt niet zo veel. Net zoals de Panama papers waar bij de Russische cellist ook niet de naam van meneer Poetin op staat.

 8. 12

  @10:
  Dat is toch mooi! Die egoïstische en nationalistische mensen in Italië zorgen er toch voor dat er mensen gered worden. Hopelijk stelt @3 een beetje zn mensbeeld bij. Mensen kunnen zowel egoïstisch en nationalistisch zijn als mensenredders en sociaal.

 9. 13

  @11:
  Jij stelt dat ik kanker op de EU en haar de schuld van alles geef. Dat is een trollen uitspraak en een poging tot karaktermoord.

  PS: heb je de link gelezen. Daarbij, de EU betaalt 6 miljard. De EU bepaalt over het visumvrij reizen etc enzovoorts.

 10. 14

  @12 Ze zijn vooral professioneel. Maar verder zijn het geen beleidsmakers. En dat zijn degenen die onder aanvoering van nationalistische egoïsten beleid maken die vluchtelingen tot zo’n hachelijke oversteek dwingen.

 11. 15

  @14:
  Jaja, beleidmakers zoals Merkel bedoel je? (wir schaffen das) Of de gemeente Culemborg?

  Feit is dat EU Commissaris Timmermans de deal heeft voorbereid en Merkels haar oke heeft gegeven waarna de onafhankelijk EC de deal gesloten heeft. En de EC en het EP staan nou niet bepaalt onder aanvoering van……
  Ja, sommige zullen wel bang worden van de PVV. Maar dat is hun slappe ruggengraat

  PS: De schuldigen zijn Turkije, Amerika, Assad, ISIS, Rusland en alle anderen die daar bommen gooien (wij ook dus)

 12. 17

  @3: het zijn de mensen zelf die de keuze maken om naar het levensgevaarlijke Libië te gaan. En vervolgens op een boot te stappen. Al dan niet aangemoedigd door te mooie verhalen van smokkelaars.

 13. 18

  De EU moet omgaan met de nationalistisch wind die door Europa gaat. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Kan je het beste negeren. Neemt niet weg dat verschillende regeringsleiders daar wel slecht van slapen. En dus met de wind meewaaien. Orban, Polen, enz.

  Daarvoor hoef ik mijn mensbeeld niet bij te stellen. We leven in Europa en hebben te maken met bange mensen. Die bang zijn voor hun rijkdom te verliezen. Althans, de onderste lagen in de opnieuw teruggekeerde standenmaatschappij (onderwijs vorige week). Dat zag ik namelijk bij het stembureau waar ik tijdens het referendum zitting had. Angst. Wat zich uit in nationalisme en xenofobie. Dat is een constatering. Ik zeg niet feit, want gelijkhebberigheid laat ik graag aan anderen over.

 14. 19

  @17.

  Dank je wel voor je medeleven (Not!) en je gebruikelijke riedeltje. Had niet anders verwacht.

  Zeker jouw eigen schuld dat je hier bent geboren met een gouden paplepel in de mond. En maar klagen en steunen.

 15. 21

  @19: als jij zo idealistisch bent zat je allang in Afrika om de mensen ter plekke te helpen iets op te bouwen. Dat werkt namelijk wel.
  Het is wel heel makkelijk roepen vanachter je toetsenbord dat heel Afrika maar hierheen kan komen. Dat lost namelijk helemaal niets op aan de bestaande situatie. Hoe verschrikkelijke het nieuwsbericht ook is.

 16. 22

  @21.

  Nou, ik houd je niet tegen hoor. Eindelijk je missie gevonden. Want praten tegen een ander is voor het grootste gedeelte tegen jezelf praten. Want je eigen referentiekader. Ik zou zeggen: go! :-)

  En als je mij hoort roepen achter het toetsenbord, zou ik aanraden naar een psychiater te gaan, dan zijn het namelijk stemmen in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren